Reklama

Reklama

Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod

  • Česko Řada nešťastných příhod (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Poté, co tři mladí sourozenci Baudelairovi následkem požáru jejich sídla osiří, jsou odvezeni ke svému vzdálenému příbuznému hraběti Olafovi (Jim Carrey). Olaf je však krutý a lstivý muž, který usiluje pouze o dědictví, jež má získat nejstarší Violet (Emily Browningová). Děti utečou a najdou útočiště u svérázného strýce Montyho (Billy Connolly) a následně u své úzkostlivé tety Josephine (Meryl Streep), ale Olaf je jim stále v patách. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (639)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Řada nešťastných událostí je z mého pohledu slušný nástřel na čtyři hvězdičky, bohužel Brad Silberling neměl vždy úplně pevnou ruku a jeho fantazijní počin inspirovaný knihami Lemony Snicketa nakonec balancuje přesně na hranici dělící tří a čtyřhvězdičkový zážitek. Pokud by měl název filmu vystihovat jeho scénáristické kvality, dopuročoval bych jej překřít na "Řadu ne vždy šťastně podaných příhod" - v průběhu filmu se mění akorát dějiště a převlek hraběte Olafa, jinak vidíme jen sérii čtyř epizodek s permutovanou dějovou náplní. Režijně se jedná o průměr, výtvarná stylizace odkazuje k Burtonovi, je však výrazně chudší, kýčovitější a velmi okatě digitální. Ještě víc zamrzí absence emocí a nepříliš putavé postavy. Ale nebudu se tvářit, že se mi Řada nešťastných příhod nelíbila, když je opak pravdou. Herci jsou slušní, včetně těch dětských (Emily Browning má moc pěkný kukuč ;-) ) a několik podařených scének ruku v ruce s dobrým vypravěčským over-voicem drží film spolehlivě nad vodou. Pokud si dětské filmy udrží alespoň kvalitu tohoto dílka, případného rodičovství a s ním spojených návštěv dětsých filmových představení se vůbec nebojím. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Docela pěkná dětská pohádka, která se snaží být trochu temná a vtipná, aby byla vyhovůjící i pro dospělý a to se povedlo. Jenom je škoda, že takový herci jako je Maryl Streep nebo Dustin Hoffman, nepředvedli zrovna excelentní výkon, u Dustina jsem se ani nedivil, že nepřevedl nějakej dobrej výkon, protože tam byl asi minutu u něj mě spíš překvapilo že nedostal nějakou větší roli, ale Maryl Streep tam byl přece jenom dýl, aby ukázala že je výborná herečka, ale do takovýhle filmů jak se ukázalo moc nehodí, zdálo se mi ře až příliš přehrávala a hrála něco co jí vůbec nesedí. Naštětí to celý zachraňuje Jim Carrey. kterej je fakt výbornej a pokaždý když tam je, tak to celý oživý a na předcházející nudný scény, který jsou někdy až moc dlouhý, nechá zapomenout. Je jen škoda, že tam v některých částech filmu neni tak vidět, to bych asi musel dát 5* i když příběh neni nic moc a je většinou snadno předvídatelnej, stejně tak jako konec. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Smrť milovaného človeka je zvláštna vec. Je to, ako keď idete potme po schodoch do svojej izby a jeden schod chýba.“ Po prvých minútach skvelého RADU NEŠŤASTNŹCH PRÍHOD som si uvedomil s miernym šokom jednu dôležitú vec. Brad Silberling sa doteraz veľmi, veľmi, veľmi krotil (čo samozrejme neznamená, že to bolo zle - POLNOČNÁ MÍĽA). Tie časy sú preč. V produkcii Barryho Sonnefelda (ADDAMSOVA RODINA 1-2, VEĽKÉ PROBLÉMZ) nakrútil morbídnu adaptáciu Lemonyho Snicketa. Ak si myslíte, že deťom sa nemá klamať, zabudnite na disneyovky a siahnite radšej po pôvabne morbídnom RADE NEŠŤASTNÝCH PRÍHOD. Silberling v živote veľa stratil (vražda jeho priateľky, herečky Rebeccy Schaefferovej) a odvtedy do svojich snímok (triková rozprávka CASPER, remake MESTA ANJELOV) dávkuje veľké množstvo melanchólie. Výborne napísané a smutné i veselé dialógy ("Keby ste niečo v noci potrebovali, budem spať v kresle na chodbe. Mám ľahký spánok. Vlastne takmer nespávam."), nezameniteľne burtonovský audiovizuálny štýl, presné herecké obsadenie (maniak Carrey, Hoffman, Streepová, deti, Connolly, Law) a originálne nápady (titulkovaná reč pôvabného batoľaťa, had). Aký máte vzťah k cestovinám? ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Velice dobrá adaptace prvních tří Snicketových knih (mimochodem v oficiálním textu distributora jsou napsány názvy 4. a 6. dílu). I když děj je poněkud upravený. Jim Carrey opět konečně bláznivý tak jak ho milujeme a i dětské role jsou zvládnuté na jedničku. Obsazení Carreyho bylo ale opravdu geniálním tahem, protože ty grimasy a role a přízvuky... to překoná i Ace Venturu. Výtvarná stránka je zvládnutá na jedničku a spolu s hudbou skvěle podtrhuje depresivní atmosféru filmu. V menších rolích potěší Dustin Hoffman ("Ona si ho nezaslouží.") a Luis Guzmán. No a začátek s nejmenším skřítkem? Jednoznačně výborné. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Neskutečný nááářez! Absolutní filmový král žánrů Dobrodružný / Fantasy / Komedie / Rodinný. Příběh o dvou sirotcích, kteří střídají své opatrovníky, poněvadž pokaždé narazí na nějakého podivína. Film hýří černým humorem, tragédie střídá tragédii, je zde absolutně ďábelský Jim Carrie se svými typickými xichtíky, akorát zde je až moc EVIL! Potěší i xenofobička Meryl Streep, která má například strach jít do lednice, aby na ní nespadla :D. 90% Doporučuji všem zaručená zábava. Made my day. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (22)

  • Během celé produkce vyrostl představitel Klause Liam Aiken o 11,4 centimetrů. Museli mu tedy přešívat kostým a ke konci filmu je viditelně vyšší než jeho filmová sestra. (imro)
  • Scénář v sobě spojuje první tři knihy série, a to konkrétně "Zlý začátek", "Temné terárium" a "Široké okno". (imro)
  • Auto, které jsme mohli vidět v upoutávkách, je Tatra 603, vyrobená v bývalém Československu. Používali jí vrcholní představitelé Komunistické strany. (imro)

Související novinky

Lemony Snicket se vrací

Lemony Snicket se vrací

05.09.2015

Populární fantasy Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod se bohužel nikdy nedočkala pokračování. Tržby nebyly tak velké, aby pro studio Paramount dávalo finančně smysl, fanoušci hraběte Olafa ale… (více)

Neeson s bílou parukou a plnovousem

Neeson s bílou parukou a plnovousem

05.12.2010

Znamená to, že si zahraje Santa Clause? Ne, Slobodana Miloševiče. Přesněji řečeno fiktivní postavu, která bude osudy bývalého srbského prezidenta inspirovaná. V temném dramatu An Ordinary Man Liam… (více)

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

Zemeckis, Carrey a duch Vánoc

09.07.2007

Filmová veřejnost začíná být ze Zemeckisova Beowulfa pěkně nervózní. Digitálně animovaná adaptace staroanglické poémy, v níž podobně jako Tom Hanks v Polárním expresu ožijí díky technologii motion… (více)

Reklama

Reklama