Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 13 (2013) (série)


Velká čtyřka (S13E02)

(epizoda)
TV spot 1

Obsahy(1)

Svět je pouhé divadlo, smrt je ale skutečná. Setkání dávných přátel obvykle bývá důvodem k radosti, tentokrát je tomu ovšem jinak. Inspektor Japp, povýšený mezitím na zástupce komisaře, slečna Lemonová a kapitán Hastings se scházejí na pohřbu svého drahého přítele Hercula Poirota a rekapitulují události posledních čtyř týdnů, které vedly k jeho předčasné smrti. Vše nasvědčuje tomu, že se geniální detektiv ocitl jen krůček od odhalení Velké čtyřky – tajemné skupiny zákulisních hráčů, jež se pokouší vehnat svět do další válečné katastrofy – a proto musel být odstraněn. Zdání ovšem může klamat a zastírat skutečnou podstatu věcí. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (75)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady není jedna Velká čtyřka, nýbrž rovnou dvě, jednak ta padoušská, jednak ta skoro až hrozivě moc sentimentální ve složení Poirot - Hasting - Lemonnová - Japp a to samo o sobě je prostě skvělé. Navíc i případ samý a jeho řešení je o řád lepší, než když se minule přemítalo nad tím, zda sloni mají, nebo nemají paměť, děj je sice lehce šestákově brakový, ale v té nejlepší možné podobě, která je poctou a nikoliv urážkou, čemuž dopomáhají i změny oproti předloze (uf, falešné dvojče bylo béčkovou proprietou už tenkrát, natož teď). Má to atmosféru, zábavnost, řemeslnou zdatnost a dobře navoskované kníry, víc pro velmi dobrou Poirotovku netřeba, byť na ty nejlepší pořád něco ztrácí. PS: A hele, on to dělal Sherlockán Gatiss, ha! ()

Radko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dejovo patetické a divadelne prehnané zdôraznenie známej pravdy: "Za všetkým hľadaj ženu.". Na staré kolená belgický komótne sa pohybujúci guľko - bombuľko zvláda aj akčné vysporiadanie sa s nastraženou výbušninou. Nechýba pri tom záber: "Svoju palicu odhadzujem v diaľ". Tvorcovia seriálu ku koncu stratili súdnosť. Dve hviezdy len zo zdvorilosti. ()

Reklama

P. J. D. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vcelku zajímavé, nápadité, neotřelé. Má to všechny grády předchozích dílů + něco do sebe, co přinesla moderní éra digitalizace. Navíc se zde objevili staří známí, byť sehráli jen nepatrnou vedlejší roli. Přesto se nemůžu zbavit dojmu, že scénář byl trochu odfláknut. Případ mi připadal takový nedotažený. Nevím, zda je to chyba spisovatelky samotné, nebo scénáristy, avšak tak či tak, vliv to na výsledném hodnocení má. 4/5 ()

ifca88 

všechny recenze uživatele

Knížku jsem četla a tak jsem se těšila na nejakčnějšího poirota, jaký kdy byl...ale přišlo zklamání, sice si už přesně nepamatuju, jak to v knížce bylo, ale rozhodně to bylo nohem víc akční, Poirot opravdu předstíral svou smrt, ale na scénu nastoupilo jeho fiktivní dvojče, mělo jim jít s Hastingsem o život, když byli uneseni a měla se tam objevit i Poirotova platonická láska. Takže tohle zpracování mě dost zklamalo. Kdybych nečetla knížku, asi bych to viděla jinak, ale takhle dávám jen tři hvězdy (což se mi ještě u žádnýho Poirota nestalo). ()

Marigold 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, Hercule by neměl běhat a unikat explozím, to působí vždycky tak směšně nevěrohodně. Snaha vnést do pedantického světa víc syrovosti není v téhle podobě zvlášť osvěžující. Překombinované jako severská detektivka, temnější tematizováním nacistické hrozby, pošilhávající po současných trendech "socio-politických manipulátorů"... nakonec je ale nejlepší to setkání starých přátel po letech. Ve 13. sérii to ztělesňuje "hledání", ale to, co se nakonec najde, není tak oslnivé, aby to člověka připravilo o náklonnost k prověřené poirotovské nostalgii. [70%] ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno