Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (359)

Nin 

všechny recenze uživatele

Nevzalo mě to. Ze začátku se mi líbila animace a originální koncept, ale pořád jsem se do toho (ne)pohádkového světa nemohl ponořit, což trvalo až do konce. Neříkám, že to nemělo pár opravdu moc pěkných momentů, ale celkově mi spíš připadalo, že je film dějově tak nějak roztroušený a nedrží pořádně při sobě. Když se pak příběh víc odhalí, tak všechny dějové linky jsou nejen předvídatelné (což je u pohádky asi docela normální), ale taky příliš jednoduše směřují ke svému konci. Žádné větší překvapení, ani v podobě nějakého fakt dobrého vtipu nebo tak. Ale jak říkám, především mně to prostě nějak nesedlo. (6/10) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímek Klaus již od samotného začátku zaujme svou dechberoucí animací, skrze níž na Vás dýchne duch Vánoc ještě po pořádný kus více. Právě užitý způsob animace totiž dokonale lícuje s dojemným a vtahujícím příběhem, u něhož jsem se, zvláště ve finále, neubránil slzám dojetí. Tohle se zkrátka moc povedlo, pročež byste si tuto krásnou vánoční pohádku určitě neměli nechat ujít. Skvělá práce! PS: Už teď je mi více než jasné, že se ke Klausovi budu vždy velmi rád vracet! (Netflix) „Every year, I get to see my friend.“ ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Netflix teda ke konci roku pěkně přitápí pod kotlem a servíruje doslova nejlepší animák roku a ještě k tomu od Španělů, kdo by to jen řekl. Vizuálně se to Pixaru sice nerovná, ale příběh je tak kouzelný, emocionální a vtahující, že se zaryje pod kůži. Moc hezky a informativně zpracovaný příběh o začátcích Santa Clause, který se odehrává v ošklivě působícím městě Smeerenburg, kde dvě rodiny proti sobě válčí už po staletí. Vtipné, milé, dojemné a ke konci i slušně napínavé. Tohle se povedlo. 9/10: ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Tomuto sa hovorí nádherné vianočné prekvapenie. Slušná animácia, silná myšlienka, ktorá sa nestratí ani v eskapáde ukecanosti hlavnej postavy, jediná a pekná pesnička, čo je príjemným potešením oproti disneyovkám. Zimná rozprávka o začiatkoch Santa Clausa, čo však príde divákovi až ku koncu filmu, lebo si to pri sledovaní ani neuvedomuje. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Podobně kreativní a zábavné bývaly Pixar filmy. Jenže Pixar usnul na vavřínech a dávno není králem animáků. Klaus je v jádru jednoduchý příběh o nápravě jednoho rozmazleného syna boháče, ale podaný tak nenásilně a nevtíravě, že si ho prostě musíte zamilovat. Na druhou stranu má všechny klasické neduhy jednoduchého příběhu a podivné chování postav, takže jsem někdy obracel oči v sloup. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Na začiatku filmu je v poštárskej akadémii 182 poštárov. (megajalec)
  • Původně měli Sámové (Laponci) ve filmu mluvit také anglicky, ale tvůrci filmu tuto skutečnost přehodnotili, a proto nakonec mluví svým vlastním jazykem. (mi-ib)
  • Název filmu se objeví teprve po skončení příběhu. (Rominator)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama