Reklama

Reklama

V Redemptionu se koná střelecká soutěž. Tentokrát má opravdu výbornou účast. Kdo z účastníků zvítězí? Záhadná pistolnice Ellen, která z nějakého důvodu nenávidí pořadatele – „starostu“ Heroda, zkorumpovaný a krutý Herod, zvyklý vítězit za každou cenu a vládnoucí celému městu, mladík Kid, prodávající zbraně a střelivo a tvrdící o sobě, že je slavný bandita a Herodův syn, padre Cort, bývalý Herodův partner ve zločinu, který se dal na cestu pokání a soutěže se účastní proti své vůli, nebo neznámý zabiják, kterého si na Heroda najali zoufalí obyvatelé Redemptionu? (TV Prima)

(více)

Recenze (413)

klerik 

všechny recenze uživatele

Vcelku rýchly westerník, len škoda toho scenára s podtitulom "Ako som vyhral turnaj". Strielačka určená skôr mladšiemu publiku, ktoré netuší, že western je aj o inom ako o napínavých dueloch a ktoré si nepamätá, čo dokáže napríklad taká obyčajná harmonika... A tí starší si aspoň nostalgicky zaspomínaju na časy, keď sa točili filmy za hrsť dolárov... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsem tak rychlej, že když se ráno vzbudím, tak udělám dvě banky, vlak, dostavník, na 300 stop ustřelím kachně ocas i hlavu. A ležím vedle tebe dřív, než se probudíš." No jo, Divokej Západ, tady člověk na vejtahu nenarazí. Ledaže by se vydal do Redemptionu na střeleckou soutěž. Já se tam občas stavím, takže už trošku tuším, jak to dopadne, ale přesto si užívám namyšlenejch keců Kida, Esa Hanlona nebo seržanta Cantrella a samozřejmě krásu Ellen. Ta je jedním z nejvíc sexy kovbojů, na který jsem na Západě narazil. Obvykle u kovbojů hledám jiný přednosti, ale u Ellen mi to moc nejde. Ona je prostě krásná, souboje jsou zajímavý a pomsta mě vždycky potěší. I když moc originální v tomto případě není. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Obsazení filmu je fakt neuvěřitelně vyvoněný. Gene Hackaman tady rozdáva emoce po kilech. Leonardo jako kdyby svým hraním říkal "já že nebyl nikdy herec, tak koukej ! " Sharonce stačí jeden záběr a slintá po ní nejen divokej západ, ale i divokej východ. Russell, to je prostě Russell, miláček i když se tam většinu času proválí na zemi. Každou sekundu tohohle bijáku jsem si užíval jako prase drbání a radoval se z toho, že i po milionté se stále umím radovat z vynálezu zvanýho film. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Asi Raimiho největší úlet. Při koumání jak moc inovovat westernovej žánr došel k názoru, že vyměnit ženskou za chlapa bude to pravý ořechový. No bohužel to zrovna moc nevyšlo a já se kolikrát sám sebe ptal, jestli je to celý myšlený vážně. Asi bylo. Ale tak abych zase tolik nekřivdil tak musím říct, že Hackman dobrý, Crowe dobrý, kamera dobrý a Sharon, jakkoliv byla její role legrační, je tady v éře, kdy dokázala nejednomu z nás nadzvednout spoďáry, takže nakonec taky dobrý. Každopádně jsem rád, že se Sam do dalších westernů už nepouštěl. A snad ani nepustí. A za to, co udělal s Henriksenem by zasloužil nakopat. :D30% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Obrovské zklamání! Hlavní hrdinka je nesympatická, celý film slyšíme pořád dokola jednu a tu samou hudbu, která už nemá na konci vůbec žádné kouzlo a vůbec... Celkově mi to vyznělo jako menší westernový vtip. V každém případě se mi nejvíc líbili Russell Crowe (jinak ho nemám ráda) a Leonardo DiCaprio. Gene Hackman jako záporák ujde (máte chuť ho umlátit pažbou už ve chvíli, kdy vstoupí do dveří), jinými slovy svou roli splňuje. Je mi líto, ale téma je absolutně a úplně zbytečně nevyužité. Vzniká tak westernová nuda s několika akčními scénami, které však ve výsledku vyznívají hloupě... P.S.: Gary Sinise má v tomto filmu opravdu velkou roli! Ale mezi námi - drsná scéna s ním a jeho malou dcerkou je asi jediná, kterou si z tohoto filmu zapamatuji.;-) ()

Galerie (164)

Zajímavosti (23)

  • V scéne súboja, kde sa stretnú Cort (Russell Crowe) a Spotted Horse (Jonothon Gill), je pri zábere z blízka na Corta vidieť za ním stáť niekoľko ľudí, no po strihu sú v zábere z diaľky ľudia preč. Nasleduje znova záber z blízka a ľudia sú späť. (Jayem)
  • Prosazení Russella Crowea osobně zajistila Sharon Stone. Producenti z toho ale nijak nadšení nebyli, protože si do této role nepředstavovali téměř neznámého herce. (Karlos80)

Související novinky

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

Russell Crowe jako fantasy pistolník?

06.08.2012

Producent Brian Grazer, režisér Ron Howard a scenárista Akiva Goldsman měli pro adaptaci fantasy-westernové ságy Stephena Kinga Temná věž bombastické plány. Filmová trilogie, provázaná seriály z… (více)

Leonardo DiCaprio a další western?

Leonardo DiCaprio a další western?

02.08.2011

Hrál mladého pistolníka v Rychlejší než smrt, brzy si zahraje hlavního padoucha v Tarantinově Django Unchained... a poté se na Divoký západ možná vrátí i potřetí. Je totiž hlavním kandidátem na roli… (více)

Reklama

Reklama