Reklama

Reklama

Bathsheba Everdene je mladá, celkom zámožná statkárka, ktorá je stále slobodná a tak o nápadníkov nemá núdzu. Postupne ju oslovia traja osudoví muži - chudobný chovateľ oviec Gabriel, nesmelý starší farmár William a pohľadný dôstojník Frank. Bathseba kvôli svojej ľahkomyseľnosti zažije mnoho sklamaní, kým si spomedzi troch nápadníkov vyberie toho pravého. Adaptácia literárnej predlohy Thomasa Hardyho. (RTVS)

(více)

Diskuze

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Týhle adaptaci určitě nejde upřít poctivou filmařinu, výtečný výkony všech profesí. Ale jedno mi tu hapruje: Naše inteligentní emancipovaná Bathsheba podlehne zoufale a nenávratně takovýmu prvoplánovýmu zmrdovi, že se mi tomu prostě nechce uvěřit. V nejnovější adaptaci je Frank přece jen aspoň trochu charismatickej a nechová se aspoň teda k ní jako úplný hovado. Ale po tý scéně s nácvikem šermování tady by každá příčetná ženská vzala nohy na ramena. Nojo, ale já nejspíš nerozumím ženský duši... :D

hrefna

hrefna (hodnocení, recenze)

Tenhle Hardyho román miluju a Schlesingerova adaptace je skvělá. Přesně vystihuje atmosféru románu, herci jsou typově skvělí - Alan Bates je prostě Gabriel. Je to jeden z těch filmů, který diváka vtáhne do děje a nepustí dřív než na samém konci.

Reklama

Reklama