Reklama

Reklama

Úniková hra: Turnaj šampiónů

  • USA Escape Room: Tournament of Champions (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Úniková hra: Turnaj šampiónů je pokračováním divácky úspěšného psychologického thrilleru Úniková hra. Tentokrát se nic netušící skupina šesti lidí ocitne uzamčená v další sérii únikových místností. Postupně odhalují, co je spojuje, aby mohli zůstat na živu… a zjišťují, že tuto hru už jednou hráli. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (178)

Nevka 

všechny recenze uživatele

Parádička. Dvojka je sice o poznání naivnější a více spoléhá na náhodu, ale celou dobu to šlape a člověk se královsky baví. V návaznosti na zběsilé tempo sice místnosti přicházejí o svou uvěřitelnost (v tom čase a stresu by na to prostě nikdo nepřišel), ale film tak díky bohu neztrácí na zábavnosti a zvládne zakrýt, že přízemnější a více psychologickou podívanou by scénář asi neutáhl. Jako jednohubka super a trojku bych si dal rád. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Popravdě mě to dost zklamalo. Nečekal jsem, že to bude lepší než dost povedená jednička, ale že to bude aspoň důstojným pokračováním. Jenže nebylo. Místnosti sice nejsou špatně vymyšlené, nějaká atmosféra a napětí v tom sice je, ale už to tak dobře nefunguje. Může za to především několik věcí. Jednak se dvojka snaží působit strašně velkolepě a plná zvratů, jenže těch zvratů je přehnaně a navíc se buď dají lehce odhadnout nebo nejsou zrovna nejlíp vymyšlené. Včetně toho závěrečného, který nejen že se dal docela odhadnout, ale navíc opět zůstal otevřený, takže z Únikové hry asi chce Robitel udělat sérii a la Saw a natáhnout ji na co nejvíc dílů. S takovým koncem to ale spíš vypadá jak nějaký díl seriálu. Navíc celý ten Turnaj šampiónů je dost odbytý. Nejen že smrti za moc nestojí, ale hlavně je předem jasné, že tu všichni ostatní kromě hlavní dvojice jsou jen křoví, které dříve či později musí zemřít, proto se je ten film ani nesnaží nějak víc představit, když je to vlastně úplně zbytečné. On to sice ve výsledku je obyčejný průměrný horor na jedno zhlédnutí, žádná katastrofa se naštěstí taky nekoná, ale oproti povedenému prvnímu dílu je to pro mě fakt hodně velké zklamání... Slabé 3* ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Asi jsem byl lépe naladěn než u jedničky, tentokrát jsem o něco spokojenější. Samozřejmě základní motiv zůstává, a tak je film nejen podobný předchozímu, ale i všem těm Kostkám a Saw, s čímž se asi moc dělat nedá. Tentokrát se Zoey snaží najít ty, co za vražednou hrou stojí. A nemusí hledat dlouho, jelikož si ji najdou sami. Také se nakonec vysvětlí, proč tolik hráčů vyhrálo ve svých hrách a setkalo se znovu. Napětí v jednotlivých místnostech nechybí, vše je hnáno až na hranu. Sice jsem tak trochu čekal, že dojde na rozřezání lasery v přímém přenosu či rozleptání kyselinou v detailu, ale nechť. Gore se tedy opět nekoná, tudíž kdo si bez něj neumí film představit, asi by jej měl raději vynechat. Mně to tentokrát nevadilo. Vražedný vagon či tekuté písky pobavily. K trojce je očividně našlápnuto, což bude nejspíš záviset jen na výdělcích. Rychlá oddechovka, kde se místo mluvení hlavně běhá. ()

NifKor 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozímu filmu má tohle pokračování uspěchaný děj, párkrát i předvídatelný s docela průměrným koncem, bohužel má taky ne tak dobře promyšlené hádanky, které pořád vypadají skvěle, ale jsou příšerně uspěchané kvůli stopáži filmu, že to není možný. Film svým způsobem nemá ani skoro žádný seznamovák s novými postavami, a kdyby nějaký měl tak ve finále to je jedno, protože film hned z nějakého důvodu hned ze začátku napálí smrt jedné postavy. Efekty byly průměrný, záporák nezajímavý a nové postavy mi nijak nepřirostly k srdci. Herci nejsou nic extra ale taky nejsou vyloženě špatní. Co filmu musím ale nechat tak je tempo, které si film drží pořád stejné a díky němu film hodně rychle uteče. Název Turnaj Šampionů mi přijde tupý, že nějak nechápu jak ten název teda vzniknul... Ve finále zbytečný film, který mi vůbec nesednul oproti prvnímu filmu. 4,5/10 ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Ako už býva zvykom dvojky sú skoro vždy slabšie. Nevyhlo sa tomu ani escape room turnaj šampiónov. A to sme na to chceli do kín a ja si film chcel nechať na tohtoročný Halloween, dobre že som nevydržal. Nemastné neslané. V podstate kúzlo z predošlého dielu je fuč, tu by asi nepomohlo ani veľké platno. Ale stále solídny priemer čo sa hororu týka. Skôr to bol taký thriller. 3* ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel od 10. listopadu 2019 do 27. ledna 2020 převážně v Kapském Městě v Jižní Africe a v Budapešti v Maďarsku. (Trilobajt)
  • V jedné scéně je vidět, jak blesk uhodí do hodinek, které má Zoey (Taylor Russell) na ruce a poškodí je. V dalších záběrech jsou ale hodinky jasně nepoškozené. (Kudly4)
  • Existují dvě různě dlouhé verze filmu (88 a 96 minut). Obě mají naprosto rozdílný začátek a závěr filmu. (SOLOM.)

Reklama

Reklama