Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Proklínám vás, zkrkavčete!“ vyřkla matka (J. Hlaváčová) nad svými syny. Jaké nedozírné následky tato slova budou mít, netušil v první chvíli snad vůbec nikdo… Nenechte si ujít televizní zpracování známé pohádky B. Němcové o statečné Bohdance (M. Podhradská), která podstoupila nejtěžší zkoušky, aby vysvobodila svých sedm bratrů z krkavčí podoby… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (222)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tahle pohádka mě v dětství strašně děsila, a když jsem se na ni podíval po letech, nic se na tom nezměnilo. A právě to je ten důvod, proč se mi pořád líbí. Pohádka by měla děsit, ne být jen líbivá, a přesně tohle se tvůrcům podařilo, za což jsem jim pořád vděčný. Některé scény jsou prostě nádherně děsivé. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Naprostý protiklad tupě rozjuchaným výplodům, co nám jsou dnes předkládány za pohádky. V tomto Rážově pojetí jde o temný drsný příběh s téměř hororovými scénami, stavy na hranici šílenství a přitom s velkou dávkou poetiky mimo jiné díky jako obvykle úchvatné Hapkově hudbě. Zlo je tu opravdu zlé a nikoli neschopné, ale naopak téměř všemocné a v boji s ním, jako i se strašnou kletbou svých bratrů, nestačí hrdince jen líbezný úsměv, naopak musí jít ve svém odhodlání až na krev. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když už jste „poproseni“ pohlídat malé caparty (kteří mimochodem nejsou vaši vlastní) – tož co s nimi…Horůrek si s nimi pustit nemůžete – no tak musíte vytáhnout a oprášit nějaké ty pohádky a tak jsem po hodně dlouhé době viděl tento český kousek – který má kupodivu hodně nízké hodnocení. Přitom to zas až tak špatné podání Sedmero krkavců není. Chýlková a Boris Rösner byli správně „záporácky“ pošahaní, sem tam to mělo i zajímavou atmosféru a samozřejmě nesmí chybět šťastný konec… ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Divné až strašidelné... jakoby to ani neměla být pohádka pro děti. Já ji nikdy neměl rád ani jako takovou. Matka co prokleje svých 7 zlobivých chlapců... ,,zabili jste chléb, proklínám vás'' .. eh... Snad to mělo sloužit dětem co zlobí jako taková výchovnější pohádka, nevím... I já si z ní pamatuji a pamatoval jsem si i dnes, kdy jsem ji po letech viděl Chrta v podání strašidelného Rösnera. Jinak na mně působí ješta až osmdesátkovým feelingem.. Kostýmy, hudba, herci... Dlouhý tu vypadá opravdu jako nějaký hošan... No jak říkám, tuhle pohádku nemusím a dnes nezaujala ani mé děti. * ()

Megynka 

všechny recenze uživatele

Je těžké dát nějaké hodnocení. Ač si občas říkám, že se to jako pohádka moc brát nedá, je jedna z těch nejlepších. Vlastně, dalo by se říct, že na ní vznikla má láska k hororům ... Ivana Chýlková zde odvedla naprosto úžasnou roli, stejně jako její poddaný Chrt. Nikdy nezapomenu na hudbu, stejně jako na strach, který jsem kdysi cítila ... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Bratři coby krkavci sídlí na zřícenině hradu Boskovice, kde je také Bohdanka (Mária Podhrdská) nalezne. (salahadin)
  • Pohádka se natáčela na jižní Moravě, v lednicko-valtickém areálu a v prostorách Janova hradu a hradu Pernštejn. Záběry z Bohdanina (Mária Podhrdská) domova byly natočeny ve skanzenu na Veselém kopci. (Saur.us)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama