Reklama

Reklama

Vyšinutý

  • USA Unhinged (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Tento aktuální psychologický thriller zkoumá křehkou rovnováhu současné společnosti a dovádí agresi za volantem, se kterou jsme se už všichni setkali, k naprosto nepředvídatelnému a děsivému vyústění. Rachel (Caren Pistorius) jede pozdě do práce a na semaforu se dostane do ostré hádky s jiným řidičem (Russell Crowe), který má ze svého dosavadního života pocit bezmoci a připadá si všemi přehlížený. Rachel a všichni, které má ráda, se brzy stanou terčem muže, který si umane, že na tomto světě po sobě zanechá ještě poslední stopu tím, že Rachel udělí řadu vražedných lekcí. Následuje nebezpečná hra kočky s myší, která dokazuje, že si nikdy nemůžete být jisti, že ve vaší blízkosti není někdo na samé hranici vyšinutí. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (350)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Námet nie je zlý, dokonca vie film aj zaujať, upútať diváka v niektorých scénach, ale toľko nelogických vecí (Russell Crowe chodí ako ninja) a rozhodnutí čo sa tam stane je až smiešne. Určite by som ten film vedel potopiť ešte viac, ale nechcem, pretože aj keď to bola v niektorých častiach riadna chujovia, bavil ma tento Thriller s tučným Russellom. Až tak tučným, že som chvíľku uvažoval, či to nie je John Goodman. 60% - 3* ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kyle a jeho starší sestra Sára (nebo je to matka a jmenuje se Rachel, to je jedno) na útěku před novým nelítostným produktem Skynetu s názvem FAT-800. Přísahám, že jsem po svištících nůžkách čekal, že se rozsvítí kontrolka „Alternate power“! Road rage thriller, jehož retardaci částečně zahladí pár věcí. Tempo, délka a Maximus Turbulencus ve stavu, ve kterém by ho nyní museli do Kolosea spouštět čtyř nápravovým jeřábem. Že fyzická kondice úzce souvisí s psychickou dává jasně najevo a nutno podotknout, že Douglasova postava z Falling Down proti němu působí jako vyklidněný pacifista učící Dalajlámu sebeovládání! Dámy a pánové, Russell nám začíná dorůstat do velikosti Orsona Wellese! ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Ciste popcornovy thriller, ktery je prehnan nad uveritelnost. Russel Crowe je nasilny, rozzureny a nemilosrdny, vy se nebavite? Je tezke si predstavit nekoho tak zoufaleho. Chtelo by to vic nez plakatove postavy, scenar, ktery je vic nez popis a rezisera, ktery je vice nez dopravni policista. Filmu ale nelze uprit, ze neztraci celou dobu adrenalin. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jednoduše poctivý, přímočarý a překvapivě i docela brutální napínák, kde jsou legrační připomínky mnoha hodnotitelů stran strašlivých nelogičností bez jediného příkladu. Za mě hlavní hrdinka zejména ZAVOLALA policajty hned, jakmile to bylo nutné a možné a spousta věcí se dá schovat za vyřčenou premisu, že americká policie má opravdu VELKÝ podstav.  Což je natvrdlému divákovi připomenuto minimálně ještě  jednou, když policie nemůže přijet oznamovatelce na pomoc, poněvadž je vytížena hromadnou nehodou, jenž se právě odehrála.  Bezejmenný vrah  je pak mnohem lepší než zdlouhavé vysvětlování jeho osobních motivů. Ve vyprávění (sdělení) o zvyšujícím se násilí ve společnosti je taková persona zkrátka působivější než citlivý psychologický profil nešťastného muže.  Bezskrupulóznost a absence zábran Croweova magora pak působí  autentičtěji a za sebe si říkám, že byste si zřejmě měli od teď dávat pozor, na koho troubíte, taky bych mohl být za volantem já... Srovnání s Volným pádem pak zcela na místě, povedená variace na totéž, jen zde holt více symbolická. Proč vlastně ne za plný počet? ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Prasorasl Vránae zjevně nezvládl přechod, po kaši z rendlíka, ucháči mlíka, pecnu chleba, mámě a tátovi se jen zaprášilo a vsadím se, že na place i sám vyžral veškerý keterink pro stohlavý štáb. Nicméně kromě šlachovitých dobroserů mu vcelku jdou i otylí psychopati, co se nebojí jednu pořádně přimrdat ani dětem, ani padesátikilovým samoživitelkám s drolícími se sociálními rolemi. Jednoduché, místy na hlavu postavené, nicméně solidně gradující, odsejpající, roztomile surové a se solidně mrazivým vepřovým úchylem. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Nizozemští diváci zaznamenali pozoruhodnou podobnost mezi příběhem tohoto filmu a nizozemským thrillerem Bumperkleef (2019), který je také o tajemném řidiči, který požaduje omluvu za vnímanou urážku na silnici, po její nepřijetí zahájí neúnavné pronásledování pachatele. Vzhledem k tomu, že film vyšel o necelý rok později, jsou tyto podobnosti s největší pravděpodobností náhodné. (Maulincio)
  • Russell Crowe (Man) řídí Ford F-Series Super Duty z roku 2002, ale v žádném záběru není vidět logo Ford. Rachel (Caren Pistorius) řídí Volvo 960 z roku 1995. (Maulincio)

Související novinky

Russell Crowe jako nelítostný gangster

Russell Crowe jako nelítostný gangster

14.05.2020

Australský herec Russell Crowe (Gladiátor) si zahraje ve snímku American Son, jenž je remakem oceňovaného filmu Prorok Jacquese Audiarda. Příběh vypráví o muži, který ve vězení spadne pod křídla… (více)

Reklama

Reklama