Reklama

Reklama

Ragnarök – Konec světa

(seriál)
Trailer 2
Norsko / Dánsko, (2020–2023), 13 h 50 min (Minutáž: 38–55 min)

Hrají:

David Stakston, Jonas Strand Gravli, Herman Tømmeraas, Theresa Frostad Eggesbø, Emma Bones, Henriette Steenstrup, Gísli Örn Garðarsson (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(18)

Obsahy(1)

V jednom norském městě, které je ohroženo znečištěním a tajícími ledovci, se zdá, že přichází konec světa. Dávné zlo ale dokáže vyzvat na souboj jen legenda. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (79)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Budu trošku spoilerovat. Kdesi v Norsku leží městečko s příhodným názvem Edda, ke kterému se pomalu ale jistě plíží ekologická katastrofa. Za tu je zodpovědná rodinka Jotunů, toho času převlečená za místní továrníky, kteří tu páchají neplechu na přírodě i zdraví lidí. A postavit se jim může jedna jediná osoba, která ale nejdřív musí přijít na to, kým vlastně je. Zpočátku mě to bavilo. Potěšila řada jemných odkazů na severskou mytologii, povedl se casting a parádní bylo i prostředí prodchnuté nezaměnitelnou skandinávskou atmosférou. Jenže jakmile se začala výrazně prosazovat enviromentální linka, šlo mi to čím dál tím víc na nervy. Jasně, zelená agitka dneska frčí a Seveřané jsou na ní experti, ale štvalo mě, že ta mytologická linka zůstala zcela v pozadí. Sice se tu o ní hodně kecalo, ale to bylo tak všechno, takže i když všechny potvory z jiného světa měly nadpřirozené schopnosti, prakticky je vůbec nevyužívaly. Bylo to jakoby se Superman snažil nachytat generála Zoda při používání chemických zbraní, aby na něj mohl zavolat NYPD. K tomu všemu přibyla debilní romantická linka odkoukaná z Tvajlajtu, která seriál definitivně srazila na průměr. Vzdor tomu se ale na druhou řadu mrknu, protože věřím, že tady se tvůrci jen zastřelovali. A také kvůli těm dvěma zlejm blondýnám. 50% ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

@Lunado to vystihl dobře s označením "komorní". Je to velmi zvláštní atmosféra, interakce mezi lidmi též jiná než u klasického amerického seriálu a to je možná důvod, proč se to mnoha lidem nelíbí. Nejsou na to zvyklí. Tak, jak Američan nebude chápat Pelíšky, tak ho moc nebude bavit Ragnarok. Za mě plusové body jak v ozvučení, tak i hereckými výkony. Příběh byl na mě trochu zbytečně "enviromentální", protože to teď "frčí", vadilo mi to o to víc. A určité mínus je pár scén, které prostě nedávaly logiku v jinak vcelku pěkně poskládaném příběhu. Řekněme jen, že kdybych v sobě našel nadpřirozené schopnosti a někomu o tom řekl, kdo bude jen tak kroutit hlavou, že jsem pako, tak mu asi ukážu nějaký důkaz. Ne, že ho nechám přemýšlet o mé narůstající psychické poruše... Budu velmi rád za pokračování. All Hail Lynet 68 % ()

Reklama

Hapretor 

všechny recenze uživatele

... vyhrává cenu za největší výjeb s divákem ve finále v seriálu, co jsem dosud byl nucen vydýchat ... proto nenávidím seriály ... nejdřív se do něj zakoukáte a říkáte si, jak je to fajn a dobře zabijete víkend a odpočinete si ... ale pak to úplně zjebou a vy koukáte jako opařený a nejste ani odpočatí, protože přemýšlíte, proč to udělali tak debilně ... zabavilo docela bůh-žsky, ale ke konci obr-ovsky zklamalo ... ()

scarfacer 

všechny recenze uživatele

Příběh o Thorovi už asi nikoho nepřekvapí, ať už je zasazen do jakékoliv doby, nebo prostředí. Tenhle mi je rozhodně příjemnější, než ten husťák z Avengerů. Nejvíc mě na celé věci bavil hudební doprovod. Pamatuju si, jak jsme jako smradi sjížděli OST, tady jsem si vlastní OST vytvořil sám s appkou na chytání muziky. Myslím, že každý by si našel tu svou, rozhodně originální výběr. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Seriál vyčnívá skloubením legendy (o válce severských bohů s obry) se současnou dobou. Motivem dění je znečištění vody , které řeší středoškoláci norského městečka (variace na Gretu?!). Vše přitom zůstává v rovině klasických vzorců chování a "kouzla" jsou spíše doplňkem životních postojů všech zúčastněných. Z rozjezdu je nutné si na to zvyknout, že se tady nehraje na superhrdinství od začátku do konce,ale že jde o uvědomění si,co chci dělat a přitom se řeší věčný boj dobra se zlem. V rámci stylizace i tento seriál zachovává spíše temnější a plíží vou atmosféru ala severské thrillery,ale nic nepřehání a nechybí pohledné záběry okolní krajiny. ()

Galerie (151)

Zajímavosti (5)

  • Dům rodiny Jutulových je skutečně umístěn ve městě Odda, avšak tvůrci seriálu jej záměrně digitálně upravili. Skutečná budova je místní hotel, má bílou fasádu a koncepčně by nezapadala do vizuálu Jutulových. (Van_Stajpen)
  • Město Edda, v němž se celý příběh odehrává, je fiktivní. Skutečné město, kde byly natáčeny exteriéry, je Odda nacházející se v Norsku mezi městy Bergen a Stavanger. (Van_Stajpen)

Reklama

Reklama