Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní redaktor Holan (Svatopluk Matyáš) veze Hacklovi do Berlína tajné dokumenty. Už z Prahy je pod Hradcovu kontrolou. Hacklova partnerka Bízová přesvědčuje Holana, aby materiály prodal Američanům. Začíná boj o dokumenty, na jehož konci jsou mrtví: Holan, Hackl i Bízová. Hradec zachrání dokumenty před zneužitím... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rok 1963. Oči Hanky Bízové byly jako ta modrá světla. A zase tu máme Bílé linky, tentokrát už naposledy. No jo ale kde je Honza? V Německu? Ne, ten tu jen prohledává byt v Praze zahraničního korespondenta Holana. Ten je vlastně vítěz, tomu se podaří odletět/emigrovat i s penězi. Hakl a jeho kumpáni končí. Dr. Salaba z textilany se tu tentokrát jen mihne jako prostředník, na něj je teprve políčeno. A taky se na konci vrací Jirka Hradec po 4 letech "z venku". ()

regentor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Modrá světla jako oči krásné ženy nebo pohled na vzdálená města plná luxusu a bohatství ? Co se honí hlavou redaktorovi Čst , který jako zahraniční zpravodaj navštívil již v roce 1961 bar "White Lines" a byl uplacen a posléze vydírán Arnoldem Hacklem ke spolupráci.Holan se rozhodne rozehrát vlastní velmi nebezpečnou hru s vidinou tučného šeku v Librách. Pro realizaci svého plánu vyhledá i bývalou Hacklovu milenku , každý však hraje vlastní hru. Holan hraje vabank a když se najde tělo jeho pražské milenky , jenž mu poskytla tajné informace z Akademie věd , začíná kriminální případ i pro Honzu Zemana.Obchod s informacemi za kterými se jde přes mrtvoly není ničím novým na pozadí událostí v Československu v roku 1963 je však propojením krimi a špionážního snímku.Snímek navazuje na díl Bílé linky a vyrcholí zde události z roku 1961.Nechybí zde ani zmínka o uprchlých nacistických zločincích kteří našli azyl , pod ochranou tajných služeb v západní časti Německa. ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díl se tentokrát odehrává hlavně na severu Západního Německa a také ve známém podniku Bílé Linky. Tamní emigranti chtějí pro západní tajnou služu získat tajné materiály z jednoho československého podniku. Do případu je zapojen televizní redaktor Holan, majitel Bílých Linek Hackl, jeho milenka a československá špionka Hana Bízová, starý agent Fanta a za československou kriminálku opět Jirka Hradec. Tento díl si vyžádá dokonce tři mrtvé, vesměs bídné československé emigranty. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já musím získat ty dokumenty a jistotu, že nikdo nezradil. Pak pomůžu." Bílé linky se nám proměnily v modrá světla, špionážní zápletka neztratila nic ze své průměrnosti, Honza se případem jen mihnul, Hradec tady toho mezi písečnými dunami taky moc nenaskákal, takže žádný velký důvod k jásání tady není. Ale vítězství naší slavné STB nad tajnými službami USA a Velké Británie se musí ocenit, neboť tyto zápasy obvykle prohráváme kontumačně. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta zastávka na chcaní u útesu byla opravdu slušně natočená, na tehdejší dobu. Fanta se s tím novinářem vážně nesral avšak i na tuto svini došlo. Stejně jako na jeho debilního šéfíka, který myslel spíš pérem, než mozkem. Jen škoda, že tu Hradec nedostal moc prostoru a návštěva nočního klubu se zmohla jen na kecání s černým číšníkem, místo tanečního čísla s podmanivým hudebním doprovodem jako minule. Njn smůla a zase obyčejný průměr, jako ostatně až na jednu výjimku celá tato série – potažmo seriál. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Točilo se v NDR na ostrově Hellborn, ostrově Rujána, ostrově Rügen a v přístavu Stralsund. (sator)
  • Lietadlo účinkujúce (čas 10:56) v tejto epizóde je Boeing 727 a v roku 1963 ešte nebolo nasadené v prevádzke. Stalo sa tak až o dva roky neskôr. (Fredy.Tukot)

Reklama

Reklama