Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Malajsie, 19. století. Britský kolonizátor James Brooke chce vší silou upevnit svoji moc. Ale je tady pirát Sandokan, syn Maháradži a poslední člen bývalé vládnoucí dynastie, který se postaví kolonizaci a bojuje proti nepřátelům, aby osvobodil zemi od kruté nadvlády. V roce 1884 vznikl na základě historické skutečnosti dobrodružný román Tygr z Malajsie od Emilia Salgariho, který měl velký ohlas u čtenářů. Filmová verze přilákala v roce 1976 téměř celou jednu generaci diváků před televizní obrazovky nejen exotickými přírodními scenériemi či charismatickým představitelem Sandokana v podání Kabira Bediho, ale také jeho romantickým vztahem s Mariannou na pozadí anglické nadvlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (183)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hudba, znělka, lokality, zápletka, velká lákadla pro kluky, a i když jsem Sandokana v 80 ´s minul, dneska si ho v původním dabingu mého ročníku narození užívám dosyta. Je to sice v hodně kolísavém tempu (začátek fajn, pak se půl dílu díváme na břišní tance domorodců, a do posledního dílu narvali tak 50 % příběhu celku), ale Kabir a Philippe Leroy všechno utáhnou. Právě postavu Yaneze jsem si postupně hodně oblíbil, od první scény, kde jako machýrek seděl v kádi z vodou a byl protivnej, se z něj stal postupně velkej frajer s cigárem. Pro postavu perly Marianny mohli vybrat přeci jen někoho víc sexy. Ve své době tohle musela být pecka, magionovka a vegovka jak hrom (žádná krev v soubojích vidět není). ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Dost pitomý a kýčovitý seriál..občas zábavné, ale většinou spíš uspávací. Jelikož jsem v době jeho uvádění v socialistické TV jaksi ještě nebyla na světě, moc nyní nechápu, jak se z toho mohl stát takový kult. Obzlášť díl, kde nepadne téměř ani slovo a jen se předvádí domorodci a jejich zvyky, byl opravdu luxusní, kam se hrabe Hypnogen. ()

Reklama

Trustme

všechny recenze uživatele

Tak ! A jdeme na kultovní eposy mého mládí. Nikdo jiný se nemůže měřit s tímhle Malajským Tygrem!!!! Mladší generace zřejmě nechápe co že jsme na něm měli, to by bylo na delší rozbor, ale něco tak fanaticky zbožňovaného se již u mě neobjeví! Konkurovat mu může jen Rubikova kostka! Dodnes nevím co mě fascinovalo na tomhle seriálu víc, jestli úvodní píseň, ukázky bojového umění v zakázané době či obdiv k Hrdinovi. SANDOKAN IS THE ULTIMATE LEGEND OF THE ALL TIME! SANDOKAN IS THE ONLY PERSON WHO COULD DEFEAT CHUCK NORRIS! ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Vedle céček, Rubikovy kostky a Holek z naší školky určitě největší hit mých let školou povinných. Kabir Bedi tu zúročil své charyzma asi nejlépe ve své kariéře (snad vyjma Černého korzára), zdařile navozená exotická atmosféra a nostalgie také dělají své, ale k čtyřhvězdičkovému hodnocení značnou měrou přispěli hlavně dajačtí lovci lebek - od dětství moje oblíbená "sandokaní " rekvizita. ()

contrastic 

všechny recenze uživatele

Sandokan byl ve své době asi nejpopulárnější televizní postava vůbec. Když jsem chodil do první třídy a jako malej capart dostal od maminky tričko ze Sandokanem, byl jsem štastnej jak blecha :). Vůbec mě nevadilo, že na nekvalitním potisku vypadal spíš jak vodník Česílko :) – takže čistě z nostalgie dávám **** ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • Taliansky seriál zmenil indickému hercovi Kabirovi Bedimu (Sandokan) život. V čase najväčšej slávy dokonca musel pred svojimi náruživými obdivovateľkami utekať po strechách áut. Na druhej strane sa ocitol pred problémom, že tvorcovia sa ho báli obsadiť do čohokoľvek iného. Musel teda odísť niekam, kde Sandokana nepoznajú – do Hollywoodu. (Raccoon.city)
  • James Brook (Adolfo Celi) bola aj reálna postava z histórie Malajzie. (Raccoon.city)
  • Seriál bol v Československu natoľko populárny, že v Nitre po ňom pomenovali obchodné centrum alebo dokonca aj koláč - Sandokanove oči. (milhouse86)

Reklama

Reklama