Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie Jen ho nechte, ať se bojí, jejíž scénář byl napsán pro Luďka Sobotu a jeho spolupracovníky z divadla Semafor, je příběhem hudebního skladatele Aleše Brabce, který pro tvorbu zdánlivě potřebuje zvláštní atmosféru vyvolanou šokem... (Bontonfilm)

Recenze (169)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Texty písní jsou tak pekelně pitomé a kýční, že je nespasí solidní hudba, ani zpěv HV. Bohužel je jimi prodchnut celý film. Ale ani bez jich není JHNAB žádná pecka. Humor občas zůstává jakoby napůl cesty mezi Svěrákem a typicky socialistickou tvorbou té doby. Což není ostrá kritika, protože pořád jde o lepší komedii, než je většina současných nevtipností. Ono s takovým obsazením, vysloveně špatný film ani udělat nešlo. Ovšem ve srovnání s geniálním Jáchymem, kterému se divák neubrání, jde o poněkud matný kousek. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento kousek mě bohužel moc nebavil. Pár srandovních momentů se tu najde, ale jejich tak málo, že to vlastně nestojí pořádně ani za řeč. Luďek se snaží, párkrát ho vystraší, ale jinak zábava dost skomírá. Nepomáhají tomu ani zpívané pasáže (což o to písničky to jsou celkem dobré, ale ve výsledku to nestačí ani na průměrné hodnocení). Zbytek herců tu nedělal jenom křoví, ale bylo vidět, že je to hraní v tomto filmu snad ani nebaví. ()

Reklama

Ironfood 

všechny recenze uživatele

Hudební komedie, která má celkem dobrý námět, ale je ušitá hodně horkou jehlou. Sobota je tady ve formě srovnatelné s Jáchymem, scénář nicméně o pár tříd zaostává, autoři si zřejmě mysleli, že bude stačit, když tam nacpou pár známých tváří. Hudební vložky jsou v podstatě tragické. Třetí hvězdičku jsem dal víceméně pouze za závěrečnou scénu s požárem, která mi přišla celkem zábavná. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nudná, nevtipná hudobná komédia s Luďkom Sobotom a Helenou Vondráčkovou v hlavných úlohách. Umekotaný Sobota by ešte ako tak ušiel, ale herecké kreácie Vondráčkovej sú tak príšerné, že sa na to ani pozerať nedá. Nikdy sa mi nepáčila ani ako speváčka, no ale veškeré jej herecké pokusy ma privádzajú takmer až do zúrivosti. Slizká socialistická fiflena. Celý tento film zachraňujú herci vo vedľajších úlohách, ktorí podávajú omnoho kvalitnejšie výkony ako ústredná dvojica. ** ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie mi není úplně proti srsti, ale současně mě nějak extra neoslovila. Sobotova koktavá nejistá póza je akcentována mnohem více, než v "Jáchymovi", bohužel protistrana v podání Heleny Vondráčkové totálně selhává. Naštěstí je tu parta nahrávačů: Šimek (zcela výjimečně ve filmu), Menšík, Krampol a Nárožný jako legendární Metoděj Mydloch. Snad více, než banální zápletka mě na tomto filmu ovšem baví obraz "oslizlého" Českého Krumlova pod nánosy oprýskané šedi, nebo drobné gagy v druhém plánu (nejradši mám scénku, kdy Jirka Wimmer během zkoušky škrtí kolegyni). ()

Galerie (7)

Zajímavosti (26)

  • Slávek Šimek se velmi bránil hrát ve filmu. Že není herec a že má rád svůj klid atd. Až ho pak přemluvili kolegové Nárožný a Sobota, aby prý měli aspoň vzpomínku, že spolu dělali. A tak souhlasil. (cariada)
  • Pro scény s hořícím domem posloužil objekt na Žižkově, který dva dny po natáčení zbourali. (M.B)
  • Vladimír Menšík měl v době natáčení již astma a nosil si na natáčení kufřík s injekcemi. [Zdroj: Robert Rohál, Vítek Chadima - České zpívající filmy] (M.B)

Reklama

Reklama