Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (359)

corpsy 

všechny recenze uživatele

Vianočný príbeh, ako mix hororu, grotesky, dojáku a dobrodružného príbehu, ktorý sa už zrejme teraz stal klasikou, ktorá bude obšťastňovať ľudské srdcia a dušičky po ďalšie nasledujúce Vianoce. Som rád za tradičnejšiu animáciu, ktorá sprostredkováva vždy živšiu a hmatateľnejšiu atmosféru, ako CGI ( aj keď aj tá je tu, ale len ako malá výpomoc ). Skvelá zábava. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Rozhodne nejde o jeden z najlepších animákov, aký som kedy videl. Aktuálne hodnotenia (zatiaľ menej ako 4000 a status člena top 60 najlepších filmov) sú prehnané, ale...Klaus vyzerá, ako keby ste vypulírovali starý animák od Disneyho. Kocháte sa a hovoríte si, že už dlho nič tak príjemne nepáchlo ceruzkou. Vďaka tomu nebude podliehať starnutiu ako Pixarovky. Zároveň je tu veľká šanca, že sa zaradí medzi vianočné klasiky, pretože okrem čarokrásnej animácie ponúka skvelé (zne)využitie Santa Clausa. Dostanete dobre, a pritom jednoducho vymyslenú verziu toho ako, a prečo vznikli jednotlivé tradície. A príde aj na nefalšované "disneyovské" emócie. V kategórii Vianoc topka, v celoročnej nadpriemer. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý vánoční animák o tom, jak vlastně Santa začal roznášet dárky a jak přišel ke svému spřežení a svým pomocníkům. Nebyl na to ale sám, pomáhal mu jeden pošťák. Ten dorazí do tohoto severského městečka, kde lidi pohání jen nenávist. Řídí ho dvě znepřátelené rodiny a těm tento stav vyhovuje. Vše se změní příchodem pošťáka a jeho spoluprací s Klausem. Začnou dětem dávat hračky, a to změní celé město. Ne každému se ale tato změna zamlouvá. "Lidé se musí nenávidět!" ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Pokud máte zrovna pifku na Českou poštu, Klaus tu by tu nenávist mohl aspoň na chvíli zmírnit. Základ je sice klasika o napraveném hříšníkovi, ale podaná nejlepším možným způsobem. Klaus je dojemný, milý, se zajímavou animací, hudbou a napínavými akčními scénami. Je škoda, že když je od Netflixu, nikdy nepoběží v klasické televizi, ono hned by s ním ten Vánoční program vypadal líp. 9/10 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vtipná variace na vznik vánočních tradic, na které oceňuji i smutné tóny. Líbil se mi i hlavní vztah, kterým tentokrát nebyla láska, ta hrála roli jen vedlejší linky, ale přátelství mezi zprvu floutkem přinuceným dělat pošťáka na vystrkově a mrzoutským mužem, který dosud žil jenom smutkem a vzpomínkami. Naopak, vůbec mě neoslnila animace. SHRNUTÍ: Jo, listonoši dokážou zachránit svět. To dokázal už Kevin Costner ve filmu Pošťák a pak i ta bezejmenná černá administrativní pracovnice, která v uneseném letadle vysvětlila prezidentovi USA, že může použít na záchranu fax. A dostala za to slíbeno ministerstvo pošt. Viz snímek Air Force One. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Všetci obyvatelia Smeerensburgu majú iné vlasy: Krúmovci čierne, Ellingboevci červené, tzv. neutrálni (Laponci, Jesper, Alva) blond a mladý Klaus s Lydiou tmavohnedé. (megajalec)
  • Počas prvého mesiaca na Netflixe mal film 30 miliónov zhliadnutí. Taktiež sa jedná o prvý animovaný film z Netflixu nominovaný na Oscara. (megajalec)
  • Fiktivní město jménem Smeerensburg je založeno na skutečné usedlosti Smeerenburg na Špicberkách, která byla v 17. století prosperujícím velrybářským městečkem. (mi-ib)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno