Reklama

Reklama

Půlnoční nebe

  • USA The Midnight Sky (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Osamělý vědec v Arktidě spěchá upozornit astronauty, kteří se vracejí z vesmírné mise, na záhadnou celosvětovou katastrofu. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (305)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Sterilnosť, ktorá nie je dostatočne meditatívna, aby dokázala uhranúť. Dobre sa pritom odpočíva a o nič iné sa Clooney ani nesnažil. A nech si z toho nerobí ťažkú hlavu, minulý rok sme prerobili všetci a aj keď diela niektorých tvorcov neboli prijaté podľa plánu, nikto neklesol tak hlboko ako Ron Howard. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Tohle se trochu nepovedlo. Půlnoční nebe dokázalo zaujmout a upoutat pozornost svým trailerem. A taky tím, kdo film natočil a i v něm hraje. Netflix chtěl mít velké vánoční sci-fi, a proto rozbil prasátko s penězi. Vypadlo z něho kolem stovky milionu dolarů. Dost peněz na ambiciózní sci-fi. Jenže se něco pokazilo. To "něco" je vlastně to nejdůležitější na celém filmu. Myslím tím příběh. Po příběhové stránce film dost kulhá, a ke všemu nedokáže za celou dobu nějak výrazně prodat postavy. Je to celkem smutný pohled, protože vizuálně je film nadstandartní a vesmírné scény jsou moc pěkné. Ale k čemu to je, když nám na postavách nezáleží, neznáme je, a vůbec se o ně nestrachujeme. George Clooney to řemeslně zvládá a herecky to odehraje, ale z toho z scénáře nic zajímavého nevytáhne. Bohužel i ostatní herci jsou poměrně nevyužitý a plní jen šablony. Půlnoční nebe chtělo být filmem z ranku Gravitace a Interstellar, nicméně na to nemá kvalitní postavy a zajímavý příběh. Škoda. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám George Clooneye rád. Je to charismatik jak poleno. Jen tady si teda dal práci se zatraceně nudným dramatem, byť s originální tématikou. Zpracování je ale takové, že jsem měl co dělat, abych to dokoukal na rozdíl od kocoura-diváka, který na taboretce nestíhal sledovat ty pěkné záběry jak z vesmíru, tak z Arktidy. To jediné spolu s Georgem je ale jediné na filmu koukatelné. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Žasnu nad zdejším hodnocením.. není to na 4*, je to mezi 3-4*, ale tu půl hvězdu přidávám, protože si nemyslím, že si film zaslouží tak nízké hodnocení aka jen 1% nad průměrem. Jasně, hrozně mě štvalo, že člověk celý film tápal, co se sakra té Zemi stalo a co se jí děje a kam všichni lidi zmizeli. Taky rozjezd byl hrozně pomalý, ale tak od půlky to začalo nabírat hodně dobré obrátky a já se od filmu nemohla odtrhnout. A premisa s holčičkou? Přiznám se, že to jsem opravdu nečekala. To, že komunikační velitelka je jeho dcera, to bylo jasné, to člověk pochopil díky tomu, jak se na ni díval, když koumal posádku a pak hned po záběru z jeho minulosti. Ale story s dívenkou nope. Na konci jsem regulérně bulela. P. S. Že to tu všichni připodobňují Gravitaci? Tak to teda nevím.. Gravity byla totální nuda, které bych bez 3D dala odpad, Midnight sky byl oproti tomu pro mě hodně silný zážitek. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Další nedokoukaný film. Hlídá někdo Netflixu dramaturgii? Kvalita super průměrné televizní produkce až na úroveň jednoho dílu z nějaké čtvrté řady průměrného seriálu s průměrným scénářem a příliš mnoha prostředky na produkci. Smutné je, že se to stává na Netflixu standardem, že se dělá velké halo kolem něčeho, co by uteklo v devadesátých letech pozornosti někdy ve čtyři odpoledne na Nově. Nebo by to bylo zajímavější, protože by se to za těch něco málo peněz snažilo aspoň něco prodat do příštího dílu, ať to nepřijde o diváky. Tohle ale není ani volná ruka ani experiment, ale čistá nuda, která úplně ignoruje, že by se na to někdo třeba mohl chtít i podívat a ještě se u toho třeba i bavit. Zlaté pomalejší a rozjímavější, ale stokrát zajímavější a atmosféričtější Solaris. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se od 21. října 2019 do 7. února 2020. (SONY_)
  • Herečka Felicity Jones před natáčením otěhotněla, a tak byla její postava rovněž v jiném stavu. (Kuzmik)

Související novinky

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

29.05.2021

Nejspíš se to dalo čekat, v poslední době se to totiž daří všem větším filmům od Netflixu a jen to ukazuje, že marketingově má streamovací gigant vše dobře pohlídané. Každopádně zombie novinku… (více)

George Clooney se vydá za baseballem

George Clooney se vydá za baseballem

17.10.2020

Herec a režisér George Clooney (Den zrady, Památkáři) se ještě letos objeví ve svém novém režijním počinu The Midnight Sky od Netflixu, mezitím už si však stačil vybrat svůj příští projekt. Tím bude… (více)

Reklama

Reklama