Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Malajsie, 19. století. Britský kolonizátor James Brooke chce vší silou upevnit svoji moc. Ale je tady pirát Sandokan, syn Maháradži a poslední člen bývalé vládnoucí dynastie, který se postaví kolonizaci a bojuje proti nepřátelům, aby osvobodil zemi od kruté nadvlády. V roce 1884 vznikl na základě historické skutečnosti dobrodružný román Tygr z Malajsie od Emilia Salgariho, který měl velký ohlas u čtenářů. Filmová verze přilákala v roce 1976 téměř celou jednu generaci diváků před televizní obrazovky nejen exotickými přírodními scenériemi či charismatickým představitelem Sandokana v podání Kabira Bediho, ale také jeho romantickým vztahem s Mariannou na pozadí anglické nadvlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (183)

Arccos

všechny recenze uživatele

Obrovský hit poloviny osmdesátek v ČSSR a velký kult našich klukovských let. Každý týden jsme byli uhranuti novým dílem, Sandokana měl na tričku skoro každý, stejně jako na plakátu, všichni si notovali úvodní melodii a můj spolužák přišel při mačetovém souboji se srpy o šlachy na pravé ruce. Abych o tyto dětské zážitky nepřišel, už Sandokana nikdy vidět nechci, protože tuším, jakých kvalit ve skutečnosti seriál dosahuje. A hodnotit se to nedá. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Starej dobrej Sollima...tenhle chlapík potěšil tím, že jako hudební skladatele povolal bratry de Angelisovy (Guido + Maurizuo) a ti vytvořili snad srovnatelný fenomén jako byl celý film - neuvěřitelně zapamatovatelnou melodii, kterou zná dnes každej, stejně jako jméno Sandokan, stejně jako jméno Kabir Bedi. Naivní, přesto mnohem lepší než dnešní megapopulární shity, co letí a jsou "in". ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Televizní klasika konce 70. let (seriál vznikl roku 1976 a vysílal se 1979) přivedla na obrazovky neohroženého vůdce tygrů z Mompracemu, kteří bojují za nezávislost svého ostrova proti britské nadvládě. Po jedné nezdařené akci je však Sandokan zraněn a zachrání jej dcera anglického guvernéra, která se do něho zamiluje, jak jinak. Ale boj je boj, povinnost volá, a lady Marion se musí rozhodnout, zda zůstane hodnou dceruškou, nebo se postaví po bok statečného bojovníka. Všechny díly seriálu vycházejí po dvou dílech na samostatném disku, a zajímavostí je, že jak titulky a zpracování obrazu, tak dabing jsou převzaty z Československé televize, tedy Sandokana mluví Viktor Preiss například. Kromě dabingu zde vlastně ani žádná jiná zvuková stopa není (tedy ani italská), nenajdeme zde žádné titulky a bonusů jen pomálu. Jsou to jednak velice hezky řešené biografie a filmografie (potažmo bibliografie) autora předlohy Emilia Salgariho, režiséra a tří hlavních herců, a druhak fotogalerie DVD obalů Sandokana z celého světa (1:25). ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

No jo, to byl hit jako blázen. Jen škoda, že už jsem se tehdy začínal zajímat o jiné věci než dobrodružné seriály. :) Uměleckou hodnotu to nemá pochopitelně žádnou, ale když ženské omdlévaly už při pouhém pohledu na charismatického Sandokana a chlapům se v noci zdálo o Marianně, perle z Labuanu, úspěch byl zaručený. Navíc v tehdejší nabídce ČST to byla skutečně pecka. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Jako kluk jsem hltal Sandokanova dobrodružství a při jeho souboji s tygrem se mi tajil dech. Po letech však musím říct, že kromě charismatu (i když prkenného) Kabira Bediho, půvabu Caroly André a ústřední melodie bratří Angelisů na všem zub času notně zaúřadoval. Značně naivní (i v rámci žánru), rozvláčné a uloudané (poloviční délka by bohatě stačila). Kult s velkým K, jehož sláva pominula. Černý korzár je jiná liga. S ohledem na nostalgii útlocitných 50%. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • James Brook (Adolfo Celi) bola aj reálna postava z histórie Malajzie. (Raccoon.city)
  • Dle historických pramenů James Brooke (Adolfo Celi), seriálový úhlavní nepřítel Sandokana (Kabir Bedi) a všech svobodných Asiatů, zemřel na mrtvici. (Nick321)
  • Seriál bol v Československu natoľko populárny, že v Nitre po ňom pomenovali obchodné centrum alebo dokonca aj koláč - Sandokanove oči. (milhouse86)

Reklama

Reklama