Reklama

Reklama

Ulice strachu – 1. část: 1994

  • USA Fear Street Part 1: 1994 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Po sérii brutálních vražd se dospívající dívka a její přátelé postaví zlu, které jejich nechvalně proslulé město dusí už celá staletí. Vítejte v Shadyside. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (232)

misterz 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka hororov tak slasher nie je práve moja šálka kávy, ale v tomto prípade musím uznať, že to bolo celkom fajn. Stále tu je akcia, takže žiadne nuda. Mohlo tu byť ale lepšie gore a to čarodejníctvo trochu lepšie podané. V závere mi z toho vyšiel akýsi prapodivný guláš, ktorý mi nedával zmysel. Lepí priemer. 65/100 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V zásadě úplně jednoduchý slasher s lacinými lekačkami, který je ale tou stylovou přeplácaností téměř na hranici sebeparodie vlastně docela sympatický. Navíc, kdo stejně jako já slyší na tu současnou retro vlnu, bude potěšen zasazením. Devadesátky tu dělají polovinu atmosféry. Příjemné jsou i postavy, které se sice v akci chovají často záměrně debilně, ale v momentech, kdy se zpomalí, působí naopak nečekaně autenticky. Jakkoli se ale Netflix snaží chránit Rkovým ratingem, je to spíše oddychovější podívaná pro mladší diváky (byť se solidní porcí gore, nemalým množstvím nadávek a jednou osvěžující žhavou scénou). ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Slashery sú moja detská láska, ale obávam sa, že na toto som už starý. Hrozne šikovne, rafinovane a inteligentne sa to tvári a pritom je to, nuž, trošku hlúpe. Nič proti, mnohé vyvražďovačky (väčšina?) sú také. Ale aspoň sa na nič nehrajú a sú si dobre vedomé faktu, že sú béčka. Toto nie. Toto sa hrá na novým kult, na nový Vreskot, ale nesiaha mu to ani po rebrá (po členky možno áno). Potešilo ma, že napriek istému odľahčeniu je to pomerne vážny horor. Kasting akiste mohol byť horší, ale fakt som z toho nepadal od nadšenia na zadok. Rozhodne musím skonštatovať, že už dávno som nevidel film, v ktorom by ma tak iritovala hudba. Od režisérky Svadobnej cesty som bezpodmienečne čakal viac. Čo už. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

V 90. letech byly knihy R. L. Stinea ideální volbou pro každého pubescenta. Vycházely postupně v různých edicích Tichá hrůza, Stopy hrůzy nebo Husí kůže, dnes už jejich popularita uvadla, ale vzpomínky zůstaly. Jeho cyklus ze shadysidské Fear Street dominoval Stopám hrůzy po mnoho let. Byla to vždycky sázka na jistotu, mix hororu z americké střední s autentickýma postavama, které budily respekt hlavně u mladších čtenářů. A Netflixu se sice nepodařila věrná adaptace trilogie Zrada - Tajemství - Požár, v jakou jsem doufala, ale v této filmové trilogii nabídli mnohem víc. Ucelenou poctu těm nejlepším motivům z Fear Street v novém příběhu. Všechna klišé fungují, teeni jsou napsaní skvěle, jednotlivé epochy krásně reagují na tehdejší trendy. Rok 1994 překvapí skvělým dramatem mezi Shadyside a konkurenčním Sunnyvale. Všechno šlape ve stylu pentalogie Scream. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

snaha o vzkříšení slasher žánru vyšla tak napůl.Z jedné části je to hodně zábavné,překvapivě brutální a osobně mě bavil ten nadpřirozený prvek.Na straně druhé to občas bojuje s tempem a s tím,že se neumí rozhodnout co by vlastně chtělo být.Pravým hororem?Nebo snad hororem líznutým fantasy?A nebo snad teen hororovou komedí?A nebo snad něčím jako Goosebumps (vzhledem k autorovi předlohy)?I přesto to dohromady nějak funguje a na další díly se kouknu rád.Minimálně ten druhý alespoň podle traileru slibuje návrat k tomu nejlepšímu ze sedmdesátkových béček...60% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu se využívá chatovací program, ve kterém je nastaven font Calibri. Ten byl ale založen až v roce 2000 (6 let po ději ve filmu). (Malabar)

Související novinky

Netflix plánuje pokračování Ulice strachu

Netflix plánuje pokračování Ulice strachu

19.07.2022

Horor coby žánr bude zřejmě věčný. Zaprvé se dá ohnout do jakékoli podoby a zápletky, zadruhé je levný, a zatřetí si diváky vždycky najde. Ví to hollywoodská studia, a zjišťuje to už i Netflix, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama