Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ze zpronevěry jízdenek a rychlíkových příplatků je obviněna pokladní (Gabriela Vránová) jednoho pražského vlakového nádraží. Do případu se vkládá Zemanova manželka, která učí její dceru (Miriam Chytilová), a přiměje svého muže zpronevěru vyšetřit. Díky tomu vyjde najevo, že pachatelem je bývalý manžel paní pokladní (Jiří Klem)... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

špaček421 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další hospodářská nuda, kde bohužel hodně prostoru získává Zemanova žena, jejíž představitelka je otřesná herečka, pak Gabriela Vránová, která celý film jen kouká jak vyoraná myš. Vladimír Krška se tu po cukrovkáři ze třetího a tiskaři ze sedmého dílu objevuje potřetí, tentokrát coby policista. Rovněž Stanislavu Fišerovi asi druhý díl nestačil a tak teď dělá na nádraží v pokladně. Padouchem je fotbalista, který kope do míče za peníze pracujícího lidu. Kromě sexy Evy Hudečkové, kterou jsem doteď znal vlastně jen po hlase z dabingu, a zábavné roli Zdeňka Dítě, který to aspoň trochu ve své krátké scénce zachraňuje, už ani nevím, co dodat. Nebavilo mě to sledovat, nebaví mě o tom psát. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejen na československé poměry nezvyklý počin, kriminalistické eso řeší přiípad hodný průměrného okresního vyšetřovatele, navíc vlastně primárně nepátrá po viníkovi defraudace 18 tisíc, ale snaží se z této zpronevěry očistit jednu nenápadnou paní. Gabriela Vránová na tuto roli zřejmě poměrně dlouho nacvičovala strnulÿ a unylý pohled koukáním do toaletní mísy. Jelikož se výraz osvědčil, využila jej i v další své seriálové roli, když představovala učitelku, kterou zmohli její žáci. Nepovedené etudy Vránové jsou však skvěle kompenzovány neskutečným výtryskem afektu Evy Hudečkové. Obávám se, že nemusela svoji scénu v garsoniéře příliš hrát, ale pak musím minimálně ocenit její obsazení. Nikdo jiný by afektovanou čůzu tak svěle neztvárnil. K roztomilým prvkům lze přičíst i fakt, že Zeman po skoku pod vlak skončil s náplastí na líci. Faktem však zůstává, že i přes tyto dílčí nedostatky se jedná o solidní psychologické drama s kriminální zápletkou. Všem vedlejším postavičkám dominuje svérázný pan architekt a jeho popis pokladníků. ()

Reklama

sniperx70 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takovej nenápadnej díl, ale mám ho rád. Gabriela  Vránová se pro role psyhicky labilních postav snad narodila a "Lída" Doleželová tady pěkně zahrála paničku velkýho zvířete z Bartolomějský, který už to stouplo do hlavy a je přehnaně akční. Jinak bych ještě zmínil, že se lidem většinou nelíbí vypravěčský úvod, který doprovází celou druhou sérii. Mě nevadí. ()

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rok 1956. Tak předně paní učitelka Zemanová má snad tu největší rádiovku na světě. A o čem to je tentokrát? Je to spíš pro hospodářskou kriminálku, žádný mord, ale ukradené jízdenky. Manžel fotbalista si našel náročnou milenku a ta ho chtěla pěkně ždímat, ale ono moc není z čeho, když nehraje. Tak pak je tu ještě manželka, tak proč jí to nezavařit v práci? Tohle je zrovna dost slabý díl, který jsem doteď viděl snad jen jednou tak někdy v osmdesátkách a pak až teď. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

18 tisíc taková lapálie no to já už dávno nedělám. I tento díl je sice inspirovaný skutečným případem, ale po všech těch vraždách sabotážích a honění diverzantů je tohle pátrání po tom kdo rozkradl jízdenky a rychlíkové příplatky a navlekl to celé na krk jedné hodné nenápadné paní trochu nuda a Zemanova afektovaná manželka to nevytrhne. Jeden z těch slabších dílů a tady už to na tři hvězdy nebude.45% ()

Galerie (1)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se na Smíchovském nádraží za plného provozu. [Zdroj: M. Graclík, V. Nekvapil - 30 případů majora Zemana] (M.B)
  • Jiří Klem, ktorý stvárnil futbalistu Vondru, sám futbal zo srdca neznáša kvôli úrazu v mladosti následkom ktorého má dodnes zdravotné problémy z chrbticou. (Raccoon.city)
  • Eda Sojka (Stanislav Fišer) vlastní vůz Z 4 s přezdívkou Silná čtyřka, vyráběný v letech 1933–1936 Československou zbrojovkou v Brně. Vyrobeno bylo 2 750 kusů. (sator)

Reklama

Reklama