Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ze zpronevěry jízdenek a rychlíkových příplatků je obviněna pokladní (Gabriela Vránová) jednoho pražského vlakového nádraží. Do případu se vkládá Zemanova manželka, která učí její dceru (Miriam Chytilová), a přiměje svého muže zpronevěru vyšetřit. Díky tomu vyjde najevo, že pachatelem je bývalý manžel paní pokladní (Jiří Klem)... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (9)

  • Eda Sojka (Stanislav Fišer) vlastní vůz Z 4 s přezdívkou Silná čtyřka, vyráběný v letech 1933–1936 Československou zbrojovkou v Brně. Vyrobeno bylo 2 750 kusů. (sator)
  • Natáčelo se na Smíchovském nádraží za plného provozu. [Zdroj: M. Graclík, V. Nekvapil - 30 případů majora Zemana] (M.B)
  • Jiří Klem (Vondra) spomína, že kvôli charakteru svojej postavy agresívneho neurvalca stratil veľa sympatizantiek a dokonca mu predavačka v mäsiarstve odmietla predať mäso. (Raccoon.city)
  • Jiří Klem, ktorý stvárnil futbalistu Vondru, sám futbal zo srdca neznáša kvôli úrazu v mladosti následkom ktorého má dodnes zdravotné problémy z chrbticou. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama