Reklama

Reklama

Je konec sedmdesátých let a čtyři teenageři se vydávají na koncert skupiny Kiss. Jako správní vášniví fanoušci se nenechají ničím odradit a nezastaví je ani fakt, že koncert je beznadějně vyprodaný.
V Detroit Rock City, příběhu o dospívání, se čtyři američtí středoškoláci snaží za každou cenu sehnat lístky na koncert své oblíbené skupiny Kiss. V průběhu jedné neobyčejné noci každý z nich prožije trýznivé i veselé momenty, jak je jejich urputná touha vidět své favority, staví proti autoritám, rodičům a neodbytnému vlivu disko hudby. Co začne jako nadšená honba za fantastickým rockovým zážitkem, se mění v sérii zašmodrchaných a komických nehod, s jediným hlavním cílem - získat možnost svobodně si splnit svůj sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mě v tomhle filmu nadchlo, byli samotní KISSáci a jejich muzika. Ostatní bylo jako podle šablony a ze svého stínu to nevystoupilo. Na stejné téma už jsem viděla mnohem lepší filmy, u kterých jsem se bavila. Tady jsem se párkrát pousmála a to je pro mě příliš málo. Od začátku mi to přišlo jako strašná ptákovina a zůstalo u toho až do konce. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

I když nejsem moc fanda tohoto žánru, tak vás ten film nenechá chladným, protože každý zná tu odhodlanost, když po nečem toužíte a konečně se vám to vyplní a ještě k tomu s partou nejlepších kamarádů! E. Furlong a jeho zvratky mne při stripu opravdu rozesmáli, James DeBello hrál skvěle týpka, co si užívá naplno! Film má velmi dobré gagy, ale hlavně výbornou doprovodnou hudbu, která vás dostane do varu. * Všimněte si té černovlasé holky, co se zamiluje do bubeníka - je to ta bláznivá holka (Melanie Lynskey) z Dva a půl chlapa! ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Na konci 90. let se roztrhnul pytel s nejrůznějšíma teen-komediema a jelikož v tý době jsem byl taky týnejdžr a můj duševní vývoj se tenkrát nějak zastavil, tak mám dodnes pro tyhle filmy určitou slabost. Problém je, že děj filmu je situován někam na konec 70. let a celý se to točí hlavně okolo muziky. Mně se teda z celýho soundtracku nejvíc líbila písnička Popcorn od Gershona Kingsleyho, tak asi nemusim nikomu vysvětlovat, že hudební produkce Kiss mě moc nebere. Nicméně našly se tam i nějaký lepší chvilky, u kterejch jsem se zasmál a navíc mam nějakou slabost pro Natashu Lyonne, i když teda objektivně asi moc hezká neni, takže je to asi spíš moje úchylka. Celkově bych to viděl na 3 hvězdy. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Teenagerská komedie z 70tek a do toho motiv jízdy na koncert KISS a ktomu je servírován soundtrack plný skvělé rockové muziky. Někdo si řekne "hele není toto Waynův svět?". Tak trochu jen toto je v modelu teens komedie koukatelné, zábavné a díky té hudbě příjemné. Nu takže kdo máte rádi Kiss a nejen Kiss a taky jste jednou zažili jízdu na koncert snů, nenechte si ten film ujít. U mě vede zmlácení diskoboyů! god gave rock n roll to you ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vděčná bigotní Jamově matce za kremaci vstupenek, doufajíc, že tak budu ušetřena jazykové performance, odhodlaně jsem se pokusila vytrvat, i když bylo jasné, že k uspokojivému zážitku budu postrádat důležité záchytné body - nejsem středoškolačka, nepíšou se sedmdesátá léta, ale hlavně - Kiss nemůžu vystát! Takže mně tak trochu patří, že ani z náhradního programu, který by zastoupil hlavní nevýhody, nebylo nic - jen škodolibá záplata na moji diváckou bolístku - Kissáci jsou trapáci a film, který rozhodně nebere jejich jméno nadarmo, je právě takový... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (26)

  • Během koncertu Kiss se v jedné písni mění Stanleyho kytara z Gibson Flying V na Ibanez Iceman. (liquido26)
  • Jednou z protestujících matek před koncertem Kiss je i Pamela Bowenová, bývalá žena Paula Stanleyho (rozvedli se v roce 2001). (liquido26)
  • V autě udělá Christine poznámku o tom, že Kiss určitě někdy v budoucnu nazpívají disco song. Kluci se jí vysmějí, ale ve skutečnosti Kiss rok poté, co se film odehrává, disco song skutečně napsali. Jedná se o jejich nejznámější píseň "I Was Made For Loving You Baby." (liquido26)

Reklama

Reklama