Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Snímek Americká nakládačka je inspirován povídkou spisovatele Simona Riche publikované v časopise New Yorker. Seth Rogen se představuje v hlavní roli živořícího dělníka Herschela Greenbauma, který ve dvacátých letech minulého století emigruje do Ameriky v naději, že své milované rodině zajistí lepší život. Jednoho dne se mu však během pracovní směny v okurkárně stane nehoda, při níž spadne do kádě, která ho uvězní na 100 let. Lák ho dokonale zakonzervuje a když se pak znenadání probudí v současném Brooklynu, zjistí, že nezestárnul o jediný den. Vydá se hledat svou rodinu, ale brzy se zarmoucením zjistí, že jediným žijícím příbuzným je jeho pravnuk Ben Greenbaum (také v podání Rogena), vlídný a mírumilovný programátor, který s Herschelem nikdy nemůže najít společnou řeč. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

bourec 

všechny recenze uživatele

Moje představy, jak se po stovce let v sudu s lákem bude Rogen chovat, a jak se bude vyvíjet děj filmu,naprosto neshodly se skutečností.Vlastně vůbec nevim, co nám autor chtěl říct.Blbost, která má sice do klišé dost daleko, ale nuda je to obrovitá.Tohle je na současnejch 55 procent dost málo film.20%. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Historickej Rogen je dobrej, ale ten současnej není moc zajímavej. Film se snaží o reflexi současné společnosti, ale není to zas tak vtipné. Určitě z toho šlo vytěžit víc. Navíc se to pak snažilo o vážnější notu a to smíření na konci prostě moc nefungovalo a nebylo to nijak dojemné. Na takové Návštěvníky s Jeanem Reno to nemá ani náhodou. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Neni to zadna katastrofa. Je to vic zabavnejsi nez dobre natocene. Ale to je prave to, ze komedie nikdy nemuze byt jen z pulky dobra. V centru je mezigeneracni konflikt. A socialni, nabozenske a rodinne komentare. Satira je obcas kousava a jedovata. Je to takove sladke. Imitace chuti neceho ryzejsiho a dokonalejsiho. Spise predkrm nez hlavni jidlo. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tragikomedie,která nesjpíš měla vést k zamyšlení nad tím jak je dnešní doba (oproti době před 100 lety) extrémně pohodlná,plná těžké pozéřiny,přičemž nějaké hodnoty jako víra číi rodina jsou spoustě lidem cizí.Stejně jako,že tehdejší hodnoty a názory jsou už na dnešní dobu těžko aplikovatelné a přesto by si z nich měl být schopen člověk něco vzít za své.Potud je to v pořádku a v jednotlivých záblescích a scénách to i funguje.Bohužel v jiných momentech - a není jich málo - je všechno extrémně shazováno tím,že se oba hlavní hrdinové Rogen a Rogen chovají buď jako debilové,nebo jako extrémní zmrdi.Jako jedno hubka - jedna nakládačka - budiž,ale nic víc...60% ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Seth Rogen je skvělý komik a jeho styl humoru mě ve filmech, na kterých se podílel, v naprosté většině bavil, nicméně s tímto počinem tedy šlápl pořádně vedle a vlastně alespoň v rámci toho, co jsem s ním viděl, se jedná o jednoznačně nejslabší komedii. Přitom je to ale docela škoda, neboť vytěžit z dané zápletky šla podle mě skutečně parádní zábava, nebo alespoň minimálně pořádný úlet, celé se to ale na Rogena drží až nevídaně při zdi, a to ať už co se humoru, tak postav týče. Za celý film se tak v podstatě neobjeví jediná scéna, která by působila vyloženě opravdu vtipně, a těch pár úsměvných momentů to rozhodně v tomto ohledu nezachránilo a ani z oné dvojrole nedokázal Seth využít nějaké povedené gagy, které by film osvěžily, nehledě na to, že v druhé polovině to téměř sklouzlo až do dramatických vod, samozřejmě ale též zcela nefunkčních. Zápletka pak sice disponuje svižností a při troše divácké vůle dokáže udržet pozornost, ovšem ve výsledku ji i tak nelze označit jinak, než jako nezáživná ptákovina, kde nezabrali ani provokativní vložky a chvílemi téměř až parodický tón, takže prostě to vyznívá jako podivnost, ovšem naprosto bez odvahy a bez koulí. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (6)

  • Uprostřed závěrečných titulků je možné vidět krátkou scénu, kde Hershel a Ben sledují film s Barbarou Streisand. Jedná se o film Jentl (1983). (MTHRFCKR)
  • Seth Rogen najskôr natáčal pred zeleným plátnom scény ako Herschel. Postavu Bena zahral dodatočne po ostrihaní a zmene účesu.  Nejednalo sa teda o dabléra v spoločných scénach. (toi-toi)
  • Keď Ben (Seth Rogen) spadne na lúke a Herschel (Seth Rogen) mu obväzuje ruku, v prvom zábere je ruka špinavá od blata. V ďalšom zábere obväzovania je ruka úplne čistá. V nočnej scéne už Ben ruku nemá zranenú. (toi-toi)

Související novinky

Discovery pokračuje v čistce

Discovery pokračuje v čistce

23.08.2022

Nové vedení společnosti Warner Bros. Discovery pod dohledem ředitele Davida Zaslava začalo šetřit, kde se dá, a jako první to odnesla tvorba streamovací služby HBO Max. Po zrušené Batgirl tak… (více)

Reklama

Reklama