Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Thriller HLAVA V OBLACÍCH se odehrává ve třicátých letech minulého století v Anglii, Paříži a ve Španělsku. Gilda Bessé (Charlize Theron) žije ve svém pařížském bytě společně s irským učitelem Guyem Malyonem (Stuart Townsend) a španělskou uprchlicí Miou (Penelope Cruz). Přestože se schyluje k válce, Gilda si novou situaci nepřipouští a ze všech sil se snaží užívat si radostí života. Dokonce i její kariéra fotografky nabírá slibně na obrátkách. Ale Guy a Mia cítí, že je potřeba proti fašismu bojovat. Životní cesty tří přátel se rozdělují. Zdá se, že navždy (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

katasta 

všechny recenze uživatele

Nevím úplně proč, ale tenhle snímek mě ve výsledku moc nevzal... Všechno bylo hrozně roztahané a vzájemné vztahy mě také tolik nenadchly, stejně jako jednotlivé charaktery postav... Trochu mi to připomnělo Atonement, také rozvláčný příběh několika lidí a jejich cestách životem, jejich vzájemným křížením i nekřížením... Atonement z takového tématu ale vyšel mnohem mnohem lépe. ()

Nos 

všechny recenze uživatele

Milostný trojúhelník na pozadí válečného šílenství druhé světové války. První polovina byla na můj vkus přece jenom trochu moc "ukecaná". Životní cesty tří přátel se rozdělují a zdá se, že to bude navždy...Obsazení výborné, herecké výkony taktéž. Něco mezi třemi a čtyřmi hvězdami. Uvidíme při dalším shlédnutí! ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Hlavu v oblacích má několikrát za život každý, stejně jako hrdinové tohoto snímku. Příjemná trojice, která pevně vládne hereckému obsazení Charlize Theron-Stuart Townsend-Penélope Cruz, velmi potěší už jen jménem. Výkon není tak dokonalý, jak mohl být, přesto je cítit mezi postavami jiskra a snaha být věrní svým postavám. Na škodu je hlavně rozvleklost snímku, který chtěl sázet na poetiku vztahů, postav, jejich názorů, které se velmi odlišují a různorodosti života, který postavy po celý snímek prožívají. Délka kolem 130 minut je na romantické drama opravdu hodně a to nemluvím o místech filmu jenž působí dost natahovaně, aby si divák mohl chvíli zvyknout na místo, kde postavy žijí a jaké si mezi sebou vybudovali pocity. Přesto, hlavně ke konci, snímek dokáže příjemně překvapit a vytvoří v divákovi emoce, které v průběhu filmu jak si nebyli nutné. ()

Aybi 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě dostal. Ukázka toho, že v jakékoliv době i přes rozdílnost povah může mezi lidma existovat neskutečné osudové pouto. Charlize Theron mě jako Gilda uchvátila. Už jen ta směs výrazů, co jí proběhla ve tváři, když se Guy vrátil z války, od překvapení, radosti, že je naživu a připomínky zrady, byla naprosto ohromující. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že vybočím s hodnocením, tento film vykresluje typický snobský život v 30.tých letech, také vyobrazuje občanskou válku ve Španělsku, 2. světovou válku ve Francii, akce odboje, osvobození a pomstu za "kolaboraci", také se tu setkaly mé oblíbené herečky Ch.Theron, která podala vynikající výkon stejně jako P.Cruz, a Thomas Kretschmann do třetice mých oblíbených. Osobně se mi líbila více druhá hodina tohoto filmu.. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme možno počuť okrem anglického aj španielsky, francúzsky či nemecký jazyk. (MikaelSVK)
  • Film sa natáčal okrem francúzskeho Paríža aj v britskom Londýne a Cambridge, na viacerých miestach v Anglicku a v kanadskom meste Montreal. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama