Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zeman se podruhé žení a za manželku si bere Blanku Mutlovou. Během svatebního veselí v Karlových Varech stihne vyřešit případ podvodní výměny bankovek místních šmelinářů s německými turisty... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

Recenze (31)

špaček421 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Se špiony je sranda nechtěná. Tady měla být chtěná, ale nebyla. Sequens si usmyslel, že Zemana, Blanku, Pavláska, Kalinu a Stejskala mají diváci asi hrozně rádi a musí s nimi užít i nějakou srandu. Takže celý tenhle díl se odehrává během svatby Zemana a Blanky v Karlových Varech, kde mají jenom tři hosty, a kde celý díl chlastají, zatímco většina děje se děje za jejich zády. Číšník a masér překupují valuty, Němci obchodují se psy, Luděk Kopřiva nacvičuje s orchestrem včetně houslistů Svatopluka Beneše a Oldřicha Víznera a policajt hledá Větrovcovo auto, které pořád někam mizí. To je legrace, hehe. Na konci se číšník Řehoř a masér dozvědí, že neznámý ženich je kapitán Zeman a ak masér zdrhne a číšník se sám udá. Tohle je fakt hodně špatnej díl. A bohužel jeden z těch delších. Snad jenom, že tu chybí ideologie, budu trochu mírnej. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co je to za bláznivej psí spolek? Třetí housle se snaží jít na to zgruntu jinak a možná i trochu polidštit příslušníky SNB takže tento případ ve kterém se Zeman žení je pojat jako bláznivá krimi komedie. Zajímavý tah, občas je to i vtipné, ale občas taky trapné. Výsledek tak vidím neutrálně, ale díky za poučení, že ti všiví Němci k nám jezdí obchodovat s čokly a načerno měnit prachy, to se pak jeden nemůže ani v klidu oženit.50% ()

Reklama

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rok 1962. Honza Zeman podruhé vstupuje a celkem dobrovolně do chomoutu se svou dávnou láskou Blankou. Svatba se koná v Karlových Varech a jak jinak by to mohlo být, že i tady Honza zapracuje a něco nebo spíš někoho odhalí. Resp. on se odhalí sám, ve hře je 8000 západních marek a proti nim už neplatné předreformní stokoruny a jeden pochybný zájezd majitelů psů ze Západního Německa. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sakra už začínám chápat, proč byl za komárů tenhle seriál tak oblíbený. Zeman je vlastně takový „kouzelný strýček“, ukázkový kriminalista, který nemusí pomalu ani hnout prstem a zloději či padouši se mu sami přihlásí i se svým lupem. Akorát tu svatbu mohl vystrojit pořádnou a ne jen ve stylu „Bylo nás pět…“. Story s několikrát odcizeným autem byla dost ujetá, ale tak někomu stačí ke štěstí i málo. Já ovšem tentokrát moc spokojený nebyl. Jeden z těch slabších dílů této série… ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vekslování s valutami na pozadí crazy komedie ze svatby Zemana s Blankou si bohužel vybrala jako ústřední vtip ztrátu automobilu Pavláska. Poprvé, podruhé, ještě i podesáté by to možná bylo snesitelné. Tisící opakování již začíná nudit, milonté je trapné a ten trilion, nebo kolikrát to Sequens opakoval, už byl k nesnesení. Druhým problémem toho dílu je fakt, že jsou zde pouze tři herci, kteří zvladají i komické role, tedy především nedocenění Řehoř s Kopřivou, Obermaierová a s přimhouřeným okem vlastně i Brabec. Williga jsem mezi herce nikdy nepočítala, Víznerovi jdou komedie stejně špatně jako Willigovi veškeré hraní. Jako vždy skvělí Řehoř s Kopřivou mají bohužel jako obvykle pouze epizodní role. Bohužel se tento díl dosti často ocitá na hraně trapnosti, občas ji i překročí. Za naprosto skvělého Řehoře (všechny svény s ním jsou minimálně o třídu výš), přihodím hvězdičku, samotné Třetí housle bez Řehoře by byly na hodně odřené tři, ale za scénu, při níž se Zdeněk Řehoř odchází s houslemi přiznat, dorovnávám tři a přihazuji jednu navíc. Škoda, že Kalina, Pavlásek, Mirek i místní policisté, houslisté a němečtí chovatelé psů nezůstali doma. Volný čas se mohl vyplnit příběhy pana vrchního. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (7)

  • Autobus se zahraničními turisty je z roku 1966 a jedná se o VERHAUL Polyrama Reliance 590 vyrobený v Nizozemsku. Tento autobus byl používán na pravidelné lince Karlovy Vary – Praha – Vídeň dopravcem ČSAD. (sator)
  • Natáčeno v Karlových Varech, exteriéry ze svatební hostiny pocházejí z Grandhotelu Pupp (ve filmu má hotel název Ambassador). (Willy Kufalt)
  • V čase cca 03:00 až 03:30 auto se Zemanem předjíždí německý autobus. Major Pavlásek (Josef Větrovec) autobus komentuje slovy: „A koukněte, má mnichovské číslo.“ Autobus má však na značce NK, což je značka zemského města Neunkirchen v Sársku, tedy u francouzských hranic. I když se jedná o linku Mnichov – Karlovy Vary, mnichovské „číslo tedy autobus nemá. (budivoj)

Reklama

Reklama