foto

Salli Richardson-Whitfield

  • nar. 23.11.1967 (52 let)
    Chicago, Illinois, USA

Biografie

Salli Richardson-Whitfield Elise se narodila 23.listopadu 1967 v Chicagu, jako dcera afroamerického otce a indiánské matky. Richardson hrála na střední škole tenis, v roce 1985 vystudovala University of Chicago.

Poprvé se před kamerami objevila jako Denis v UP AGAINST THE WALL, poté následovala role v POSSE. Hostovala v mnoha televizních pořadech např. STAR TREK: DEEP SPACE NINE, SILK STALKINGS, NEW YORK UNDERCOVER, THE PRETENDER, STARGATE SG-1 a v mnoha dalších. V roce 2007 si zahrála po boku Willa Smitha ve filmu JÁ LEGENDA. Mezi její další role patří šéfka Global Dynamics Allison Blaková ze seriálu HEURÉKA MĚSTO DIVŮ.

Salli Richardson se vdala za svého dlouholetého přítele Dondra Whitfielda. Společně mají dvě děti dceru Parker Richardson-Whitfield a syna Dre Terrell Whitfield, který se narodil v roce 2009.

Richard "artuš" Kordecký

Herecká filmografie

Filmy

2015 The Sin Seer
2013 In the Company of Friends (TV film)
Playin' for Love
Teachers (TV film)
2012 We the Party
2010 Budu tě následovat
2009 Pastor Brown
Černej Dynamit
2007 Já, legenda
2004 Anakonda: Honba za krvavou orchidejí
2003 Motorkáři
2002 Baby of the Family
Book of Love: The Definitive Reason Why Men Are Dogs
Příběh Antwona Fishera
1999 Lillie
1998 Butter
Gargoyles: Brothers Betrayed
Gargoyles: Deeds of Deception
Gargoyles: The Force of Goliath
Gargoyles: The Hunted
1997 Opravdové ženy (TV film)
1996 Soul of the Game (TV film)
Velký švindl
1995 Gargoyles: The Heroes Awaken
Once Upon a Time... When We Were Colored
1994 Lily in Winter (TV film)
Mizera
Město Siouxů
Návrat špiona (TV film)
1993 Banda: Pomsta Jessieho Leea
How U Like Me Now
1992 Prachy
Předehra k polibku
1991 Up Against the Wall

TV seriály

2018 Black Lightning (TV seriál)
The Book of Consequences: Chapter Four: Translucent Freak (S02E04)
2017 Stitchers (TV seriál)
Maternis (S03E10)
Kill It Forward (S03E09)
Dreamland (S03E08)
další epizody (10)
2016 Stitchers (TV seriál)
All In (S02E10)
The Guest (S02E09)
Red Eye (S02E08)
další epizody (10)
Vražedné Miami (TV seriál)
Wuberit a Rosewoodovy ženy (S01E21)
2015 Stitchers (TV seriál)
When Darkness Falls (S01E11)
Full Stop (S01E10)
Future Tense (S01E09)
další epizody (11)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Den u soudu (S13E09)
2014 The Lottery (TV seriál)
Profesionální lháři (TV seriál)
Bezmoc (S03E02)
Castle na zabití (TV seriál)
Ve vyšším zájmu (S06E19)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Semper Fortis (S12E08)
2013 Newsroom (TV seriál)
Volby 2 (S02E09)
Volby 1 (S02E08)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Alibi (S11E08)
2012 Newsroom (TV seriál)
1. květen (S01E07)
Šestej smysl (TV seriál)
Life After Death (E08)
Heuréka – město divů (TV seriál)
Takový normální den (S05E13)
Přetvářka (S05E12)
Za zrcadlem (S05E11)
další epizody (13)
2011 Heuréka – město divů (TV seriál)
Vidíš to co já? (S04E21)
Obrovský skok (S04E20)
Malý krůček (S04E19)
další epizody (11)
2010 Heuréka – město divů (TV seriál)
Vánoční nadělení (S04E10)
Uvidíme se včera (S04E09)
Akta Ex (S04E08)
další epizody (10)
2009 Heuréka – město divů (TV seriál)
Loučení (S03E18)
Ledové jádro (S03E17)
Vše zapomenuto (S03E16)
další epizody (10)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Prázdný pohled (S05E06)
Bezmoc (S05E04)
2008 Heuréka – město divů (TV seriál)
Věc Heuropulos (S03E08)
Dvě Slunce (S03E07)
Fáze, fáze, fázičky (S03E06)
další epizody (8)
2007 Heuréka – město divů (TV seriál)
Noc v Global Dynamics (S02E13)
Není všechno zlato co se třpytí (S02E12)
Objekt touhy (S02E11)
další epizody (13)
2006 Heuréka – město divů (TV seriál)
Jednou za život (S01E12)
Pravidla cvokárny (S01E11)
Nachový opar (S01E10)
další epizody (12)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Vetřelci v kosmické lodi (S02E09)
2005 Rodinná válka (TV seriál)
Guess Who's Coming to the Barbecue (S01E04)
Dr. House (TV seriál)
Sportovní medicína (S01E12)
2003 Kriminálka Miami (TV seriál)
Komplic (S01E19)
Únik informací (S01E18)
Nekalá konkurence (S01E16)
další epizody (5)
1999 Rodinné právo (TV seriál)
1998 Příšerná kocovina (TV seriál)
1997 Hvězdná brána (TV seriál)
Pokrevní pouto (S01E11)
1996 Gargoyles: The Goliath Chronicles (TV seriál)
Gargoyles (TV seriál)
Hunter's Moon: Part 3 (S02E52)
Hunter's Moon: Part 2 (S02E51)
Hunter's Moon: Part 1 (S02E50)
další epizody (22)
1995 Gargoyles (TV seriál)
Grief (S02E30)
M.I.A. (S02E29)
Sanctuary (S02E28)
další epizody (35)
1994 Gargoyles (TV seriál)
Deadly Force (S01E08)
Temptation (S01E07)
The Thrill of the Hunt (S01E06)
další epizody (8)
1993 Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Druhý pohled (S02E09)

