Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hudební komedie Jen ho nechte, ať se bojí, jejíž scénář byl napsán pro Luďka Sobotu a jeho spolupracovníky z divadla Semafor, je příběhem hudebního skladatele Aleše Brabce, který pro tvorbu zdánlivě potřebuje zvláštní atmosféru vyvolanou šokem... (Bontonfilm)

Recenze (169)

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Nezapomenutelnej Mydloch Nárožný, hodně zajímavej Šimek co má drajv jak kapitalistickej bródwejskej producent, celkem ucházející Sobota a klasicky nehrající "poklad národa" Vondráčková. Sobota je celej Piere Richard ovšem poněkud tuctovější. Menšík ve vedlejší roli se taky neztratí, ovšem nerudnej autobusák Krampol byl naprosto geniální. Z nějaký důvodu mám ten film i trochu rád. Asi proto že mě nes**l tolik jako jiné socialistické komedie a byli tam windséfaři, rogalisti a vodní lyžar s rogalem taženej člunem. Ani ty písníčky nejsou k zahození. Ale nenechte se mýlit, na tedle kousek se vždycky moc rád podívám. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Lehce praštěná legrácka postavená na ujetém nápadu, písničkách a tehdy oblíbeném triu Sobota-Šimek-Nárožný. Zábavná, místy vtipná, a přestože čas na ní zapracoval, zůstává koukatelná. Každopádně mnohem koukatelnější než většina současné české produkce a to dokonce i navzdory Vondráčkové, která svým mizerným výkonem prokázala, že šíleně smutná byla nevysvětlitelným ojedinělým úkazem. ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Na této výrazně průměrné české veselohře upoutá mimo nesporně komický náboj, který do ní vložil režisér Rychman, skutečnost, že je hodnověrným dokumentem o činnosti Grosmannových semaforských pokračovatelů. Podařil se v ní i svého druhu zázrak: zpěvačku Helena Vondráčková, hraje-li zpěvačku Helenu Vondráčkovou, se mění v přijatelnou a místy i skousatelnou slušnou herečku. Je to svěží dílo, které potěší přesto, že nezanechává za sebou hlubší stopu. Patří při porovnání s obdobnými filmy té doby (ROMANCE ZA KORUNU) k tomu výrazně lepšímu. ()

mirec88 

všechny recenze uživatele

Jedna zo slabších českých komédií, hoci niektoré gagy sú podarené, Sobota je perfektný a vďaka jeho komentáru na DVD som sa dozvedel pár zaujímavých vecí ohľadom jeho improvizácie, to bolo fakt super. Osobne by som bol ale radšej, keby komentár nahovoril radšej k Jáchymovi. :) Inak, keby tam nehrala Vondráčková, tak by sa mi to určite páčilo viac, ja ju veľmi nemusím, nielen ako herečku, ale ani ako speváčku. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Luděk Sobota už přes třicet let předvádí to, s čím začal v Jáchymovi, čili sklouzává k dlouholetému nudnému stereotypu. Zatímco v Šíleně smutné princezně Vondráčková zachránila svou roli mladistvým půvabem, tady už nezachraňuje ničím a její otřesné herectví lze srovnat snad jen s žalovatelnými výstupy Karla Gotta v jiných filmech. Hudba je nudná a infantilně moralizující texty úděsné. Přesto, až budu mít příležitost, znovu se na tenhle film rád podívám. Proč? Inu, to je jednoduché - protože mám rád Helenu Vondráčkovou:-) ()

Galerie (7)

Zajímavosti (26)

  • Mašinku, ve které jezdí Petr Nárožný, natírali černým pivem, aby měla větší lesk. [Zdroj: Robert Rohál, Vítek Chadima - České zpívající filmy] (M.B)
  • Soukup (Miloslav Šimek) bydlí ve funkcionalistickém domu Na Dolinách 1278/47 v pražských Nuslích. Šestipodlažní činžovní dům byl postaven v roce 1936 podle projektu architekta Bertolda Schwarze ve funkcionalistickém stylu. Zaujme zajímavým řešením nárožní části s balkony a keramickými obklady. (sator)

Reklama

Reklama