Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pokračování osudů osamělého hudebníka (El Mariachi z roku 1992) se tentokrát mariachi (Antonio Banderas) vrhne po hlavě do temného podsvětí, aby se oděný v černém hávu a s kytarou přes rameno vydal po stopě posledního z neslavných mexických drogových magnátů Bucha (Joaquim de Almeida). Ten mu v předchozím snímku zabil milenku a do ruky zavrtal kulku, aby nemohl hrát na kytaru. Za pomoci přítele a svůdné majitelky knihkupectví Caroliny (Salma Hayeková) Bucha sleduje, pronásledován gangem jeho nemilosrdných zabijáků. Film vrcholí divokou přestřelkou, ve které už nejde o čest, ale o život. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (678)

castor 

všechny recenze uživatele

Přepálená a šmrncovní klasika, která je remakem i pokračováním původní látky, kterak potulný kytarista s tajemným pouzdrem za pár tisíc dolarů ožil díky Robertu Rodriguezovi, kterého zdobí nespočet nápadů. V baru mezitím jistý gringo s ksichtem Steva Buscemiho vypráví o pistolníkovi, který vybílil lokál i s barmanem. Startuje komicky stylizovaná akční pohádka, kterak charismatický Antonio Banderas pročistí vzduch i počet ostrých hochů jednoho narkobarona, v knihkupectví rozvášní skvostnou a tělesně velmi dobře disponovanou Salmu Hayek, naštve nájemného vrhače nožů Dannyho Treja a potěší několik generací diváků. Protože uvolněný Desperado baví i po dvaceti letech. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ja bohužial Rodriguezov ironicko-machovský štýl, s ktorým sa s Tarantinom vzájomne ovplyvňujú, príliš nežeriem. Desperado je film, ktorý sa snaží zaujať diváka tým, ako je neskutočne cool, ako Banderas prehadzuje vlasmi, ako rozpráva Tarantino svoj kvázi megacool vtip a ako držia postavy zbrane otočené o 90 stupňov. Ani mu neverím, že to celé myslí iba zo srandy a že vzdáva hold bohvie čomu. Dej je absolútne o ničom, na tom sa zhodneme snáď všetci. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príbeh to nie je nejaký zložitý. Je to prostý príbeh, ale i tak skvelý. Ukazuje na silu lásky a výdrž chuti po pomste. Nemal to v živote ľahké, ale i tak sa pomstil. Moja najobľúbenejšia scéna je tá, kde prídu dvaja muži do baru a jeden z nich (Quentin Tarantino) začne rozprávať vtip. Tým štýlom, akým ten vtip rozpráva je prosto super. Je veľmi zábavný a Tarantino mu svojou interpretáciou dodáva ešte viac humoru. Veľmi sa mi páčil výkon Antonia Banderasa, ktorý sa s úlohou dokonale vžil a miestami som mal pocit, že už podobnú pomstu niekedy vykonával. Aj taká Salma Hayek na mňa zapôsobila. S Antoniom Bandersom tvorili perfektnú dvojicu a v tomto filme boli podarení a navzájom sa dopĺňali. Darmo, Salma v tomto filme pôsobila ladne a sexy. Ako taká mexická princezná. Pochválim už len Desperadových dvoch kamošov so zaujímavými zbraňami, kde jedného z nich skvele zahral Enrique Iglesias. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Akční krvavý remake, druhý z desperátské trilogie připomíná zfilmovaný komiks, jaký známe např. z edice „Krew“. Scénář je v podstatě primitivní: zabíjet a mstít se. Setkáme se tu naturalisticky podaným násilím a krví stříkající na všechny strany. Film vhodný tak pro lůzu v zaplivaných putykách. Samozřejmě je tu ještě pojistka, aby to nebyl úplný propadák, a tak se tu chtivý divák má pokochat (pro ženy nejspíše) pohledným Antoniem Banderasem a (pro muže snad) smyslnou Salmou Hayekovou. Takže i takové svinstvo nakonec může masy pobavit a hlavně vydělávat peníze. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Tenhle tequilla western si vždycky užívám. Užívám si minivystoupení Quentina Tarantina i jeho gloriózní konec, jako vždy výtečného Steva Buscemiho, horkorevnou hudbu a mexikánsky divokou akci. Rodriguez podává na režisérské sesli dost možná nejlepší výkon kariéry a El Mariachi v podání Antonia Banderase má grácii velkých hrdinů-mstitelů. Desperado není vlastně ničím víc než klišovitou střílečkou se zápletkou tradičních westernů. Fórek je v tom, že si to dobře uvědomuje a v mnohých citacích je až kousavě parodický. Na jednu stranu švanda, na druhou stranu brilantní a napínavý akční film o kytaristovi, který své fláky provozuje v komorních aranžích pro dvě brokovnice... To můžu! ()

Galerie (108)

Zajímavosti (44)

  • Téměř všechny z "postradatelných" zabitých (tj. z těch, kterým nemuselo být příliš vidět do obličeje) ztvárnili jen dva kaskadéři. Antonio Banderas (El Mariachi) na to vzpomínal: "Zabil jsem toho samého chlapa s vousy, bez vousů, s knírkem, s blonďatými vlasy, s brýlemi bez brýlí... nejvíc peněz na tomhle filmu nejspíš vydělal tenhle jeden kaskadér." (NIRO)
  • Salma Hayek (Carolina) po premiéře vzala do kina rodiče a bratra, ale před svou milostnou scénou je na pár minut vykázala do předsálí. (NIRO)
  • Film byl natočen za 39 dní, přitom tehdejší americké „běžné“ filmy trvalo natočit třikrát déle. (Šéfik)

Související novinky

Vousatá Salma Hayek?

Vousatá Salma Hayek?

16.01.2008

Pro ty, kteří propadli jejímu zpěvu v Desperadovi a tanci v Od soumraku do úsvitu, je to téměř bolestná představa, ale nedá se nic dělat mexická kráska si ve své první roli po mateřské zahraje… (více)

Reklama

Reklama