Dokumentární

2009 Good Hair
2000 Acapulco Black Film Festival (TV film)

Režijní filmografie

TV seriály

2020 Půjčovna masa (TV seriál)
Polámaní andělé (S02E08)
Nebezpečný experiment (S02E07)
2019 Doom Patrol (TV seriál)
Hair Patrol (S01E10)
Pearson (TV seriál)
The Former City Attorney (E05)
See (TV seriál)
Dům osvícení (S01E08)
Treadstone (TV seriál)
The Mckenna Erasure (E08)
Fotbalový talent (TV seriál)
Legacy (S01E13)
Sabrinina děsivá dobrodružství (TV seriál)
Kapitola čtrnáctá: Luperkálie (S02E03)
The Chi (TV seriál)
Lean Into It (S02E08)
Američtí bohové (TV seriál)
The Ways of the Dead (S02E05)
The Punisher (TV seriál)
Bordel (S02E09)
Lovci stínů: Nástroje smrti (TV seriál)
Polibek od růže (S03E14)
V zajetí kouzel (TV seriál)
The Side Effect (S04E07)
Black-ish (TV seriál)
Black Like Us (S05E10)
2018 Black Lightning (TV seriál)
The Book of Consequences: Chapter Four: Translucent Freak (S02E04)
Love Is_ (TV seriál)
Drazí běloši (TV seriál)
Kapitola V. (S02E05)
K smrti trapný (TV seriál)
Between Us (S02E06)
Marvel's Luke Cage (TV seriál)
Jdu do toho tělem (S02E04)
V zajetí kouzel (TV seriál)
Six Short Stories About Magic (S03E08)
Agenti S.H.I.E.L.D. (TV seriál)
Inside Voices (S05E16)
2017 Rebel (TV seriál)
Conceal and Carry (E05)
Black Not Blue (E04)
Smrtonosná zbraň (TV seriál)
Sledování ptáků (S02E07)
Underground (TV seriál)
Nok Aaut (S02E04)
Survivor's Remorse (TV seriál)
Reparations (S04E06)
Closure (S04E03)
2016 Queen Sugar (TV seriál)
2012 Heuréka – město divů (TV seriál)
Nejhorší možný scénář (S05E06)
2011 Heuréka – město divů (TV seriál)
Mezi námi děvčaty (S04E15)

Host

TV pořady

2012 Home & Family (TV pořad)

Fanoušci tvůrce