foto

Igor Ondříček

  • nar. 6.11.1971 (45 let)
    Prostějov, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Igor Ondříček patří již řadu let k významným osobnostem brněnského divadelnictví, prostřednictvím filmové nebo televizní kamery se ale zatím zviditelňuje jen zřídka. Pochází z Prostějova, kde již jako dítě navštěvoval dramatický kroužek, amatérskému herectví se věnoval i za středoškolských studií na gymnáziu. Po maturitě pokračoval ve studiu herectví (obor syntetické žánry) na brněnské JAMU, kterou absolvoval v roce 1994. Ještě za studií získal první zkušenosti s kamerou a v menších rolích se objevil v pohádkách SEDMERO KRKAVCŮ (1993) a SEN O KRÁSNÉ PANNĚ (1994).

V roce 1994 nastoupil Igor Ondříček do angažmá v Městském divadle v Brně, kde setrvává dodnes, od roku 2003 je navíc šéfem zpěvohry. Hned po absolutoriu na DAMU zároveň hostoval ve Východočeském divadle v Pardubicích (Strakonický dudák, 1994), později hostoval také v Národním divadle v Brně (Zpívání v dešti, 2001) i v pražském Národním divadle (Lucrezia Borgia, 2003). Věrný ale zůstává své domovské scéně v Městském divadle v Brně, kde odehrál již řadu velkých rolí. Osobně si cení titulní postavy v Cyranu z Bergeracu (1997), velkou příležitostí pro něj byla Charleyova teta (2007) a řada dalších her světové i domácí moderny. Nesmíme opomenout ani legendární francouzskou frašku Brouk v hlavě (1996), kterou má Městské divadlo v Brně na repertoáru již více než patnáct let.

Jako šéf zpěvohry se Igor Ondříček začal soustředit na prosazování muzikálového repertoáru a sám si také v řadě muzikálů zahrál (Jesus Christ Superstar, 2005; Čarodějky z Eastwicku, 2007; Bídníci, 2009), v posledních letech se na některých inscenacích podílí také jako asistent režie. Díky záznamům brněnského studia České televize se s Igorem Ondříčkem mohli setkat televizní diváci například ve hrách SMRT PAVLA I. (2008) nebo již zmíněný BROUK V HLAVĚ (1998). Mezitím se objevil také v několika televizních pohádkách a v seriálech HŘÍŠNÍ LIDÉ MĚSTA BRNĚNSKÉHO (1998) a ČETNICKÉ HUMORESKY (2001).

Divadelním divákům se Igor Ondříček zatím naposledy představil v titulní roli hry Mojžíš, která měla premiéru v roce 2011. K jeho angažmá v Městském divadle v Brně doplňme ještě, že celkem čtyřikrát byl zvolen nejoblíbenějším hercem této scény (1997, 2003, 2004 a 2008).

Pavel "argenson" Vlach

Herecká filmografie

Filmy

2017 Pinocchio
2014 Divá Bára (divadelní záznam)
2013 Roznese tě na kopytech (TV film)
2012 Definice lásky (TV film)
2011 Škola základ života (divadelní záznam)
Vetřelci a lovci: Krutá nevěra (TV film)
2008 Smrt Pavla I. (divadelní záznam)
2007 V jámě lvové (divadelní záznam)
2006 Znamení kříže (divadelní záznam)
2003 Parazit (divadelní záznam)
2002 O princezně se zlatým lukem (TV film)
2001 Mistr a Markétka (divadelní záznam)
2000 Duhová panna (TV film)
1999 Les (divadelní záznam)
Zakletý vrch (TV film)
1998 Brouk v hlavě (divadelní záznam)
Jak přišli kováři k měchu (TV film)
1997 Stůj, nebo se netrefím!
1996 Alžběta Anglická (divadelní záznam)
1995 Maminka (studentský film)
Sen o krásné panně (TV film)
1993 Sedmero krkavců (TV film)

TV seriály

2017 Labyrint (TV seriál)
Epizoda 3 (S02E03)
2016 Pět mrtvých psů (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
2015 Mamon (TV seriál)
Kapitola 6: Pakt (E06)
Kapitola 5: Kořeny (E05)
Kapitola 4: Děti (E04)
další epizody (5)
Místo zločinu Plzeň (TV seriál)
Návrat staré lásky (E05)
2011 Okno do hřbitova (TV seriál)
2000 Četnické humoresky (TV seriál)
Klaudynka (S02E01)
1999 Hříšní lidé města brněnského (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace