Reklama

Reklama

Je konec sedmdesátých let a čtyři teenageři se vydávají na koncert skupiny Kiss. Jako správní vášniví fanoušci se nenechají ničím odradit a nezastaví je ani fakt, že koncert je beznadějně vyprodaný.
V Detroit Rock City, příběhu o dospívání, se čtyři američtí středoškoláci snaží za každou cenu sehnat lístky na koncert své oblíbené skupiny Kiss. V průběhu jedné neobyčejné noci každý z nich prožije trýznivé i veselé momenty, jak je jejich urputná touha vidět své favority, staví proti autoritám, rodičům a neodbytnému vlivu disko hudby. Co začne jako nadšená honba za fantastickým rockovým zážitkem, se mění v sérii zašmodrchaných a komických nehod, s jediným hlavním cílem - získat možnost svobodně si splnit svůj sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vděčná bigotní Jamově matce za kremaci vstupenek, doufajíc, že tak budu ušetřena jazykové performance, odhodlaně jsem se pokusila vytrvat, i když bylo jasné, že k uspokojivému zážitku budu postrádat důležité záchytné body - nejsem středoškolačka, nepíšou se sedmdesátá léta, ale hlavně - Kiss nemůžu vystát! Takže mně tak trochu patří, že ani z náhradního programu, který by zastoupil hlavní nevýhody, nebylo nic - jen škodolibá záplata na moji diváckou bolístku - Kissáci jsou trapáci a film, který rozhodně nebere jejich jméno nadarmo, je právě takový... ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Největší problém toho to filmu vidím v jeho reklamní propagaci, protože pokud opravdu nepatříte do skupinky obrovských fanoušků skupiny KISS, nebo nejste alespoň s někým takovým v blízkém kontaktu, tak jste o tom to filmu asi ani nikdy neslyšeli. Musím říct, že je to škoda, protože i když se jedná o teen komedii, což už samo o sobě automaticky trochu zavání pubertálními výlevy, tak to nepřekročilo moje pomyslné meze a pobavil jsem se místy náramně ( např. perverzní farář :D ). Ano jsou tu scény, které se líbí méně, ale to už tak ve filmovém světě chodí. Herecké obsazení vesměs sympatické a hlavně Edward Furlong mě prostě bavil jako za staré dobré doby druhého Terminátora. Velmi fikaně se vyřešil i scénář, který zhruba v polovině přejde nenápadně do sólového vyprávění. Jasně nečekejte žádné zázraky ( taneční disco bar mě opravdu neoslnil ), ale rozhodně jde o příjemné zpestření této rockové jízdy. Nesmím zapomenout ani na úžasný soundtrack, který je nabitý největšími peckami až k prasknutí a to nejen od KISSáků. Pokud tedy máte strunové nástroje naladěné správným tónem, nemůžete tímto filmem šlápnout vedle. ()

Reklama

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Nutno říct, že jsem na Kiss hodně vyrůstal a jsem fanoušek, takže se mi film líbil výtečně. Sedmdesátá léta zapadla do filmu dokonale, humor je skvělý, narážky jsou super. Hlavně se na filmu podíleli samotní Kissáci, tak to přeci nemůže být špatné. Jediné, co bych vytknul, že má film docela dost chyb v datech. Normálně v tomhle vážně nejsem detailista, ale fandové si toho všimnou. Každopádně slyšet písničky i jiných skupin, a ne jenom Kiss, je slast pro uši. Každý fanoušek tenhle film musí vidět. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Měla jsem docela strach, jelikož se jedná o americkou komediální road movie o teenagerech, ovšem mé obavy byly zbytečné. Některé části sice byly nad hranice mého vkusu, ovšem výborně jsem se bavila. Čtyři přátelé se vydají na koncert své milované kapely, aby si tím uskutečnili svůj největší sen, a cestou se musí vypořádat s různými překážkami, ale co by pro KISS neudělali... Je to svižný film plný překvapivých zvratů, dobré hudby a humoru. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

I když nejsem moc fanda tohoto žánru, tak vás ten film nenechá chladným, protože každý zná tu odhodlanost, když po nečem toužíte a konečně se vám to vyplní a ještě k tomu s partou nejlepších kamarádů! E. Furlong a jeho zvratky mne při stripu opravdu rozesmáli, James DeBello hrál skvěle týpka, co si užívá naplno! Film má velmi dobré gagy, ale hlavně výbornou doprovodnou hudbu, která vás dostane do varu. * Všimněte si té černovlasé holky, co se zamiluje do bubeníka - je to ta bláznivá holka (Melanie Lynskey) z Dva a půl chlapa! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (26)

  • Skladba "Detroit Rock City", kterou Kiss znovu pro tento film nahráli, je poslední písní, kterou spolu původní čtyřka natočila. (liquido26)
  • Většina předmětů týkajících se skupiny Kiss pochází z osobní sbírky baskytaristy Gena Simmonse. (liquido26)
  • Kromě toho, že se Kiss objevili na konci filmu na jevišti, měl ještě každý z členů hrát menší cameo, ale k tomu nakonec nedošlo, protože Kiss přerušili turné kvůli závěrečné scéně z koncertu na jeden den a tyto scény se točily v jiný den. (liquido26)

Reklama

Reklama