Reklama

Reklama

Návrat Lew Harpera

  • USA The Drowning Pool
Trailer

Soukromý detektiv Lew Harper vězí po krk v problémech. Stará láska ho najala, aby objasnil zdánlivě rutinní případ vydírání. Při vyšetřování se dostane tak hluboko, že mu možná dojde dech nadobro. Paul Newman se vrací v roli bystrého detektiva, kterého si poprvé zahrál o devět let dříve ve filmu Harper. Ve snímku podle románu Rosse MacDonalda, režírovaném Stuartem Rosenbergem (Frajer Luke) uvidíte Joanne Woodward v roli neworleanské ropné dědičky, která se na něj obrátí s žádostí o pomoc. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (39)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Vskutku poctivá kriminálka, která má v mnohých pasážích opravdu zdařilou atmosféru a dovede být i napínavá. Potěší nejen prostředí, v němž se odehrává, ale i hudba a pochopitelně Paul Newman. Pro mě je Návrat Lew Harpera srovnatelný s prvním dílem, ze kterého si pamatuji zejména bazénovou scénu s Mirandou. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

I SPOTTED YOUR CAR. YOU SPOTTED MY CAR? I HOPE IT COMES OFF, IT'S A RENTAL!! Harper je zpět a jako vždy plný elánu, nadhledu a navíc elegán. Tentokrát nás čeká prostředí kolem New Orleans a pro ně typické bažiny, balkóny na ulicích, loďky v přístavech a podivíni v kloboučkách a pestrobarevných oděvech. Policejní oddělení je prohnilé jako popadané jablka a Lew se zamotává do spletitých nitek místních obyvatel. Samo sebou, vše zvládne. Film obsahuje jednu velice zapamatovatelnou scénu podle niž je i pojmenován celý film a jednu výbornou scénu s ruskou ruletou podle niž není pojmenovaný tento film. Jako nejvíce sympatickou postavu hned po Harperovy bych vyhodnotil postavu prostitutky Gretchen. Milá a každej se musí nějak živit :D škoda, že nevzniklo Harperů více. ()

Reklama

Killingjoke 

všechny recenze uživatele

Podstatně slabší, než první film, ale rozhodně ne špatné. Paul Newman se vrací v roli svérázného detektiva americké drsné školy. Kalifornské slunné kulisy jsou vyměněny za americký jih a vlhké prostředí močálů. Příběh a postavy nejsou tak propracované jako tomu bylo minule. Pokud bych ale nesrovnával, jedná se o velmi dobře natočenou detektivku se sympatickým hlavním hrdinou, který sice už není tak cynický a od minula mu přibylo pár šedin a vrásek, přesto neztrácí svůj ostrovtip a prozíravost. Paul Newman prostě zase válí a scéna s bazénem je velmi originální a napínavá. Opravdu dobrá detektivka... ()

cab 

všechny recenze uživatele

Soukrome ocko Harper (Paul Newman) prijizdi do maleho mestecka za nalehajici starou znamou, aby objasnil, kdo stoji za anonymnim dopisem, ktery obsahoval vyhruzky. Veci se komplikuji a nezustava jenom u dopisu. Prumerna detektivka se sympatickym obsazenim a hromadicimi se nejasnostmi, ktere nejednou konci tragicky. 60% ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Velmi poctivý film, který je slušným thrillerem, přestože jde o adaptaci detektivního románu. Rosenberg si dal dost záležet, i když se nejedná o žádného Frajera Luka nebo Brubakera. Propracovaný a detaily nešetřící snímek, který si pro jistotu čtvrt hodiny před koncem odskočí do úplně jiného rytmu (Začne to ranou v telefonní budce a pokračuje celkem dramatickou "vodní" scénou). Ústřední Newmanova postava si zachovává jisté svérázy, sympatií se k ní ale rozhodně neubráníme. Slušné jsou i Joanne Woodward a začínající svůdná Melanie Griffith. A Killing Me Softly jako ústřední melodie funguje na jedničku. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu hraje i Newmanova manželka Joanne Woodwardová. (cariada)
  • Po filmu se pojmenovala americká metalová skupina Drowning Pool. (Fenk)

Reklama

Reklama