Reklama

Reklama

Vyšinutý

  • USA Unhinged (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tento aktuální psychologický thriller zkoumá křehkou rovnováhu současné společnosti a dovádí agresi za volantem, se kterou jsme se už všichni setkali, k naprosto nepředvídatelnému a děsivému vyústění. Rachel (Caren Pistorius) jede pozdě do práce a na semaforu se dostane do ostré hádky s jiným řidičem (Russell Crowe), který má ze svého dosavadního života pocit bezmoci a připadá si všemi přehlížený. Rachel a všichni, které má ráda, se brzy stanou terčem muže, který si umane, že na tomto světě po sobě zanechá ještě poslední stopu tím, že Rachel udělí řadu vražedných lekcí. Následuje nebezpečná hra kočky s myší, která dokazuje, že si nikdy nemůžete být jisti, že ve vaší blízkosti není někdo na samé hranici vyšinutí. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (350)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Na Vyšinutém mě nejvíc bavilo sledovat Russella Crowea a jeho snahu nehrát zbytečně moc dobře, aby nebylo vidět, jak zbytek filmu stojí za prd. Většinou se mu to daří, ačkoliv v pár scénách je evidentní, že se musí hodně držet na uzdě. Jinak tu ale fakt stěží nacházím něco, kvůli čemuž bych mohl tuhle thrillerovou rutinu komukoliv doporučit. Akční scény a honičky jsou natočené bez nápadu, vedlejší postavy jen lehce načrtnuté a těch devadesát minut se zatraceně táhne. Díky sestřihu z reálných událostí, který nám tvůrci pustí spolu s úvodními titulky je navíc očividné, že Vyšinutý by strašně rád byl nejen thrillerem, ale i komentářem k současné stresem prolezlé Americe. A na to je bohužel moc jednoduchý a nezábavný. Popravdě kdyby v tom nehrál Russell Crowe, nevěřím, že by se ten film dostal do kin. A vlastně ani nevěřím, že by někoho zaujal. Nemá čím. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

R. Crowe poriadne pribral, ale seklo mu to aj s tými kilami navyše. Nie je to tak dávno keď bol jedným z najobsadzovanejších hercov a darilo sa mu točiť úspešné filmy. Film Rozzúrený považujem po dlhšej dobe hodný jeho účasti a talentu. Je to síce len taká thrillerová jednohubka, ale poctivo vtiahne do deja a je vidieť, že Crowe si tú rolu užil. Je dosť pravdepodobné, že si to užije i väčšina divákov. Nejaká podobnosť s filmom Voľný pád (M. Douglas) tu je, ale tam je iná kvalita. Aj tento film na tom mohol byť o dosť lepšie, stačilo pridať pár minút a rozobrať iba jemne naznačené problémy, ktoré Crowe v úvode evidentne mal. Trochu unáhlený záver tiež mohli trochu roztiahnuť. Väčšina v tom vidí priemer ja o čosi viac, navyše som si tú jazdu s Russelom celkom užil. 70%. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Chcel som to po 15 min. vypnúť, no nakoniec som uvážil, že som dostatočne statočný a odvážny nato, aby som dokázal dopozerať aj takúto absurdnú kokotinu bez štipky inteligencie, po ktorej bez najmenších problémov zaspím ako batoľa, lebo v prípade “Unhinged” netreba používať žiadny rozum či zdravý úsudok. Russel mi počas sledovania tohto zázraku neskutočne pripomínal Seagala, ktorý taktiež vyzerá ako prasa pred porážkou, pričom osobne veľmi dúfam, že ich odstupom času nebude spájať spoločná záľuba, a to hrať v každej kokotine, ktorá sa naskytne, bez ohľadu nato, že nemá ani hlavu ani pätu. Dávam dve za akčnosť a istým spôsobom “zábavnosť”, lebo toto je taký sranda film, ktorý skrátka nemožno brať nijak vážne, aj keby človek neviem ako chcel .. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Nekompromisný cestný akčný triler s bujakom Russellom, ktorý poriadne napne divákove nervy. Režisér sa nezastavuje na žiadnych zbytočných odbočkách či vedľajších cestách a svoju jazdu ženie bez prestávky dopredu. Hlavný psychopat je patrične odpudivý, zlovestný, správne psychopaticky motivovaný a vystresovaná slobodná matka je sympatická a nie je ťažké sa s ňou rýchlo stotožniť. Tunajší komentátori v deji našli akési nelogické miesta. Bohužiaľ som sa nedozvedel aké a mám silnú pochybnosť, že by ktokoľvek z nich vedel takéhoto psychopata rýchlo a ľahko spacifikovať. Preto dávam adrenalínových 5 naštartovaných SUV. (28.3.2021) ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Skoro do konce jsem byl přesvědčenej o fakt hezkých čtyřech hvězdách. To by si ale scénárista musel odpustit několik totálně dementních replik v závěru, který předešlým vesměs dobře vystavěným, zahraným a uvěřitelným 80 minutám prostřelily obě kolena. Napínavý to je jak prase, zahraný taky v pohodě a hudbu má to fakt dobrou... ale ten divnej začátek a klišoidní závěr.... ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Nizozemští diváci zaznamenali pozoruhodnou podobnost mezi příběhem tohoto filmu a nizozemským thrillerem Bumperkleef (2019), který je také o tajemném řidiči, který požaduje omluvu za vnímanou urážku na silnici, po její nepřijetí zahájí neúnavné pronásledování pachatele. Vzhledem k tomu, že film vyšel o necelý rok později, jsou tyto podobnosti s největší pravděpodobností náhodné. (Maulincio)
  • Žiadne z policajných vozidiel nemá na sebe identifikačné číslo jednotky. (Arsenal83)
  • Na konci filmu hraje píseň „The Reaper“ od Keep Shelly In Athens. (Duoscop)

Související novinky

Russell Crowe jako nelítostný gangster

Russell Crowe jako nelítostný gangster

14.05.2020

Australský herec Russell Crowe (Gladiátor) si zahraje ve snímku American Son, jenž je remakem oceňovaného filmu Prorok Jacquese Audiarda. Příběh vypráví o muži, který ve vězení spadne pod křídla… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno