Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když mladý právník Jack Campbell (Nicolas Cage) odlétal na stáž do Londýna, sliboval své přítelkyni Kate (Téa Leoniová), že za rok už budou zase spolu. Uplynulo třináct let. Z Jacka se stal úspěšný burzovní makléř, který si za ta léta vybudoval slibnou kariéru, na Kate už dávno zapomněl a stále je svobodný... Jsou Vánoce, Jack jde pozdě večer z kanceláře do svého bytu na Manhattanu, a cestou se staví v malém obchůdku. Zde se stane nechtěným svědkem roztržky mezi prodavačem s nějakým pobudou. Podaří se mu zklidnit vášně a dá se s účastníky hádky do hovoru o všem možném. "Mám všechno, po čem jsem toužil," říká při tom o sobě. Když se konečně dostane do svého luxusního mládeneckého apartmá, lehne si a okamžitě usne. Druhého dne se probudí v domku na předměstí, vedle něj leží v posteli o 13 let starší Kate, vedle v pokoji pláče dítě a šestiletá holčička mu říká "tati". A to je jen začátek z celé řady překvapení, která na Jacka čekají... Z Jacka Campbella - businessmana se stal Jack Campbell - otec rodiny. Nežije v centru, ale na předměstí, neřídí Ferrari, ale "kombíka", neprodává akcie, ale pneumatiky a v šatníku má místo drahých obleků flanelové košile. Jack se nejprve pokouší vrátit do svého "starého" života, ale ani ve firmě ani doma se k němu nikdo nezná. Postupně si začíná zvykat na nový život a zjišťuje, že se mu vlastně velmi zamlouvá. S chutí si užívá otcovských povinností, stýká se s novými přáteli a navíc mu dochází, že Kate i po těch 13 letech stále miluje. Není ale jisté, jestli je tento život už "navždy" - totiž jestli se zase někdy znovu neprobudí sám ve svém manhattanském apartmá. A pokud by se tak stalo, jak by mohl napravit všechny ty chyby, kterých se dopustil...? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

Seti 

všechny recenze uživatele

Celý koncept byla kravina (nejen že hlavní hrdina samozřejmě neřešil svůj problém logicky a jednoduše, jak by to udělala většina normálních lidí, ale i když se v ženských moc nevyznám, tak jsem přesvědčen, že manželka by po 13ti letech manželství tak nějak poznala, že její muž je někdo jiný), klišé střídalo klišé a Nick neuměl hrát ani před 11ti lety. Přesto se mi to docela trefilo do nálady a první polovinu jsem se až nečekaně bavil. Pro mě neškodná záležitost, která dokonale vyplňuje škatulku "vánoční romanťárny". ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Faux paus, Cage je výbornej herec, ale ani on tomuhle filmu nedokázal zdvyhnout úroveň. Na komedii to neni vtipný, na drama vůbec dramatický a romantika? Ta tam trochu je. Zkrátka mi to potvrdilo, že Ratner není ten režisér, který si zasluhuje mít v opratích herce velkých značek. Dřív jsem si jeho spojení s poldou z Beverly spojoval rád, stačilo si vybavit Křižovatku smrti, ale to byl jedinej dobrej počin, co jsem od něj zaznamenal. A ještě navíc rutinářskej o X menech ani nemluvim. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Méně známý ale překvapivě povedený snímek o úspěšném muži, kterému v životě na první pohled nic nechybí ale až díky záhadné postavě, (Don Cheadle) která mu ukáže, jak by jeho život vypadal, kdyby neopustil svou dávnou lásku, zjistí, že mu v jeho na první pohled úspěšném životě chybí to nejdůležitější ... láska a rodina. Povedené a ne tak kýčovité, jak by se mohlo zdát. Škoda zbytečně přepálené stopáže, která skrývá několik hluchých a prvoplánových scén. ()

Radek273 

všechny recenze uživatele

Takovéto snímky ponoukající člověka k zamyšlení se nad svým dosavadním životem se asi nikdy neomrzí. Zároveň však je těžké vytvořit nějaký, který by se dal pouštět opakovaně. A ani tento není vyjímkou, ač vcelku líbivě zpracovaný. Bohužel se tu občas vtírá až přehnaná trapnost (spojená se zabržděným Cagem), jenž kazí dojem. Ve výsledku tedy pěkný snímek s krásnou Téou Leoni, zajímavou myšlenkou "obyčejného" života na předměstí, avšak .. celkově (bohužel) zapomenutelný. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Výborný! Ať si každý píše co chce, tenhle film má kouzlo a na Vánoce je to ještě silnější. Podávat před štědrým dnem s dobrou náladou a zážitek je zaručen! On Ten Cage fakt umí hrát a na Téu Leoni se dobře dívá a prostě ten patetickej závěr je skvělej... jo pro nás romantiky je to k nezaplacení! :-) ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Autorem citátu „Kdybych žil v antice, bydlel bych v Římě, a dnešní Amerika je říše a New York je Řím,“ který se ve filmu objevil, je John Lennon. (Terva)
  • Nicolas Cage (Jack Campbell) vlastnil rovnaké Ferrari, aké bolo použité vo filme. Predal ho asi rok pred začiatkom natáčania. (misterz)
  • V úvode filmu si Nicolas Cage spieva v taliančine operu Rigoletto od slávneho talianskeho skladateľa Giuseppe Verdiho. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama