Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vojáci zastřelí muže, který při běžné vlakové kontrole uprchne. V obličeji je velmi podobný Zemanovi, a proto Kalina svého chráněnce povolá do Prahy a zapojí ho do bezpečností operace proti banderovcům. Zeman hraje roli jednoho ze zločinců a za pomoci Hradce, jenž se vydává za najetého převaděče, dovede operaci do úspěšného konce... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (25)

špaček421 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle byl vlastně docela dobrej díl, sice se stupidním východiskem, že mrtvý banderovec vypadá docela jako Zeman, takže ten je poslán do akce, aby se infiltroval mezi banderovce a zjistil, co mají za lubem. Vladimír Brabec tu tak nemusí hrát jen plakátového hrdinu a tak hraje tentokrát dobře, díl si však pro sebe kradou především Petr Haničinec coby fanatický nacista a Karel Hlušička coby prohnaný kasař. No a Jirka Hradec poprvé v krytí. Ovšem čím mě ten díl totálně nasral je další určení třídního nepřítele - tentokrát je jím církev, protože všichni mniši byli samozřejmě kolaboranti, přechovávali zbraně, rozkrádali (budoucí) majetek lidu a snažili se ho dostat přes hranice a pomáhali banderovcům. V roli opata Jiří Adamíra. Za tohle bych tomu hodně hodnocení srazil, ale zase mě to bavilo a jsou tam Haničinec s Hlušičkou. ()

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Banderovci, kteří zbyli na území Čech, se mezi sebou rozeznávali zlatými kříži s určitým počtem rubínů. Ty byly místo hodností. Jeden banderovec je ve vlaku legitimován a při útěku zastřelen. Hodně se podobá nadstrážmistru Zemanovi. Proto je Zeman povolán do Prahy, aby se mezi banderovce infiltroval, což se mu podaří. Mají v plánu emigrovat na západ a s sebou vzít i lup z pokladny místního pivovaru. Zeman se však prozradí a jde mu zase o život. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po slabším minulém díle, výrazné zlepšení. Nejen co se samotné zápletky a atmosféry týče, ale i hereckých výkonů a charakteristik vedlejších postav. Nejlepší byl Petr Haničinec a ten jeho psychopatický výraz, když topil kasaře ve vaně. Mělo to šmrnc, odsýpalo to a hlavně se u toho člověk nenudil. Takže v tomto případě se vracím zpátky k průměru. A pak že černoprdelníci nemyslí jen na prachy a zlato… ()

manonfire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě nejlepší díl ze všech třiceti. Už první setkání "Lipinského" s Mauerem končící Brabcovým amokem je boží. Willy Kleiber aspiruje na nejlepší vedlejší postavu seriálu. Hlavně mě však jako malého vystrašila společná "lázeňská" scéna pánů Haničince a Hlušičky. První jmenovaný si během škrcení střihl menší mimický orgasmus.Kdo by to do Toníka Karase řekl. 100% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mě nemusíš poučovat osmičko. Moje číslo je jedenáct! Jedenáctka slyšíš?! Mezi námi je rozdíl a ty se budeš podle toho taky chovat. Já budu dodržovat zásady štábu, protože v tuhle chvíli víš víc než já, ale jinak mě budeš poslouchat a držet hubu! Rozumíš? Držet hubu! Další z top dílů kde Honzu Zemana i když je v hlavní roli tak trochu zastiňuje další perfektní záporák tentokrát v podání Petra Haničince. Se zdejšími propagandistickými výtkami opět nesouhlasím. Že církev chtěla vždycky nakrást co se dá je věc známá a Banderovci byli pěkná chátra která se při přechodech tehdejšího Československa neštítila bezostyšně vraždit naše obyvatelstvo, aby vyvolali strach a kdo chce tvrdit něco jiného, tak by si měl nastudovat historii. Každopádně opět svižný, napínavý a po všech stránkách zručně natočený díl i se dvěmi slušnými přestřelkami a top momentem pro Miloše Williga v rámci celého seriálu. Jenom ty bitky Honzovi Zemanovi moc nejdou a dostal zde slušně naloženo.95% ()

Galerie (2)

Zajímavosti (15)

  • Vojenská operácia československých bezpečnostných jednotiek, ktorá bola vedená proti Banderovcom sa volala "Akcia B". (Raccoon.city)
  • Posledný Banderovec bol chytený až v roku 1961, bol vo väzení do roku 1991, kedy Ukrajina získala nezávislosť. (Raccoon.city)
  • Pohřební vůz je prototyp a nachází se pouze v jednom kusu, podvozek je ruský GAZ 69 a karoserie se dělala ve Vysokém Mýtě, měl sloužit v horských oblastech. Vůz je v žalostném stavu v muzeu v Lešanech. (sator)

Reklama

Reklama