Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ze zpronevěry jízdenek a rychlíkových příplatků je obviněna pokladní (Gabriela Vránová) jednoho pražského vlakového nádraží. Do případu se vkládá Zemanova manželka, která učí její dceru (Miriam Chytilová), a přiměje svého muže zpronevěru vyšetřit. Díky tomu vyjde najevo, že pachatelem je bývalý manžel paní pokladní (Jiří Klem)... Zdroj: Kniha Daniela Růžičky: Major Zeman – propaganda nebo krimi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (21)

NinonL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze zpronevěry na nádraží je obviněna Eva Vondrová. V pokladně chybí 18 000. Nešťastná pokladní je přeřazena na úklidovou práci a před všemi se moc stydí. Zemanova manželka přemluví svého muže, aby se případu ujal, protože ve třídě učí Vondrovic dceru. Zeman zprvu nechce, pak se ale případu ujme. Zvláštní roli zde hraje Vondrové manžel, kdysi slavný fotbalista. Zemanova manželka zjistí, že Vondra chodí s jednou z pokladních, Drahuší Maxovou. Nastěhují se spolu do vypůjčeného bytu a malou Evičku unesou. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

18 tisíc taková lapálie no to já už dávno nedělám. I tento díl je sice inspirovaný skutečným případem, ale po všech těch vraždách sabotážích a honění diverzantů je tohle pátrání po tom kdo rozkradl jízdenky a rychlíkové příplatky a navlekl to celé na krk jedné hodné nenápadné paní trochu nuda a Zemanova afektovaná manželka to nevytrhne. Jeden z těch slabších dílů a tady už to na tři hvězdy nebude.45% ()

Reklama

sniperx70 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takovej nenápadnej díl, ale mám ho rád. Gabriela  Vránová se pro role psyhicky labilních postav snad narodila a "Lída" Doleželová tady pěkně zahrála paničku velkýho zvířete z Bartolomějský, který už to stouplo do hlavy a je přehnaně akční. Jinak bych ještě zmínil, že se lidem většinou nelíbí vypravěčský úvod, který doprovází celou druhou sérii. Mě nevadí. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ján Zeman je dotlačený svojou manželkou Lídou, aby sa začal venovať prípadu sprenevery pracovníčky českých železníc. Eva Vondrová je žena slávneho futbalového reprezentanta. Je obžalovaná, že sa obohatila o 18.525,- Kčs. Lída je presvedčená o jej nevine. Poprosí svojho manžela nadporučíka Zemana, aby tento prípad objasnil. Trinásty diel socialistického kriminálneho seriálu "30 prípadov majora Zemana" nesie názov "Romanca o nenápadnej pani". Je to príbeh z roku 1956. ** ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to já byl oproti některým rozhodně víc spokojený u tohoto případu, než u těch dvou předešlých. Konečně se zas něco vyšetřovalo (jasně bylo to o ukradených jízdenkách) a ne o špionáži, nicméně jsem se u toho nenudil. Navíc jak Gabriela Vránová, tak i Eva Trejtnarová-Hudečková byly celkem pohledné děvčata a dobré herečky. Více prostoru dostal nejen Zeman ale i jeho žena – což bylo taky dobře. Takže tento díl hodnotím jako slušný průměr. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (9)

  • I když se tento díl odehrává v roce 1956, řekne inspektor do zápisu datum 3. listopadu 1955. (pávek)
  • V záběru na fotbalové hřiště v čase 25:35 se v levém horním rohu objeví Škoda 1203, která byla vyráběná od roku 1968, avšak příběh je situován do roku 1956. Tento záběr je zároveň součástí úvodní znělky epizod druhé série. (Fiisha)

Reklama

Reklama