Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Student newyorské univerzity Tom Levy, toužící jednou zvítězit v maratónském běhu, je najednou proti své vůli vtažen do nebezpečné hry, o níž na počátku vůbec nic netuší. Bývalý nacistický lékař a agent Christian Szell, ukrývající se v USA, jej totiž podezírá z toho, že odhalil jeho totožnost. A s pomocí mučení chce vyzvědět na Tomovi pravdu. Tak se z nich stávají nepřátelé na život a smrt… Dnes již legendární, na síle neztrácející mistrovský thriller s protiválečným a protirasistickým vyzněním natočil významný režisér John Schlesinger (Drahoušek, Daleko od hlučícího davu, Půlnoční kovboj, Den kobylek). Ve filmu herecky exceluje Dustin Hoffman (v úloze studenta Toma), jeho protihráčem je britský herec Laurence Olivier (v roli sadistického agenta Szella). (Česká televize)

(více)

Diskuze

Patrick_VI.

Patrick_VI. (hodnocení, recenze)

Když to srovnám třeba s Kramer vs. Kramerová, tak prostě i *** mi přijdou hodně :-(

Martin741

Martin741 (hodnocení, recenze)

Apollyon09

tak si pusti nejaku blbinu typu Transformers alebo Spajder dementa. Maratonec je vyborny film, a to rejzu Schlesingera nemam rad! 

Apollyon09

Apollyon09 (hodnocení, recenze)

Niekedy na tom mohla byť kinematografia tak zle, že tomu ľudia dávali po 5*. Ale CSFD zas tak staré nie je. Neviem, čo na tomto filme väčšina vidí. Je to pekná nuda. 90 minút filmu nechápeme o čo tam vlastne ide a otázka "Je to bezpečné?" je pre nás rovnakou záhadou, ako pre Hoffmana... Proste nuda.

na příspěvěk reagoval Martin741

Aqualung

Aqualung (hodnocení, recenze)

Zdravím vážení.Tak dnes večer na 1.slovenském programu nashle s Hoffmanem,Scheiderem a Olivierem.Koukneme po letech na tuhle parádu!Ne?Co?

J.O´Neill

J.O´Neill (hodnocení, recenze)

Nebyť toho konca dam **** takto som dal ** lebo toto bolo SCIFI aby jude vyhodil vsetky diamanty prec....neviem ci to mal byt foooor alebo co...

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Povačšinu času som sa pri tom nudil, a keď je vo filme dost akcie a film je celkom ok spracovaný. Páčilo sa mi však, ako Hoffman na konci rozhadzoval tie diamanty akoby to bolo zrno. Ja na jeho mieste by som si ich pár do vrecka schoval =) Hodnotenie: 65%

kkarx

kkarx (hodnocení, recenze)

Je tam odporný nacista, takže na zbytku už tak moc nezáleží. Takže tam vrazíme 5 hvězdiček. Bohužel, zdá se, že taková je mentalita většiny národa. :)

Aqualung

Aqualung (hodnocení, recenze)

Zdravím vážení.Dnes večer si to po letech zase zopakujem.Dustin Hoffman a Roy Schheider.Už se na ně těším.

N.Strauber

N.Strauber (hodnocení, recenze)

Nikdy nepochopím, že Oscara nedostal Olivier, ale Jason Robards za svou nezajímavou roličku šéfredaktora ve Všech prezidentových mužích...

Aceboris

Aceboris (hodnocení, recenze)

Zaujimave, vyborny film, plny napatia.. Vyborny Hoffman a Olivier, ktory bol nie nadarmo nominovany na oskara... podla mna 8/10.. Vrelo odporucam..

Nin

Nin (hodnocení, recenze)

Všichni si pro Maratónec běží...

Sorry, nedalo mi to..

Související novinky

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama