Reklama

Reklama

V Redemptionu se koná střelecká soutěž. Tentokrát má opravdu výbornou účast. Kdo z účastníků zvítězí? Záhadná pistolnice Ellen, která z nějakého důvodu nenávidí pořadatele – „starostu“ Heroda, zkorumpovaný a krutý Herod, zvyklý vítězit za každou cenu a vládnoucí celému městu, mladík Kid, prodávající zbraně a střelivo a tvrdící o sobě, že je slavný bandita a Herodův syn, padre Cort, bývalý Herodův partner ve zločinu, který se dal na cestu pokání a soutěže se účastní proti své vůli, nebo neznámý zabiják, kterého si na Heroda najali zoufalí obyvatelé Redemptionu? (TV Prima)

(více)

Recenze (414)

Shit 

všechny recenze uživatele

Western určenej hlavně na zábavu, kterej se nesmí brát moc vážně, aby člověku některý scény nepřišly trapně směšný, mimochodem aspirantů na ně je tady celkem dostatek, ale zároveň se to nesmí brát zase moc zlehka, aby to bylo aspoň trochu napínavý, což se mě osobně podařilo a já se tak celkem dobře bavil, i když Sharon sem tu pistolnici moc nežral, ale to zase vyvážil perfektní Hackman ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Přijde mi škoda, že to má nesporné filmařské kvality (zvlášť pokud má člověk možnost to vidět na velkém plátně v kině, kde to vynikne nejvíc), jakož samozřejmě i perfektní obsazení (btw. Sharon Stone je zde fakt nádherná), ale co je to platné, když western byl v té době už dávno totálně vyčpělý a mrtvý žánr, a tento jeho konkrétní zástupce není složen z ničeho jiného, než nejohranějších klišé a stereotypních postav (i ten soundtrack zní, jak kdyby to člověk už slyšel stokrát jinde), a dějově se to strašně táhne a současně je to dokonale předvídatelné. Snažil jsem si užívat tu hravost, kterou jsem z toho cítil (Sam Raimi se prostě nezapře), ale pravda je taková, že jsem se u toho spíš celou dobu nudil a pokukoval po hodinkách, kdy už bude konec, což je prostě špatně. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi se v tomto filmu silně inspiroval nastolenou linií mistra špagety westernu Sergia Leoneho. Pohyby kamery, hudba a celkové aranžmá je velmi podobné Sergiovým filmům. Avšak Sam přináší i lehce komiksový nádech a menší experimenty. Herecké obsazení je více než nadprůměrné. Krásná Sharon, charismatický Russell, Hackamnn a mladý Leonardo TITANIC DiCaprio. Scénář je jednoduchý a snaží se nastínit všechny charaktery co nejrychleji a film je poté velmi odhadnutelný. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

V zásade dobrá žánrovka. Natočená efektne a štýlovo. Vidno, že Raimi vo svojom mladíckom veku mal ako režisér dravé tempo a bavilo ho experimentovať s formou. Osobnejšie mám ale radšej Raimiho ( až na Evil Dead) kedy dáva dôraz na emócie postáv a na tom necháva vystavať príbeh. V tom mi viacej lahodia filmy ako Simple plan a vyššie až po druhého Spider-mana. Westerny mám rád a téma je v tomto prípade zaujímavá. Dokonca aj finále. Ale čakal som väčšie emócie medzi postavami. Momenty, kedy mi ich bude trochu viac ľúto, alebo im budem držať trochu viac prsty. Rozhodne to nie je zlý film a určite ho neprepnem keď ho dakedy uvidím v telke Ale Raimi aj Silvestri majú na konte lepšie veci. That´s all. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Raimiho mám rád - a tady z toho už jen atypickým obsazením rolí nejrychlejších pistolníků západu dělá co největší komedii, a nejde mu o nic jiného než je nějak skloubit do zajímavých duelů a vykrást přitom všechny slavné westerny historie. Blbina, která je na svou primitivnost zbytečně dlouhá a často i zbytečně vážná. Ani ten Leonardo DiCaprio to nezachrání, když byl tehdy ještě ve věku kdy byl spíš za fracka na facku, než za sympatického pana herce jak ho známe teď. ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • Ve snímku je jedenáct soubojů, a protože jde o vysoký počet, snažil se Sam Raimi, aby každý z nich vypadal jinak. (TaNya_)
  • Všechny scény, kde se vyskytuje Bruce Campbell, byly z finální verze filmu vystřiženy. Přesto zůstal v obsazení. (Karlos80)

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Leonardo DiCaprio a další western?

Leonardo DiCaprio a další western?

02.08.2011

Hrál mladého pistolníka v Rychlejší než smrt, brzy si zahraje hlavního padoucha v Tarantinově Django Unchained... a poté se na Divoký západ možná vrátí i potřetí. Je totiž hlavním kandidátem na roli… (více)

Reklama

Reklama