Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V centru vyprávění je tentokrát Vojtěchův bratr Jaroslav (T. Juřička). Práce u koní zhoršila jeho oční chorobu. Po zranění ho Vojta (J. Hanzlík) odvezl zpět do Prahy. Tam se Jarda dostal do vlivu pochybné party a ve rvačce utrpěl vážné zranění. Nic netušící Vojta vyjel sanitkou k záchraně vlastního bratra. Když dostal nabídku na dlouhodobou stáž v Londýně, kvůli Jardovi odmítl. Ten konečně nalezl díky své přítelkyni Alžbětě (I. Andrlová) smysl života v hudbě a přijal místo učitele v Lidové škole umění... (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Režisér Jiří Adamec natočil v roku 1984 na základe scenára Jiřího Hubača dramatický seriál zo zdravotníckeho prostredia, ktorý sa volal "Sanitka". Je zložený z jedenástich na seba nadväzujúcich častí. Každá z nich mala zhruba hodinovú minutáž. V tomto projekte sa objavilo mnoho známych českých hercov. Jednou z nezabudnuteľných častí je epizóda s poradovým číslom deväť. Dominuje jej zápletka z cigánskej svatby, kde sa navzájom pobodalo množstvo našich indo-európskych spoluobčanov. Cigáni sa doklali nožmi a chceli to ututlať. Natočiť niečo podobné dnes by bolo politicky nekorektné. Fanatická liberálna cenzúra by to určite nedopustila. *** ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cigánskou svatbu, kde jsou v seně zahrabaní pobodaní jsem měl v paměti od dětství. Nejlepší je, jak cigoš co hraje na cimbál, záchranářům a policajtům tvrdí, že se tam nic nestalo a bude si stěžovat až u ministra, to je prostě bomba :D. Výborný v této epizodě taky je, jak se mezi sebou popichují Zedníček s Nárožným, fakt nářez :D. Opět perlí i Bartoška alias doktor Skalka se svými filozofickými narážkami. No a aby toho nebylo málo, rváč Kratina pěkně namele hubu mladýmu Janderovi. Výživnej díl. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Lepší je být ženatý než mrtvý". Vedle cikánské svatby zde máme třeba sázky na koňské dostihy. Doktor Jandera dostane nabídku na roční pracovní pobyt v Londýně, ale odmítne. Já teda taky nejsem z Anglie dvakrát nadšenej, ale v osmdesátých letech bych to vzal, mohl bych si kupovat nové metalové desky :). Opět zaperlil pan Nárožný, když plemeno "českej vořech" přeložil anglické návštěvě jako "böhmisch Nuss". ()

Reklama

Reklama