Reklama

Reklama

Kolo času - Série 1

(série)
Trailer 1

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (18)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím to vypadá na další snadno zaměnitelný fantasy svět, bez zajímavých postav či děje. Herecky to stojí jen na Rosamund Pike, zbytek je klasická sebranka modelů a modelek, kteří nestojí za zapamatování. Knihy neznám, takže nedokážu ohodnotit, jak moc si to z předlohy odnese, ale podle ohlasů to vypadá na současnou klasiku, kdy to má z předlohy hlavně název, a to je vše. České reálie potěší, ale je to asi jediný pořádný důvod, proč se na to zatím dívat. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Prvý diel ma doslova šokujúco príjemne odrovnal svojou brutalitou, fantasy svetom a akčnosťou aaa potom to šlo dolu vodou. Seriál má svoje skvelé momenty a dokonca zopár zaujímavých postáv, ale drvivá väčšina ksichtov nezaujala ani sympatiami ani hereckými výkonmi. Škoda, toto mohol byť sleeper hit. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Béčkové fantasy, které by si nezasloužilo tolik pozornosti, kdyby v žánru vznikaly smysluplné alternativy. Věřím, že Jordanova sága má co nabídnout (kdysi dávno jsem ji dokonce začal číst), ale tady je bohužel z většiny scén cítit nižší rozpočet a plytkost děje. Na to, že má první série dotaci osmi dílů se o fungování světa a zaříkávání dozvíme naprosté minimum, což je u fantasy prostě problém. Vzhledem k tomu, že žádná epizoda není vyloženě skvělá ani špatná, směřuje to spíše ke slabým 4* (3,5 průměrně), které však za celkový dojem dát nemůžu. Uvidíme, co přinese příští řada... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Většina natáčení v Česku ve mně vyvolávala obrovská očekávání. Nadšení z fantasy obecně to podporovala a vidina nejdelší knižní fantasy série to trošku krotila, s představou jak se s tím tvůrci v seriálu asi poperou. Nakonec je výsledek bohužel průměrný. Na první díl jsem třeba musel koukat na třikrát. Režisérsky to působí jako hrozný béčko, postavy nemají kus charismatu, dialogy, jak kdyby si vymyslel nějakej Němec bez ždibíčku emoce. To všechno se pak zlomí akcí na konci prvního dílu, která jak kdyby etablovala zbytek celé této série. Akce totiž byla natočena skvěle a ukázala, že tento seriál může mít i světlé chvilky. A tak to opravdu je. K hlavním postavám se divák dostává velice těžce. Třeba k Rosamundě jsem si vytvořil vztah snad až šestý díl, který byl pro ní trošku osobnější. Dialogy ale pořád zůstaly jak po lobotomii mozku a vztah k ostatním se zlepšoval velice, velice nenápadně až nulově. Takřka v každém dílu to zachránila ta akce, která ale želbohu nebyla v každém díle, čímž kvalita dílu nutně opadla. Největším plusem pak vnímám české lokality. Není jich moc, ale vidíte tu Pravčičkou bránu (u které jsem si říkal, jestli na tom koni na ní opravdu stál) nebo Dolský mlýn (u kterého jsem si pro změnu říkal, jak se tam hercům asi líbilo, když tam večer pekli buřty). Okolí Berounky pak také nemůže uniknout nikomu, kdo jej zná. Po této stránce je to super, ale když si uvědomím, jak na mě ten fantasy svět vlastně působí, tak bych prozatím řekl, že dost ploše, nepřehledně a zkratkovitě. No...uvidíme, co bude dál. ()

strachon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomalý rozjezd, kdy kromě boje s trolloky celé první dva díly prakticky netušíme, o co jde nebo kam to směřuje, ale zato se pořád někam jede a povídáním se vysvětluje jakýsi historický kontext... Trapnost vyvrcholí v Shadar Logoth, což má za jediný smysl rozdělení skupiny. Až pak se ten děj trochu rozjede, ale (očekávaně) otevřený konec série je až překvapivě slabý. Dobrá je výprava a prostředí ve scénách zjevně natáčených v reálné přírodě, slabší už je to umělé prostředí. ()

Galerie (303)

Zajímavosti (5)

  • Natáčelo se mj. v Dolském mlýně v Českém Švýcarsku. (unicorndeni)
  • Ve scéně, kdy cikáni zadržují/zdržují bělokabátníky, jsou záběry ze skalních reliéfů u obce Želízy. (noT2)
  • Vesnička, ve které najdou útočiště Rand (Josha Stradowski) a Mat (Barney Harris), stojí v bývalém lomu Velká Amerika. (DerfelCadarn)

Reklama

Reklama