Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 1 (1989) (série)


Únos Johnnieho Waverlyho (S01E03)

(epizoda)
  • Velká Británie The Adventure of Johnnie Waverly (více)

Obsahy(1)

Na Poirota se obrátí venkovský šlechtic Marcus Waverly s žádostí, aby zajistil bezpečnost jeho čtyřletého syna Johnnieho, jemuž někdo vyhrožuje únosem, pokud Waverly nesloží vyděračům padesát tisíc liber. Do venkovského sídla Waverlyů se kromě Poirota a kapitána Hastingse po jistém váhání dostaví i vrchní inspektor Japp se svými muži, ale navzdory všem těmto opatřením je malý Johnnie opravdu unesen. Poirot má podezření, že únoscem je někdo z chlapcova blízkého okolí. Během pobytu na venkově je geniální detektiv nucen podniknout pěší pochod, v jehož průběhu zjistí, že jeho neodmyslitelné lakýrky nejsou k podobnému druhu pohybu tou nejvhodnější obuví. (Česká televize)

(více)

Recenze (39)

PhillM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělé, vtahující, spádovité, sice trochu předvídatelné, ale přesto zajímavé. Navíc je v tom vtip, glanc, a tušená radost ze začátku dlouhé a úspěšné cesty seriálem... A přitom je to banální poudačka o (ne)únosu jednoho malého spratka, plná dost nepravděpodobných momentů (posunuté hodiny). Mně to ale z nějakého prapodivného důvodu chytlo a šmakovalo. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skoro se zdá, že o co slabší je předloha, o to víc se tvůrci snaží. Poirotovy drobné libůstky jsou i tady velmi vypečené, například ty trepky s iniciálami HP v nichž tak trochu nedopatřením vede výslech jsou dokonale odzbrojující, stejně jako slečna Lemonová s její kartotékou a Hastings s jeho láskou k automobilům: "Potřebuje se trochu vyvenčit." "Není to pes, ale auto, Hastingsi!"... Nádherná je v tomhle díle také hra s jazykem, všechna ta Poirotova francouzská slovíčka kombinovaná s občasnou neznalostí některých slovíček anglických, přízvuk, drobná mimika... svrchovaně zvládnuté, skvostné herectví... Rozhodně stojí za shlédnutí v originále, tohle žádný dabing nemůže nahradit... Celkový dojem: 80% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to trochu slabší díl, ale to snad jen v tom vyústění, které jsem tak nějak čekal. Tvůrci ale film pěkně oživili vztahem Poirota a Hastingse, kdy hlavně epizodka s automobilem je naprosto skvělá. Výborně se zde udržuje napětí z toho, jestli dojde k únosu nebo nikoli, a proč. To finále je pak trochu slabší, ale rozhodně ne špatné. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výsledek velmi dobrý, především díky vzácně vyvážené kombinaci kombinaci humorů rozličných, spojených s Poirotem, Slečnou Lemonnovou a Hastingsem, s příběhem nepřeplácaným, pochopitelným, ale bohužel (nebo naštěstí?) až příliš odhadnutelným ve své pointě, na kterou lze přijít už na začátku příběhu. Z nějakého důvodu mi chyběl záběr na sysla, kdyby se tu vyskytoval syslel, možná dám i pět hvězdiček. Jenže... Žádný sysel.. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S01E03. Poirot tentokrat resi vydirani a unos ditete z venkovskeho slechtickeho sidla. I kdyz neni prilis mnoho moznosti, kdo muze byt pachatel, cili uz zahy muze byt nekomu jasne, kdo to asi je, pribeh se celkem sikovne zamota a zmystifikuje a nakonec to tak jednoduche neni. Fajn pripad. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu se kapitán Hastings (Hugh Fraser) zmíní o jeho přijetí na automobilový závod 24 hodin Le Mans, kde jezdí s autem Lagonda. Značka Lagonda skutečně v roce 1935 tento závod vyhrála. (tomas.sulc.7)

Reklama

Reklama