Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Malajsie, 19. století. Britský kolonizátor James Brooke chce vší silou upevnit svoji moc. Ale je tady pirát Sandokan, syn Maháradži a poslední člen bývalé vládnoucí dynastie, který se postaví kolonizaci a bojuje proti nepřátelům, aby osvobodil zemi od kruté nadvlády. V roce 1884 vznikl na základě historické skutečnosti dobrodružný román Tygr z Malajsie od Emilia Salgariho, který měl velký ohlas u čtenářů. Filmová verze přilákala v roce 1976 téměř celou jednu generaci diváků před televizní obrazovky nejen exotickými přírodními scenériemi či charismatickým představitelem Sandokana v podání Kabira Bediho, ale také jeho romantickým vztahem s Mariannou na pozadí anglické nadvlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (183)

ondrula 

všechny recenze uživatele

Djó, když jsem byl malej, tak každej správnej prďák musel mít tričko se Sandokanem, přes to nejel vlak. Nejzásadnější vzpomínky mám na vlezlou znělku seriálu, kterou odporně odmečel Michal David se Standou Hložkem, zatímco divák sledoval sled fotek divokých zvířat; dodnes nechápu, že takový paskvil někomu (umělecky zodpovědnému) v ČST prošel. ()

Trustme

všechny recenze uživatele

Tak ! A jdeme na kultovní eposy mého mládí. Nikdo jiný se nemůže měřit s tímhle Malajským Tygrem!!!! Mladší generace zřejmě nechápe co že jsme na něm měli, to by bylo na delší rozbor, ale něco tak fanaticky zbožňovaného se již u mě neobjeví! Konkurovat mu může jen Rubikova kostka! Dodnes nevím co mě fascinovalo na tomhle seriálu víc, jestli úvodní píseň, ukázky bojového umění v zakázané době či obdiv k Hrdinovi. SANDOKAN IS THE ULTIMATE LEGEND OF THE ALL TIME! SANDOKAN IS THE ONLY PERSON WHO COULD DEFEAT CHUCK NORRIS! ()

Reklama

Damiel 

všechny recenze uživatele

Předesílám, že dávám 5* z čistě nostalgických důvodů. Bylo mi asi šest a Sandokan byla pro mě totální pecka. Ten souboj s tygrem nebo to, jak si vzal z prstenu dočasně smrtící jed, nechal se pohřbít do moře, pak rozřezal provazy a z hrozné hloubky vyplaval na hladinu, na to si pamatuju dodnes. Od té doby jsem ho už neviděl, škoda... :) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co, já tohle veledílo ještě nemám okomentované?! Inu v časech mého dětství obrovský kult, aspoň mezi mými vrstevníky. Pamatuju na zuřivé bitky s dlouhými pravítky o přestávkách... Když jsem skákal ze školní lavice s napřaženým pravítkem mezi chumel "bojovníků" s válečnickým pokřikem "Sandokan!", určitě jsem se v tu chvíli cítil opravdu jako Sandokan, tygr z Mompracemu, byl jsem v džungli nebo na pirátské fregatě a ne v učebně, a v ruce jsem netřímal pravítko třicítku, nýbrž metrovou mačetu. Ale kdysi před lety (ještě před mým členstvím na ČSFD) jsem udělal tu zásadní chybu, že jsem si tuhle nostalgickou srdcovku stáhl a znovu zkouknul... No, popravdě proklikal. Cože, tahle retardovaná, kostýmní a užvaněná italská telenovela že je TEN Sandokan? Se zmalovaným kašparem Bedim, téměř bez jakékoliv akce a napětí? A ta tuctová zmalovaná čůza Marianna že má být ona "perla z Labuanu"? Eh, strašlivé zklamání a třetí hvězda jen z nostalgie. A taky tedy za ten titulkový song, je pořád skvělý (samozřejmě že ten originální, italský, ne ten kvazi od Hložka s Gottwaldem). ()

Arccos

všechny recenze uživatele

Obrovský hit poloviny osmdesátek v ČSSR a velký kult našich klukovských let. Každý týden jsme byli uhranuti novým dílem, Sandokana měl na tričku skoro každý, stejně jako na plakátu, všichni si notovali úvodní melodii a můj spolužák přišel při mačetovém souboji se srpy o šlachy na pravé ruce. Abych o tyto dětské zážitky nepřišel, už Sandokana nikdy vidět nechci, protože tuším, jakých kvalit ve skutečnosti seriál dosahuje. A hodnotit se to nedá. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Seriál bol v Československu natoľko populárny, že v Nitre po ňom pomenovali obchodné centrum alebo dokonca aj koláč - Sandokanove oči. (milhouse86)
  • James Brook (Adolfo Celi) bola aj reálna postava z histórie Malajzie. (Raccoon.city)
  • Dle historických pramenů James Brooke (Adolfo Celi), seriálový úhlavní nepřítel Sandokana (Kabir Bedi) a všech svobodných Asiatů, zemřel na mrtvici. (Nick321)

Reklama

Reklama