Reklama

Reklama

Epizody(19)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (5)

zipacna 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina rozhodně lepší a dospělejší, než ta první. Na počátku jsem určitou fialovou bytost (nebudu jmenovat) moc nemusel, ale během těch dvaceti dílů se z něj stal nový člověk. Epizody druhé poloviny jsou pro mě mnohem zajímavější. Bohužel, finální díl nebyl úplně takový, jak jsem si ho představoval. Ale nebyl špatný. Každopádně pořád věřím, že se musí události Prodigy odehrávat v alternativní realitě nebo alternativní časové linii, protože celá flotila nosí špatné uniformy. Bohužel, tyhle detaily jsou pro mě důležité. Stejně jako fail v podobě stejných lodí v předposlední epizodě, který rozebírají i videa na YouTube, podle mě zazdil nádherně vyrendrované lodě Flotily během bitvy. Každopádně, sečteno a podtrženo, první série Prodigy pro mě byla mnohem zajímavější než obě dvě série seriálu Star Trek: Picard dohromady (tedy kromě lodí v 201 & 210) a budu se definitivně těšit na druhou řadu. Snad nějaká bude. P.S.: 100x více Prodigy, 1000x méně STD, prosím). ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tak jedná se o seriál primárně zaměřený na mladší publikum, musel jsem si neustále opakovat, čili scénáře, logika a technika jsou poměrně, jak to říct, zjednodušené. Což samozřejmě neospravedlňuje iniciální otravnost charakterů, kteří se chovali jako nezodpovědní spratci, než je události cca ve třetině sezóny stmelily v originální posádku – samozvané kadety experimentální lodi Protostar. Ve druhé polovině už mají některé epizody opravdový Star Trek "feeling", zejména v přítomnosti (pravé) admirálky Janewayové, přičemž globální zápletka houstne. Jenomže si tvůrci ukousli velké sousto (zbraň z budoucnosti naprogramovaná zničit celou Hvězdnou flotilu) a nedokázali jej ve finále ukormidlovat ani po akční, ani emoční stránce. ()

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byla to vskutku dlouhá jízda (zvláště ve světle rozhodnutí, rozděliti sérii v pol. s roční pauzou) ale už mohu konečně bilancovati. Stalo to za to? Za mě určitě ano. Sice považuji a to se v budoucnu asi těžko změní 1.pol. za slabší, ale i v ní už byly od 5.dílu jasné pocty, velikonoční vajíčka a růz. ST vychytávky pro trekisty veterány. No a od dílu Asylum už to jelo na plný ST plyn a ubralo to snad jen v odpočinkovém (vatovém) díle typu: jsme uvězněni v simulátoru a nemůžeme ven, klasika.;) Abych citoval kolegu z trekcore, je úžasné, že tv s. určený pro 8leté děti, funguje posl. 10 dílů i pro dospělé a já se pod to podepisuji. Samoz. že to není pro každého. Ale, pokud jste fandové (lhostejno jakého stupně) STVoyager a už vám nedělá dávno šťávy JJverse, tak zde dostanete mix obého a k mému přequapení....to funguje. Jasně, že i zde bych našel několik výtek trekového rázu, ale jak jsem díky LowerDecks (čímž se tento tv s. trek pro mne stal pravděpodobně tím nejdůl. trekem od stvoření TOS, neříkám nejlepším) začal po1. v životě přehodnocovati veškeré kdy natočené ST, uvědomil jsem si naplno, že doslova všude je něco, co není zcela košer. (To se netýká ovšem mimózního DSC a napůl mimoidního Pikrda, který snad ve 3. závěrečné s. chytne dech, který se tam celkově objevil zatím jen sporadicky.) Více či méně. V době před LD jsem si jist, že bych Prodigy asi nedal vůbec. Je tu napětí, doják, akce, HD cgi, které je místy až hyperrealistické (aspoň mě to tak příjde) což mě u animáku přiznám se ohromilo, spousta klasických i novějších (rozuměj od TNG dál) ras a zvláště TOSkaři si pošmáknou, neb jsou zde konečně s pořádným prostorem (od zrušení STEnt. aby je za to čert po poli honil) Tellarité a mí ještě oblíbenější Andoriané. A hádal bych, že např. posl. díl 1.s. by se Roddenberrymu líbil. Závěrem jen dodám, že nemám absolutně žádných pochyb o tom, zda jíti do 2.s. či ne. Podobně jako kdysi s LD. Za mě STProdigy = jedno z největších ST překvapení roku. Příjemných, dodávám. A to i navzdory tomu, že první díly fakt nejsou nic moc. A plno lidí, to tak předčasně zapíchne, což bych se nedivil. Ale když tomu dáte šanci, tak vás to třeba přequapí. Jako mě. ()

Galerie (206)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama