Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916 a zdálo se, že na straně mladičkého Rannulpha Junuha jsou všichni svatí. V Savannah, ve městě kde žil, byl golf milovaným sportem a on se s golfovou holí v ruce snad narodil. Pak přišel povolávací rozkaz a ze zákopů I. světové války se vrátil zcela jiný mladík. Jako by mu utrpení, kterého byl svědkem, stálo v nastoupené cestě. Opustil svou dívku Adele, někdejší dům i golfové hřiště a obklopil se lidmi stejně ztracenými v životě jako on sám. Léta plynula, a z Adele se stala dědička rozsáhlého, jenže krachujícího golfového komplexu. V době hospodářské krize je pro ni uspořádání velkého turnaje jedinou záchranou. Dva velké hráče - Hardyho Greavese a Bobby Jonese - získala. Chyběl jí jen domácí soupeř. Nebylo jednoduché Rannulpha přesvědčit, aby nastoupil. Nikdo mu moc šancí nedával. Opravdu v něj věřil jen malý Hardy. Ten se s odstupem času stal vypravěčem příběhu o třech turnajových dnech, v nichž se v Savannah objevil golfový "anděl strážný" jménem Bagger Vance, aby vrátil život svému chráněnci Rannulphovi a poznamenal osudy všech přítomných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Krásný film. Výborně hrající Smith v roli člověka, co nelítá s mimozemskou stíhačkou, neutíká před satelity a dokonce ani nestřílí kulky a nepálí cool hlášky je to prostěněco novýho. Jeho lehce vážnější herecká poloha doplňující mladičkého, ale velmi nadějného Matta Damona. Sekunduje jim krásná Charlize Theron. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Legenda o slávnom návrate mi v mnohom pripomenula film Rivali. Osvečená šablóna príbehu, ktorá takmer zaručene prinesie úspech. Postavy sú vykreslené v základných obrysoch, samorejme sú tam vždy minimálne dva protiklady, aby to správne fungovalo, v konečnom dôsledku totiž vôbec nie sú dôležité. Dôležitá je súťaž a napätie s ňou spojené. Žial na mňa táto schéma veľmi nefunguje. Ja mám radšej filmy,v ktorých postavy sú viac ľuďmi a nie figúrkami. Nie, nemienim sa samozreme prieť s názorom 83% užívateľov a samozrejme filmu jeho kvality neupieram. Dovoľujem si však mať v tomto prípade trošku iný názor a hlavne vkus. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Best of režisér Robert Redford, tak to vidím já. Ne že bych viděl všechno, co natočil, ale Legend Of Bagger Vance je pro mě nádherný film, který mi vždycky zvedne náladu. Je to nejspíš kouzlo, protože jenom Rachel Portmanovou, Charlize Theronovou, Mattem Damonem a nade všemi Willem Smithem to být nemůže. Každý detail je naprosto přesně na svém místě, zkrátka poezie v pohybu. Jedna z mých srdcovek, i když ne ta nejsrdcovatější. ()

SonG 

všechny recenze uživatele

Naprosto nádherný film, který okamžitě přidávám mezi mé nejsilnější zážitky a nejlepší filmy vůbec. Ta nádherná podívaná se mi zaryla do paměti tak, jak když do čerstvého betonu otisknete svoje ruce....zůstanou tam navěky....Stejně tak zůstane navěky v mé hlavě tento klenot....Je to natočené se zručností Roberta Redforda, který potvrzuje, že je prostě eso es. Film se vám může zdát zdlouhavý ,ale v každé scéně, byť nadmíru dlouhé, se ani chvíli nenudíte, ba naopak v ném případě jsem se přistihl, že jsem chtěl, aby ta scéna, byť už tak dost dlouhá...byla jestě 2x delší, protože tou nádherou a nadšením tento film jen září....Will Smith potvrzuje, že je to Pan Herec, Matt Damon, byť ho rád moc nemám, zahrál na jedničku.........Bez jakýchkoli avantýr dávám 100%, a zítra se na Baggera Vance podívám znova..........,,Každý má v sobě svůj jedinečný švih, jen ho můsíte najít" ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Na rozdíl od Costnerova Zeleného světa je tenhle film srozumitelný pro všechny, ne pouze pro golfové nadšence. Robert Redford natočil film, který je dramatický až do konce a většinou se úspěšně vyhýbá žánrovým klišé. Matt Damon je skvělý, ale ještě více mě překvapil výkon Willa Smithe v celkem ošidné roli. Režisér ji naštěstí pojal jako legendu a zahalil do jemného mystického oparu. Nesmím zapomenout ani na dokonalou práci kameramana. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (18)

  • Film byl často napadám kvůli zobrazení postavy Baggera Vance jako tzv. "magical negro" (kouzelného negra). Časopis Time jej označil dokonce jako jeden z nejostudnějších filmů své doby, co se zacházení s afroameričany týče. (Sony1994)
  • "Bagger Vance" a "R. Junuh" zastupují Krišnu a Arjunu z hinduistického originálu "The Bhagavad Gita". Ponaučování Rannulpha je volně inspirováno tím, kdy Krišna učí Arjunu, maskující se přitom jako jeho pokorný řidič válečného vozu. (HellFire)

Reklama

Reklama