Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 13 (2013) (série)


Velká čtyřka (S13E02)

(epizoda)
TV spot 2

Obsahy(1)

Svět je pouhé divadlo, smrt je ale skutečná. Setkání dávných přátel obvykle bývá důvodem k radosti, tentokrát je tomu ovšem jinak. Inspektor Japp, povýšený mezitím na zástupce komisaře, slečna Lemonová a kapitán Hastings se scházejí na pohřbu svého drahého přítele Hercula Poirota a rekapitulují události posledních čtyř týdnů, které vedly k jeho předčasné smrti. Vše nasvědčuje tomu, že se geniální detektiv ocitl jen krůček od odhalení Velké čtyřky – tajemné skupiny zákulisních hráčů, jež se pokouší vehnat svět do další válečné katastrofy – a proto musel být odstraněn. Zdání ovšem může klamat a zastírat skutečnou podstatu věcí. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 2

Recenze (75)

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, Hercule by neměl běhat a unikat explozím, to působí vždycky tak směšně nevěrohodně. Snaha vnést do pedantického světa víc syrovosti není v téhle podobě zvlášť osvěžující. Překombinované jako severská detektivka, temnější tematizováním nacistické hrozby, pošilhávající po současných trendech "socio-politických manipulátorů"... nakonec je ale nejlepší to setkání starých přátel po letech. Ve 13. sérii to ztělesňuje "hledání", ale to, co se nakonec najde, není tak oslnivé, aby to člověka připravilo o náklonnost k prověřené poirotovské nostalgii. [70%] ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dost možná nejslabší z celé série o Poirotovi. Né tohle se vážně nepovedlo. Celá velká čtyřka byla o ničem. Ty scény okolo Poirotovo smrti byli krásně temné a tesklivé, ovšem celý zbytek, jak protivník, jeho pohnutky a vůbec všechno, to byla skutečná tragédie. A ten úprk před výbuchem ? To jsem vyprskl smíchy, opravdu komické, tragikomické. 42 % ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přiznám se, že pohřeb geniálního detektiva se mnou velmi otřásl. Pořád jsem si říkala, že to přece nemůže být pravda, že za tím samozřejmě musí něco být. Proto jsem seděla u obrazovky jako přikovaná a hltala každičké slovo všech zúčastněných postav. Bála jsem se Hastingse, aby neudělal nějakou volovinu a nedostal se do maléru. Člověka v takovém stavu je lepší hlídat. Byl to slabší kriminální příběh, ale Hercule Poirot byl jako vždy geniální. Jen to vystoupení v divadle bylo až příliš teatrální, i když velkolepé. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vražda za vraždou, tajemná zlodušská organizace a nostalgické setkání starých známých, z nichž nejvíce si (samozřejmě kromě Poirota) užijeme inspekt... totiž zástupce komisače Jappa. Příběh patří k těm o něco slabším (když jsem onehdy četl předlohu, zdála se mi spíše než pro Hercula Poirota vhodná pro Sherlocka Holmese) a místy mi trvalo než jsem se zorientoval v tom, o kom se právě mluví a kdo je vlastně kdo, nicméně méně než čtyři hvězdičky dát nemůžu. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot má bohužel tentokrát pravdu. Mnoho povyku pro nic. Zbytečná fraška, málo uvěřitelná, o to současnější. Thriller za každou cenu, včetně pohřbu Poirota, jemuž nikdo nevěří. A efektní závěr, včetně bomby. Útěchou je snad jen to, že literární předloha je tentokrát ještě horší a spíš než Agathu Christie připomíná Iana Fleminga. Zlaté krásné doby jemných psychologických fines a vztahových propletenců... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama