Reklama

Reklama

Výbuch bude v pět

  • angličtina Explosion at Five (více)

Obsahy(1)

Podle knížky Aleny Vostré vznikla v roce 1984 dětská komedie o žákovi páté třídy Ludvíkovi Čtrnáctém, jehož koníčkem je fyzika a chemie. Jeho experimenty, ač správně spočítané, většinou ale končí pěkným malérem. Nyní se Ludvík s kamarády chystá ne velkolepý pokus – pečlivě plánovaný výbuch by měl ověřit šíření zvuku ve vodě... (Magic Box)

(více)

Recenze (87)

Luisis 

všechny recenze uživatele

" Vidis tam tu kaplicku na kopci?" "Ne" "Tak tam to je" Neskutečně vtipná komedie.Jedna z mých nejoblíbenějších - 85% ()

Lubik 

všechny recenze uživatele

Tak k tomuto filmu mám tzv. srdeční vztah, neboť se skoro celý natáčel v mém rodném městě (Fryšták) a dodnes si pamatuji jako žák školou povinný na jeho natáčení (hlavně si pamatuji, že jsme se mohli dívat místo vyučování na natáčení). Dále v tomto filmu hraje spousta mých kamarádů a při jeho sledování se znovu vracím do dětství a zjištuji, že čas nemilosrdně utíká :-( ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Jednotlivé scény jsou dobrý (melouny, nábojnice, zvonice atp.), ale pokud se na to budu dívat jako na jeden film, je to fakt bída. Film vlastně nemá vůbec příběh, nemá ani dobrý herce, v několika případech maximálně solidní a pospolu vůbec nedrží pohromadě. Ta úchylná tečka na závěr, kdy se žák a učitel div nepolíbí radostí, už jen dokazuje, že ne každý český film před rokem 1990 je dobrý. ()

carott 

všechny recenze uživatele

Jako malému capartovi se mě film hodně libíl, bohužel z dětského infantilního světa jsem, ač nedobrovolně, vyrostl. A ten debilní konec.... ()

TSZ 

všechny recenze uživatele

Některé české filmy pro děti jsou koukatelné i pro dospělé, jiné bohužel ne. Výbuch bude v pět je jednoznačně ten druhý případ - žák páté třídy, který má být podle scénáře zřejmě geniální, se tu celou dobu chová na hranici debility a navíc i většina herců je zde víc než pochybná. Rozhodně nebrat, ani při hnusném počasí. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Ludvík je, pokud jde o znalosti i zájem o fyziku, poněkud napřed, a tak si nejrůznější fyzikální zákonitosti ověřuje v praxi, což se nesetkává v okolí s moc velkým pochopením, neboť, jak známo, fyzikálním zákonům neporučíš a často se dotávají mimo lidskou kontrolu. I když fyzika obecně nepatří k nejoblíbenějším předmětům na základních školách, nějaký ten dobrovolník, co do toho pokusu půjde s Ludvíkem, se vždycky najde. A kdyby ne, tak si lze vždy zajít pro radu ke starší ségře Mahuleně Bočanové, která se pak také nestačí jednotlivým pokusům divit. ()

Pulper 

všechny recenze uživatele

Dětská klasika z 80. let. Připadá mi, že tehdy ty filmy pro děti prostě uměli točit líp nebo se asi mění generace. ()

Fanak 

všechny recenze uživatele

Další ze série předlistopadových mládežnických komedií, tentokrát o průšvizích mladého fyzikálního nadšence. Neskutečně příjemné podívání. Pro současnou mládež asi příliš neagresívní. Škoda. ()

Havala 

všechny recenze uživatele

S odstupem času se mi ten film zdá dost trapný, nějaký klučina si ověřuje to co už někdo jiný stokrát ověřil. Stupidita trapnost a nuda. Mahulenka by si taky mohla vzít podprdu. Nevypadalo to pod tím trikem moc hezky. A na závěr tomu dal scénárista korunu - tělocvikář zbalí Bočanku a fyzikář studenta, na posrání. 37% ()

macetoma 

všechny recenze uživatele

Tak trochu mi to připomíná film "Páni Edisoni", ale není to tak dobré. Asi tehdy letěly filmy pro mládež s populárně-vědeckou tematikou. Nejvíce zajímavé pro mne je, že se natáčelo v "našem" okrese Kroměříž. Dávám 2 hvězdy. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že mě samotného překvapilo, že mě snímek bavil. A to i přesto, že film se povětšinou skládá z neznámých herců. Na druhé straně Lubor Tokoš či Jiří Hálek byli výborní. A Mahulenu Bočanovou normálně nemám moc rád, ale tady jí to sedlo perfektně a byla opravdu moc sympatická. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Když člověk vidí kousek v televizi, tak se to zdá jako docela dobrý film. Jenže celé to není ani zdaleka tak zajímavé. V podstatě to nemá ani žádný děj a ten kluk je vyloženě retardovaný. 2+* ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

"To je všechno tím, Olinko, že jsi nevoják." Nezletilý nerd sa aj s rodinou presťahuje do malého mestečka, kde sa v škole pokúša zapadnúť do nového kolektívu. Komplikuje mu to jeho záľuba vo fyzikálnych pokusoch, pri ktorých zhusta dochádza k ohrozeniu zdravia, života aj národohospodárskym škodám. Príjemný detský film, slušne obsadený, akurát tie učiteľské brebty prestanú byť po nejakej dobe zábavné. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No já bych to zase tak růžově neviděl. Snímek je sice dobrý, ale rozhodně není na nějaké vysoké hodnocení. Důkaz je ten, že jsem to viděl asi dva krát a dále již po tomto filmu netoužím. Fyzice nerozumím a celkově mne to ničím moc nezaujalo. A pokud ano, tak jen slečna Mahulena. ()

Lish84 

všechny recenze uživatele

Veselý příběh o klukovi, který si rád ověřuje fyzikální zákony v praxi a naráží přitom na nepochopení svého okolí. Ovšem to je mu úplně jedno :) Film jsem viděl už několikrát v dětství a nezklamal mě ani dnes, kdy jsem ho znovu zhlédl po dlouhé době. Postavy, které je velmi snadné si rychle oblíbit, spousta hlášek a scének, jež vyloudí lehký úsměv na tváři a hlavně dobrá nálada, která z filmu sálá. V hodnocení možná trochu nadržuji, ale vůbec se za to nestydím :) ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Parádička na sobotné ráno ako stvorená. Veľmi sympatické postavy a príbeh (síce svojho druhu už veľakrát a na nespočetné variácie sfilmovaný aj zahraničnými filmotvorcami) je dobre napísaný. Zaslúžené 4*. ()

Reklama

Reklama