Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ani studium vysoké školy nechrání před pokušením - mladistvý hrdina přestane rozlišovat hranici zákona, ale kupodivu mu ani vzdělání nepomůže, aby včas odhalil podvod na něm spáchaný. Student vysoké školy ekonomické Michal Najman si přivydělává jako deratizátor. Poté, co je obviněn z vyhubení drahých nutrií, podepisuje dluhopis na značnou částku. Důvěřivé se upíše ke splácení vysoké dlužné částky, aniž si ověří její opodstatněnost. Peníze nemá a rozhodne se je získat vekslováním a později i krádežemi. A tak se zpočátku bezúhonný mladík propadá stále hlouběji a hlouběji... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (138)

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Dáš si ještě cinzano? / Ty jsi bral stipendium? / Jo, za anglinu. Takhle to mohlo vypadat, kdyby zamířil Štěpán Šafránek na ekonomku. Prim by hrála próza, citoval se výhradně kurzovní lístek a Píšťalka foukala na čuráky. Inu, zahraniční obchod, to je pěkná džungle. Těžko říci, proč má adaptace populární knihy Pavla Frýborta, dávného spolužáka z Gymnázia Ivana Olbrachta, tak špatnou pověst. Snad za to může srovnání s Olmerovým klidem, vyplývajícího z přísunu valut, k němuž se Vekslák výslovně (plakáty v několika záběrech) hlásí, ale jde o lehce nadprůměrný dobový film s velmi slušným Zounarem. I ten se ocitl v nemilosti obdobně nefér a mám dojem, že až jaksi zpětně. Režiséru Janu Prokopovi, který Vekslákem na velkém plátně začal a zároveň skončil, se na základě Frýbortova scénáře daří efektivně navozovat závrať z osudově se naklánějící šikmé plochy, na níž hlavní hrdina sřídavě úspěšně balancuje, aby nakonec... Však víte. A srovnáváme-li s Olmerovým dílem nejpřízemněji, Lucie Benešová odprezentovala na ploše několika filmových okének hutnější erotiku, než na kolik se zmohly dva díly Playgirls. Tak co dámy, půjdeme se vlnit? ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak, ale ta atmosféra 80. let z toho stříká přesvědčivě. Nejlepší je asi postava "Lájoše" Labudy. Tady ještě asi Zounar nevěděl, že z něho bude takový vepř. Trochu prasečinek tu máme taky, hodně laciných, mimochodem. Hodnocení mi přijde uhozené jako obvykle. Co byste dali takovému Kameňáku?!? Knihy jsem četl a je to dobré, oddechové čtení. ()

Reklama

Voloda 

všechny recenze uživatele

Nuz kniha bola perfektna,cital som ju hadam 20x,ale film ma sklamal na plnej ciare..Takto okliestene a amaterske spracovanie kniznej predlohy som este nevidel,a stahoval som ho s velkymi nadejami.....zato asi tak velke sklamanie a take hodnotenie.Film totalne okliesteny,dialogy ako keby hovorili dementi.Jedine na com som sa bavil bol bol cigansky vykon Mariana Labudu::)) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dnes už to hodně ztratilo na aktuálnosti, ale i v době svého vzniku celkem průměrný film. Zounar v roli veksláka sice neoslnil, ale byl tehdy přijatelnější než dnes, Marián Labuda zaujme spolu s Lucií Benešovou, které role proradné mrchy skvěle sedla daleko víc. Režie Jana Prokopa nijak nepřevyšuje průměr, ale rozhodně se nedá tvrdit, že by tento film byl tak špatný, jak o něm vypovídá zdejší hodnocení. 60% ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl nahodne.stastie,ze som nevidel hodnotenie csfd,lebo by ma odradil.Zaujal ma od zaciatku a dopozeral som ho do konca. Zaujimavy namet,dobry scenar, dobre zahrane, dobre poprepletane ozaj doporucujem a hlavne takym,ktorym sa v zivote vsetko babre ,podobne ako hlavnemu hrdinovi..:) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Tvůrci připravovali volné pokračování, ale z finančních důvodů z něj sešlo. (hippyman)

Reklama

Reklama