Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (360)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Krásný originální nápad o tom, jak to vlastně opravdu mohlo vzniknout. Vždyť jak vznikaly různé mýty a legendy? Přece vypravováním a pak dalším vypravováním a dalším a najednou z toho máme spoustu příběhů, které se možná stali, ale kdo ví, jestli je to pravda. A něčím takovým je i mýtus Santa Claus. Klidně si dokážu představit, že to bylo přesně tak, jak vypráví tenhle povedený animovaný film. Líbí se mi navíc ta animace, je to krásné vrácení v čase do dob klasických animací, která byla krásná a kterou jsem měla nejraději. Krásný vánoční příběh, na který se budu ráda pravidelně dívat. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Musím tady souhlasit s většinou zdejších uživatelů, Klaus má na to stát se ikonickým filmem během vánočních svátků. A proč ? Nejvíce mě překvapila ta old-school animace, sice to na Pixarovky leckdy ztrácí, ale popravdě, tento styl mi sednul daleko více, jednoduchost, která z toho stylu číší na každém kroku, má ve svém jádře nezpochybnitelné kouzlo, jenž vás umane. Dost jsem se s filmem sžíval, nějakou dobu trvalo, než se to pořádně rozjelo, ale vězte, že kromě krásného zasněženého světa jednoho městečka to nabídne i dost vyhrocené emocionální momenty (ano, i na slzy došlo, pár jsem jich uronil a vůbec se za to nestydím) a chytře napsané postavy. Hlavně má pochvala směřuje k autorům za to, s jakou bravurou dokázali scénáristicky celý film vymyslet, aby jste na konci byli schopni říct jen BRAVO. Závěr mě naprosto odrovnal, protože tak geniální zakončení jsem fakticky nečekal. Španělé se vyznamenali, rozhodně se během Vánoc rád k filmu vrátím. Doporučuji všemi deseti. Za mě 85 % ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Nevzalo mě to. Ze začátku se mi líbila animace a originální koncept, ale pořád jsem se do toho (ne)pohádkového světa nemohl ponořit, což trvalo až do konce. Neříkám, že to nemělo pár opravdu moc pěkných momentů, ale celkově mi spíš připadalo, že je film dějově tak nějak roztroušený a nedrží pořádně při sobě. Když se pak příběh víc odhalí, tak všechny dějové linky jsou nejen předvídatelné (což je u pohádky asi docela normální), ale taky příliš jednoduše směřují ke svému konci. Žádné větší překvapení, ani v podobě nějakého fakt dobrého vtipu nebo tak. Ale jak říkám, především mně to prostě nějak nesedlo. (6/10) ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nenápadná nádhera, které ale musí věnovat pozornost minimálně všichni majitelé Netflixu. Už dlouho na sobě pozoruji, že už mě filmy, například z dílny dříve oblíbeného Pixaru, moc neberou a nechytnou za srdce, Klausovi se to ovšem povedlo. Styl animace hodně připomíná to nejlepší z disneyovek ze začátku milénia (například Atlantidu), od které už bohužel ustoupili a byla radost se kochat a zároveň dojímat nádherně napsaným grinchovským příběhem talentovaných Španělů, od kterých toho chci do budoucna určitě vidět mnohem více...9/10! ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Pokud máte zrovna pifku na Českou poštu, Klaus tu by tu nenávist mohl aspoň na chvíli zmírnit. Základ je sice klasika o napraveném hříšníkovi, ale podaná nejlepším možným způsobem. Klaus je dojemný, milý, se zajímavou animací, hudbou a napínavými akčními scénami. Je škoda, že když je od Netflixu, nikdy nepoběží v klasické televizi, ono hned by s ním ten Vánoční program vypadal líp. 9/10 ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Všetci obyvatelia Smeerensburgu majú iné vlasy: Krúmovci čierne, Ellingboevci červené, tzv. neutrálni (Laponci, Jesper, Alva) blond a mladý Klaus s Lydiou tmavohnedé. (megajalec)
  • Původně měli Sámové (Laponci) ve filmu mluvit také anglicky, ale tvůrci filmu tuto skutečnost přehodnotili, a proto nakonec mluví svým vlastním jazykem. (mi-ib)
  • Počas prvého mesiaca na Netflixe mal film 30 miliónov zhliadnutí. Taktiež sa jedná o prvý animovaný film z Netflixu nominovaný na Oscara. (megajalec)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama