Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (361)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vtipná variace na vznik vánočních tradic, na které oceňuji i smutné tóny. Líbil se mi i hlavní vztah, kterým tentokrát nebyla láska, ta hrála roli jen vedlejší linky, ale přátelství mezi zprvu floutkem přinuceným dělat pošťáka na vystrkově a mrzoutským mužem, který dosud žil jenom smutkem a vzpomínkami. Naopak, vůbec mě neoslnila animace. SHRNUTÍ: Jo, listonoši dokážou zachránit svět. To dokázal už Kevin Costner ve filmu Pošťák a pak i ta bezejmenná černá administrativní pracovnice, která v uneseném letadle vysvětlila prezidentovi USA, že může použít na záchranu fax. A dostala za to slíbeno ministerstvo pošt. Viz snímek Air Force One. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Excelentní, bezchybná a vizuálně dechberoucí pohádka, která hravě strká do kapsy všechny pixarovky. Šikovné animace, dobře zvolená hudba, krásný příběh a téma Vánoc, které španělé zvládli na jedničku. Vůbec bych se nedivil, kdyby z tohohle vznikla nová "klasika" vánočních pohádek. Perfektně mířeno jak na dětské publikum, tak na dospělé, zábavně naznačen vznik létajících sobů, Santového listu darebáků, klouzání komínem nebo červeného oblečku, přesná vyváženost humoru, citů i příběhu a ve výsledku si nemůžu vůbec na co stěžovat. Vrchol animované tvorby. ()

Reklama

leila22 

všechny recenze uživatele

Pripomenúť si tradičné hodnoty, na ktorých záleží, nikdy nie je na škodu. Tento animák od Netflixu je o spolupatričnosti, nezištnej pomoci, o prekonávaní samého seba na úkor vzdania sa vlastného pohodlia a materiálnych hodnôt. O vytvorení šťastných iskričiek v oku toho druhého, no a samozrejme o láske, veď aká by to bola rozprávka. No a niekedy je proste potrebné vydať sa až do Smeerensburgu, aby ste v sebe objavili lepšieho človeka. Takého, ktorý sa zo šťastia druhých začne tešiť viac ako z toho vlastného. “Každý dobrý čin vykresá ďalší...". Španielska rozprávka, ktorá na moment roztopí vaše srdcia. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jelikož mi ten film připadal přehypovaný už nějakou dobu, tak jsem začal tušit, že to bude průser - a to z toho důvodu, že většina filmů, která mi připadá strašně nadhodnocená a přehypovaná, se mi nakonec nelíbí (čest výjimkám). Musím uznat, že se na to dá dívat bez problémů a nijak to neštve. Ten animák není špatný, ale dobrý taky ne. Osobně mi připadá poněkud průměrný. Ale 88%? A nejlepší animák? To snad nemyslíte vážně, ne? Klaus je průměrná vánoční pohádka na jedno zhlédnutí, která vás neurazí, ale ani nenadchne. Chyběli mi tu nějaké výraznější postavy (a jediná zajímavá je učitelka), záživnější děj (ten boj mezi znepřátelenými rody mě nudil), bylo zde příliš mnoho hudby (a bohužel se to nevyhnulo v dnešních animácích tolik oblíbené populární hudbě), zbytečně příliš dojemné (hlavně v posledních 20 minutách) a hra na roztomilost v podobě laponské holčičky, která tam ani nemusela být, jelikož by se děj obešel bez ní. Humor je zde zaměřen hlavně na děti, nebo teda aspoň mě nerozesmějí groteskní pády na zem apod. vtipy. Příběh je extrémně předvídatelný, ale tady se to dá více než čekat, takže s tím problém nemám. A nevěřím tomu, že by to, že děti dostanou hračky, usmířilo rozhádané rody (navíc se ani nedozvíme, co přesně se mezi nimi stalo, jen to, že se prostě nenávidí). Jinak ten film není špatný, sice místy nudí, ale dívat se na něj dá, hloupé a trapné to taky není, jen to prostě není animák, který výrazněji osloví. Proto těch 88% tady vůbec nechápu. Možná to jen nedokážu docenit, ale mě tady chybělo to kouzlo, které by z toho udělalo něco víc. 3* ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Dobře, myslím, že mám další tradici, ke které se budu v příštích letech vracet. Klaus je nádherný film, při kterém jsem se uklidnila a připomněla si, že dobro a láska nakonec vždycky zvítězí. Možná je to tím, že jsou Vánoce za dveřmi, ale mně přišla každá minuta s touhle pohádkou kouzelná a plná naděje. Tak jednoduchý, a tak překrásný. 5* ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Původně měli Sámové (Laponci) ve filmu mluvit také anglicky, ale tvůrci filmu tuto skutečnost přehodnotili, a proto nakonec mluví svým vlastním jazykem. (mi-ib)
  • V prvých náčrtoch scenára jedli soby bobule. Filmový tím však čoskoro zistil, že tie sú pre soby jedovaté, tak ich vymenili za mach, ktorý v skutočnosti aj soby zvyčajne jedávajú. (megajalec)
  • Fiktivní město jménem Smeerensburg je založeno na skutečné usedlosti Smeerenburg na Špicberkách, která byla v 17. století prosperujícím velrybářským městečkem. (mi-ib)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno