Reklama

Reklama

Skrytá hra

  • Polsko Ukryta gra (více)
Trailer
Polsko, 2019, 100 min

Kamera:

Paweł Edelman

Hrají:

Bill Pullman, Lotte Verbeek, James Bloor, Robert Więckiewicz, Alexej Serebrjakov, Corey Johnson, Nicholas Farrell, Jevgenij Sidichin, Cezary Kosiński (více)
(další profese)

VOD (1)

Během karibské krize v roce 1962 je problémový matematický génius přinucen sehrát nejen šachovou partii za USA proti SSSR, ale i smrtelně nebezpečnou špionážní hru. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Film má hned několik plusů, který to drží nad průměrem, jinak bysme to mohli částečně považovat za určitou šílenost. Především výkon B. Pullmana je naprosto dokonalej, celej snímek si naprosto ukradl pro sebe a vévodí tomu od začátku do konce. Další devizou je pak celkem neokoukaný polský prostředí, přestože se většinou pohybujeme v interiérech. Jo, zní to divně, ale výprava atd. tady má svoje kouzlo. Vyprávění v retrospektivě je a v tomhle podání je trochu zvláštní, ale nic, co by vyloženě rušilo. A pak přichází ta největší ujetost, a to je šachovej génius, kterýmu na začátku dají trochu perníku, následně do sebe lije litry vodky a díky tomu je vlastně schopen "normálně" fungovat. To bylo fakt ujetý.. nicméně smyšlenej příběh o turnaji (jen na oko), aby v pozadí mohla proběhnout velká špionážní akce, to nebylo špatný a Poláci se tady vytáhli. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Na současný polský film je to rozhodně lehce slabší partie, ovšem s dokonalými hráči jak v pozadí, tak i v popředí, myšleno především herecky. Bill Pullman to rozhodně nemá lehké, přesto děj z větší části táhne a věčnou opilost hraje výborně. Jeho parťák na noční procházky Robert Więckiewicz, už má za sebou průpravu od samotného "Strážnýho anděla" a Alexej Serebrjakov zase od "Leviatana". Nakonec, jistě bych i u Pullmana nějakou tu dřívější opileckou roli našel, čili sestava na ve vodce utopenou šachovou špionáž, jak má být. V příběhu navíc funguje i mírná nadsázka, například postava, kterou taktéž výborně hraje Serebrjakov, má příjmení Krutov... a je to znát. Jenže zvolený styl vyprávění je právě tím, co dělá tuto partii lehce slabší, především cestou k finále se skáče příliš. Naštěstí potom přichází záchodový zvrat (nemá nic společného s koníčkem hlavních postav) a tím i nejlepší scéna filmu, která mimo hlavní pointu překvapí například i svoji drsností... taková forma likvidace se už přeci jen nevídá často. 70% ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Za mě výbornej a hrozně chytrej film! Samozřejmě i moc chytře natočenej. Opět je tu doba nebezpečnýho režimu, opatrná strategie a následná kamufláž. Vše funguje, kor když do toho máte jako bonus, naprosto fenomenálního géniuse Pullmana, kterej se musí stále srážet chlastem, aby byl na úrovni inteligence standartního jedince. Už to je velká zajímavost! Navíc za 100 minut se tak skvěle bavit ve špionážním thrilleru, kterej není akční a přitom i jó, tak to je balada! 80% ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Bill na E4. Šach. Skvelá ruskoamerická špionážna záležitosť v poľskom prevedení neobvyklých kvalít. Vadila mi snáď jedine hudba, ktorá chcela rozhodne viac obmeniť, ale inak to bolo bezchybné. Bod navyše získal zvrat na hajzli. Extra bod dávam aj za filmom prepletené archívne dokumentaristické zábery. Výborná špionáda. Kvalitka. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Od začátku jsem si říkal, že to je tak blbé, že to musí být pravda a asi po půl hodině jsem si to zastavil, abych si zjistil jestli je to true story. No, není. Ale fakt mě ten Pullmanův geniální šachista, který musí být našrot, aby dokázal hrát, dost bavil. Škoda, že ta špionážní zápletka a vše ostatní mimo šachy není tak vtahující. Každopádně ale příjemný polský kousek a další obohacení alternativních dějin. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Tento film byl posledním filmem producenta Piotra Woźniak-Staraka, jelikož krátce před premiérou zemřel při nehodě na lodi. (skoda)

Reklama

Reklama