Reklama

Reklama

Proroctví z temnot

  • USA The Mothman Prophecies (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Klein (Richard Gere) je spokojený a úspěšný washingtonský novinář. S milující manželkou právě zakoupili nový dům, ale při návratu se stane nevysvětlitelná nehoda. Poslední slova Johnovy ženy Mary „Viděl jsi to také?“ zanechávají na jazyku palčivé otázky. Co vlastně způsobilo její smrt? Jedinou stopou v nemocničním pokoji zůstávají kresby podobné nočním motýlům... (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (442)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najväčšou slabinou snímky je prepálená stopáž, vďaka ktorej vynikne chatrnosť zápletky. Na hodinu a pol by to bolo akurát a publikum by bolo určite spokojnejšie. Film je bohužiaľ mierne predvídateľný, takže záver vás najskôr ničím neohromí. Na druhej strane to má slušnú atmosféru, áčkovú produkciu a sľubný námet, ktorý ale nie je dostatočne využitý. No a zase tie šróby do hlavy v podobe sloganu "podľa skutočných udalostí".... ()

tron 

všechny recenze uživatele

PROROCTVO Z TEMNÔT bolo, keď išlo do kín, avizované ako film podľa skutočných udalostí. To je absolútne mimo. Naozaj tomu niekto veril? To je akoby ste to povedali o VOTRELCOVI. Wtf. Dobrou správou je, že to nie je zlý, nevydarený film (a to ani v prípade, že nemusíte Richarda Gerea, Lauru Linney a Willa Pattona - režijný rukopis je natoľko silný, že sú skôr postavy na šachovnici a príliš neotravujú). Skúsený režisér Mark Pellington (twistové MILUJ BLÍŽNEHO SVOJHO) stvoril čo do atmosféry pôsobivý seriózny mysteriózny film (horor asi nie), nie príliš šťastne skombinovaný s melodrámou a na záver s katastrofickým trilerom (vážne). Napriek tomu (a napriek množstvu otázok a absencií odpovedí) stojí film za pozornosť. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

INCLUDING SPOILERS: Je večer 26. 5. 2010, já si jdu pustit film Proroctví z temnot a nemám páru, o čem to je (ale když je někde napsané mysteriozní/thriller, tak to beru automaticky), mám otevřené okno, prší. Oknem do pokoje vlétne můra, naráží o zdi, sundám papuči a mlask, po můře zbyl otisk na parapetu. Pak pustím film a ejhle - můra se mi rozhodla posmtít a reinkarnovala se do Ingrid Colda... Proroctví z temnot není špatný film, ubral bych možná sem tam na stopáži, ale jako atmosférické drama to funguje. Ztráta ženy, podivné úkazy, které nabírají na intenzitě a film se stává každou vteřinou větším psychem. Ale nejde o podivnou bytost jako takovou, ta má úlohu nižšího levelu, jde o nás, o lidi, my jsme ti důležití. Skoro jsem čekal, že se na konci objeví zrůda s křidélky a rozdají si to s Gerem na férovku. Ještěže ne! Ani konec mě nezklamal, což oceňuji = "wake up, number 37". Člověk se ve všech těch smutných tvářích skoro viděl. Nakonec největší slabinou filmu je absolutně zbytečná veselá písnička na konci, tím mě tvůrci fakt nasrali, to musí cpát pop i do thrillerů? Dejte pokoj................! ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Motýlí muž a jeho podivné poselství se dostalo i do filmu, a ten do kin a podle mě se opravdu povedl a samotnému fenoménu rozhodně nedělá ostudu. Jestli je to pravda nebo ne si každý divák musí vybrat podle svého uvážení, jasné je, že když tomu věří, přidá filmu minimálně o hvězdičku navíc, jenže když tomu nevěří, nevidím jediný důvod proč by na to všecko měl vůbec koukat. Já jsem Proroctví z temnot viděl mnohokrát a vždy mě udivoval svým skrytým tajemstvím. Když jsem ho viděl poprvé, byl jsem fascinován, když jsem ho viděl podruhé stále mě mrazilo v zádech a já byl překvapen jak zajímavý, záhadný a přesto tak povedený film mohl vzniknout. Je málo filmů, které jsou podle skutečné události a o to míň jich je, o zvláštních bytostech, které krouží kolem našeho života a zasahují do něj a naopak od něj odrazují. Každopádně jsem se hodně bavil. Mám tento film rád. Richard Gere mě překvapil, protože jsem ho měl za průměrného nevýrazného herce. Neřekl bych, že se do role nehodil, překvapil v ní a dokázal jak dobrým hercem je a to je dobře. Každopádně na tento film jen tak nezapomenu a vždy budu mít tu neutuchající vzpomínku na Motýlího muže, na Černého anděla přinášejícího poselství od shora, které má tu čest vidět jen pár vyvolených z nás. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Proroctví z pekla je pěknej film, to bez debaty, jen kdyby nebyl tak moc zdlouhavej. Pravda dávám mu 4* ale rozhodně to nejsou čistý 4. U filmu se mi líbilo to tajemno to se rejžovy více než povedlo, Gere to uhrál naprosto dokonale a občas jsem se i bál, ostatní herci byly též výborní(hlavně ještě musím zmínit skvělého Willa Pattona). Atmosféra filmu byla taky výborná a dlouho jsem takovouhle atmosféru nikde neviděl. A finální scéna na mostě byla geniální. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (15)

  • V knihe sa veľakrát spomínajú tzv. muži v čiernom, ktorí v 60. a 70. rokoch "terorizovali" amerických občanov a zakazovali im zverejňovať svoje zážitky s UFO. Neskôr poslúžili ako námet na úspešný film Muži v čiernom (1997), kde z toho tvorcovia filmu urobili žart. (Popo)
  • Poté, co uplynou dva roky od smrti Mary (Debra Messing), je v záběru několik televizorů. Na některých z nich John Klein (Richard Gere) jako reportér diskutuje, na jiných probíhá sportovní utkání, ovšem na čtyřech z těchto televizorů je pouze nehybný záběr něčího oka. (Nick321)

Související novinky

Amy Adams terorizovaná duchy?

Amy Adams terorizovaná duchy?

03.09.2011

Španělská hororová škola je momentálně žánrovou špičkou. Uvědomují si to i za Atlantikem. Už remakovali REC, teď přijde na řadu Sirotčinec. Původní film produkoval Guillermo del Toro a Belén Rueda si… (více)

Reklama

Reklama