Reklama

Reklama

Vyšinutý

  • USA Unhinged (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tento aktuální psychologický thriller zkoumá křehkou rovnováhu současné společnosti a dovádí agresi za volantem, se kterou jsme se už všichni setkali, k naprosto nepředvídatelnému a děsivému vyústění. Rachel (Caren Pistorius) jede pozdě do práce a na semaforu se dostane do ostré hádky s jiným řidičem (Russell Crowe), který má ze svého dosavadního života pocit bezmoci a připadá si všemi přehlížený. Rachel a všichni, které má ráda, se brzy stanou terčem muže, který si umane, že na tomto světě po sobě zanechá ještě poslední stopu tím, že Rachel udělí řadu vražedných lekcí. Následuje nebezpečná hra kočky s myší, která dokazuje, že si nikdy nemůžete být jisti, že ve vaší blízkosti není někdo na samé hranici vyšinutí. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (349)

Morholt 

všechny recenze uživatele

V pohodě koukatelná jednohubka, ve které vystresovaná holka zatroubí na maníka, který zrovna podpálil barák i se svojí ex. Nic nápaditého, nic nečekaného, ale díky krátké stopáži film šlape, Crowe se svojí rolí baví a Caren Pistorius se dá bez problémů fandit. Na to, že se film odehrává převážně na silnicích, bych sice uvítal drsnější výbušnější autohoničky, ale co už. Spokojenost. 70% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Bojím se jestli se nám do příštího filmu Russell vůbec vejde. Vyšinutý je takovou tou výživnou jednohubkou, která umí být správně napínavá, dodá nám zajímavého záporáka a tentokrát i mírně sympatickou hrdinku, která udělá samozřejmě chybu, jenže v ten moment ještě netuší jak moc za ni bude muset zaplatit. Tyhle malé thrillery rozhodně můžu. Je to na jedno podívání a nemusí se u toho přemýšlet. Churstyn tady správně poznamenal, že se jedná o Stopaře ve volném pádu. 55% ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jednoduše poctivý, přímočarý a překvapivě i docela brutální napínák, kde jsou legrační připomínky mnoha hodnotitelů stran strašlivých nelogičností bez jediného příkladu. Za mě hlavní hrdinka zejména ZAVOLALA policajty hned, jakmile to bylo nutné a možné a spousta věcí se dá schovat za vyřčenou premisu, že americká policie má opravdu VELKÝ podstav.  Což je natvrdlému divákovi připomenuto minimálně ještě  jednou, když policie nemůže přijet oznamovatelce na pomoc, poněvadž je vytížena hromadnou nehodou, jenž se právě odehrála.  Bezejmenný vrah  je pak mnohem lepší než zdlouhavé vysvětlování jeho osobních motivů. Ve vyprávění (sdělení) o zvyšujícím se násilí ve společnosti je taková persona zkrátka působivější než citlivý psychologický profil nešťastného muže.  Bezskrupulóznost a absence zábran Croweova magora pak působí  autentičtěji a za sebe si říkám, že byste si zřejmě měli od teď dávat pozor, na koho troubíte, taky bych mohl být za volantem já... Srovnání s Volným pádem pak zcela na místě, povedená variace na totéž, jen zde holt více symbolická. Proč vlastně ne za plný počet? ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Russell Crowe si zde zahrál dobrýho psychouše, to jsem z něj měl normálně i já strach doma v obýváku. Překvapilo mě však, jak je Russell tlustý! To jsem ho nikdy takhle vyžranýho neviděl a vůbec mu to nesvědčí. Jinak film je ohromně napínavý, divák jenom s otevřenou pusou sleduje, až do jaké míry je Russell psychicky narušený a jestli to hlavní hrdinka se synem přežijí nebo ne, když už poslal pod drn jejich příbuzné. Za mě velice kvalitní psycho thriller. ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Pořád v tvé omluvě cítím slabý nádech Naser si". Kdybych si měl vybrat, jestli se dostanu do rukou Russellu Croweovi v Gladiátorovi nebo ve Vyšinutém, jednoznačně volím Russella-Gladiátora. Umřel bych okouzlený jeho charizmatem, oslepený jeho lesknoucími se svaly, možná i sexuálně vzrušený (ač heterák) a hlavně jedním rázným seknutím mečem. To vyžranému Vyšinutému-Russellovi bych nejspíš - jakmile by měl obdařil svým funivým úsměvem - ušetřil práci a sám se umlátil heverem, protože i když tu jeho postava není nijak zvlášť psychologicky prokreslená, ani nijak extra zahraná, na první pohled působí jako hovado, které vám svýma tlapama rozdrtí lebku jako ořech. Tedy hned potom, co si podá všechny vaše blízké... A to jen proto, že jste něj na silnici právem zatroubili. Co by asi udělal, kdybyste mu ukázali fakáče nebo hodili myšku? Hmm, tady cítím potenciál na báječnou sérii... OK, to by byl hlavní klad snímku - jestli je film tak dobrý jako jeho záporák, pak je na tom Vyšinutý dobře. Záporáka, který nemá žádné brzdy, se tu bojíte, sympatické hrdince (kterou by ještě před pár lety hrála přímo Jennifer Connelly a ne její neznámý klon) fandíte a nějaké to napětí a příjemně nepříjemné momenty se tu taky najdou. Jako když hlavní hrdinka po prvním pošťuchování se s ústředním magorem platí na benzince a uvidí ho čekat v autě venku a chvíli váhá, jestli je pro ni opravdu hrozbou a má kvůli němu někoho obtěžovat o pomoc. Je tohle den, kdy mě nějakej cvok rozseká na kousíčky? Skvělá scéna. Taky útoky na hrdinčiny blízké jsou brutální, až z nich mrazí. A hrdinčin závěrečný badass moment byl béčkově cool. Ale nebudu vám lhát - scénář ani režie žádná sláva, celé to vypadá televizně a až v závěru se dočkáme pár havárek, u kterých mám pocit, že jich v trajleru bylo víc než ve filmu... Plus finální duel je zívačka. A zajímavý message o dnešní vystreslé, neempatické a vzteklé společnosti je tu spíš na okrasu (skutečně dobře je zpracovaný v Beef, kde se neprohání žádný psychopat, ale válčí spolu dva obyčejní frustrovaní lidé). Srovnání s Volným pádem je podle mě mimo - tam s D-fensem sympatizujete, tohle je ale klasický thriller o terorizujícím vražedném psychopatovi. Průměrný road (rage) thriller v městských kulisách, který jsem si ale docela užil. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Ač se Russell Crowe představí jako Tom Cooper, tak v titulcích je zapsán pouze jako „Man“ („muž“). (Maulincio)
  • Nizozemští diváci zaznamenali pozoruhodnou podobnost mezi příběhem tohoto filmu a nizozemským thrillerem Bumperkleef (2019), který je také o tajemném řidiči, který požaduje omluvu za vnímanou urážku na silnici, po její nepřijetí zahájí neúnavné pronásledování pachatele. Vzhledem k tomu, že film vyšel o necelý rok později, jsou tyto podobnosti s největší pravděpodobností náhodné. (Maulincio)
  • Na konci filmu hraje píseň „The Reaper“ od Keep Shelly In Athens. (Duoscop)

Související novinky

Russell Crowe jako nelítostný gangster

Russell Crowe jako nelítostný gangster

14.05.2020

Australský herec Russell Crowe (Gladiátor) si zahraje ve snímku American Son, jenž je remakem oceňovaného filmu Prorok Jacquese Audiarda. Příběh vypráví o muži, který ve vězení spadne pod křídla… (více)

Reklama

Reklama