Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Malajsie, 19. století. Britský kolonizátor James Brooke chce vší silou upevnit svoji moc. Ale je tady pirát Sandokan, syn Maháradži a poslední člen bývalé vládnoucí dynastie, který se postaví kolonizaci a bojuje proti nepřátelům, aby osvobodil zemi od kruté nadvlády. V roce 1884 vznikl na základě historické skutečnosti dobrodružný román Tygr z Malajsie od Emilia Salgariho, který měl velký ohlas u čtenářů. Filmová verze přilákala v roce 1976 téměř celou jednu generaci diváků před televizní obrazovky nejen exotickými přírodními scenériemi či charismatickým představitelem Sandokana v podání Kabira Bediho, ale také jeho romantickým vztahem s Mariannou na pozadí anglické nadvlády. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (183)

contrastic 

všechny recenze uživatele

Sandokan byl ve své době asi nejpopulárnější televizní postava vůbec. Když jsem chodil do první třídy a jako malej capart dostal od maminky tričko ze Sandokanem, byl jsem štastnej jak blecha :). Vůbec mě nevadilo, že na nekvalitním potisku vypadal spíš jak vodník Česílko :) – takže čistě z nostalgie dávám **** ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný seriál s podprůměrným scénářem a hereckými výkony. Viděl jsem ho víc než před 30 lety a dnes, když jsem jsi koupil DVD s prvními díly, tak jsem přemýšlel, proč to byl takový hit v minulosti. Zřejmě módní záležitost, dá se to vidět jednou a dost. DVD s dalšími díly jsem již nekoupil. To mluví za vše. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

No jo, to byl hit jako blázen. Jen škoda, že už jsem se tehdy začínal zajímat o jiné věci než dobrodružné seriály. :) Uměleckou hodnotu to nemá pochopitelně žádnou, ale když ženské omdlévaly už při pouhém pohledu na charismatického Sandokana a chlapům se v noci zdálo o Marianně, perle z Labuanu, úspěch byl zaručený. Navíc v tehdejší nabídce ČST to byla skutečně pecka. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Víte, které dvě věci nejvíc ovlivnili českou společnost 2.poloviny 80. let? Perestrojka a Sandokan :o) Člověk šel tehdy po ulici a každej druhej měl na sobě tričko s vousáčem. Kdo ho neznal, jako by nežil. Dnes s odstupem doby si už těžko dokážu vysvětlit ten fenomén a nutno říci, že je mi to spíše k smíchu. ()

zigy 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech můžu říct, že kritika zdejších uživatelů není oprávněná. Seriál je určen pro naivní dětskou (jinošskou) duši a touto optikou se jedná o skvělé dobrodružství v atraktivních pirátských a indických exteriérech a se statečným Preissem jako Sandokanem, Novotným jako vychytralým Yanezem a dalším výbornými dabéry.....a ta krásná Marianna....Vylepšit by se dalo jen tempo děje, dneska by to zrychlili dvakrát. Znělka se sitáry je vskutku povedená. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (12)

  • James Brook (Adolfo Celi) bola aj reálna postava z histórie Malajzie. (Raccoon.city)
  • Dle historických pramenů James Brooke (Adolfo Celi), seriálový úhlavní nepřítel Sandokana (Kabir Bedi) a všech svobodných Asiatů, zemřel na mrtvici. (Nick321)
  • Seriál bol v Československu natoľko populárny, že v Nitre po ňom pomenovali obchodné centrum alebo dokonca aj koláč - Sandokanove oči. (milhouse86)

Reklama

Reklama