Reklama

Reklama

Simpsonovi - Série 1 (1989) (série)


Vánoce u Simpsonových (S01E01)

(epizoda)
  • Česko Simpsonovi: Vánoce u Simpsonových (více)

VOD (1)

S blížícími se Vánoci vyrážejí Simpsonovi za dárky. Bart dostane geniální nápad – nechá si vytetovat „Maminku". Marge uprostřed nápisu Barta odtáhne, ovšem na odstranění tetování padnou vánoční úspory rodiny. Homer vybouchne jako Santa Claus, s Bartem vsadí na dostizích na špatného psa – který se nakonec stane jediným dárečkem. (Česká televize)

(více)

Recenze (86)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

3434 hodnotenie udeľujem seriálovej časti, veľmi známeho seriálu, ktorý všetci poznáme. Tu začala legenda. Pamätám si že prva časť bola vianočná tak prečo si ju na prvý sviatok vianočný jednoducho nepustiť? Inak skvelé ponaučenie že vianoce niesu o darčekoch a tipovanie,sázky sú zlo. Animácia síce nieje najlepšia ale začiatky sú vždy ťažké a ak si odmyslíme že sú Vianoce a tento kultový seriál mal vždy svoje čaro, dám za päť. 5* ()

MarekT 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tady vše začalo. Je také vidět, že jsou to počátky - jiná animace, chování postav, styl humoru, který byl ale na svou dobu kontroverzní - taky proto hodnotím pěti hvězdami, ne proto, že to jsou Simpsonovi. Dokázal bych jmenovat klidně i padesát lepších dílů, ale i na tenhle se klidně podívám a pobavím se. Bohužel si ale musím postesknout - škoda jen, že teď po dvaceti letech máme z tohoto seriálu nastavovanou kaši bez nápadu. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá, úvodná, pilotná epizóda z prvej série amerického, animovaného, televízneho seriálu "The Simpsons" sa volá "Simpsons Roasting on an Open Fire" (Vianoce u Simpsonovcov). Homer Simpson nedostane v práci vianočné prémie a jeho manželka Marge je prinútená utratiť ich rodinné úspory. Takže hrozí, že Simpsonovci budú mať chudobné a smutné Vianoce. Preto sa Homer rozhodne, že skúsi šťastie na psích dostihoch. Posledné peniaze vsadí na psa, ktorý sa volá Spasiteľ. ***** ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak takhle to všechno začalo. Teda ono to vlastně začalo jako série krátkých skečů v Tracey Ullman Show s naprosto příšernou animací v roce 1987. Ale tímhle dílem odstartovali Simpsonovi o Vánocích 1989 svou kariéru sólového pořadu. Celou epizodu táhnou hlavně Homer a Bart, ať už jde o jeho osobité pojetí vánoční besídky, tetování a nakonec prohru na psích dostizích, která se ve finále stane výhrou a získáním nového člena rodiny. Stejně jako třeba MASH i Simpsonovi trpí v úvodních dílech trochu porodními bolestmi a snaží se najít svůj styl, ale už po pár dílech se to rozjede do té nejlepší zábavy, která byla v 90. letech na televizních obrazovkách k dispozici. ()

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Jak jste mohl tak krásné dítě pohodit u našeho prahu? - Váš manžel taky není dokonalej! - Jsem vdaná za Ježíše! - A já jsem se oženil se superženou“. Tak takhle nějak to alespoň v naší republice začalo. První seznamovací dvacetiminutovka s trochu chatrnější animací než na jakou jsme zvyklí dnes, ale už se specifickým humorem, který nás doprovází již přes dvacet let. Tenkrát jsem neměl ani tucha do jaké pavučiny neléčitelné závislosti se právě začínám zamotávat. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (24)

  • V hospodě u Vočka nejsou normální dveře, jako je tomu u většiny pozdějších epizod, ale kyvné salonové dveře. (henrycruel)
  • Scéna, v níž Bart podstupuje odstranění tetování, je připoután ke stolu a míří na něj velký laser, odkazuje na podobnou scénu z bondovky Goldfinger (1964). (henrycruel)
  • Líze při vystoupení chybí spodní díl plavek. (Duoscop)

Reklama

Reklama